StudieMatch
Zoeken
Menu

Helpende Zorg en Welzijn vanaf 23 jaar

School & Stage (BOL)

Steun bieden
Verzorging ouderen man
Helpen ouderen man

In het kort

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Volg je het liefst les met andere volwassenen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Je leert hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, of met kinderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat de mensen zelf nog kunnen. Je krijgt een leuke, afwisselende functie!

Over jouw opleiding

Aan het begin van de opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je leert hier de basis voor je latere beroep. Hoe je met mensen omgaat en hoe je op een veilige manier zorg verleent, is in de opleiding namelijk heel belangrijk. Na tien weken start je met je stage. Daar pas je direct toe wat je geleerd hebt. Terwijl je stage loopt, verdiep je je op school in de verschillende doelgroepen. Ook leer je over de meest voorkomende ziektebeelden en leer je EHBO toepassen. Zo leer je elke dag iets nieuws!

Wat ga ik doen?

De opleiding start met een basisdeel; dit is voor iedereen hetzelfde.

De informatie over Helpende Zorg en Welzijn vanaf 23 jaar begint bij 00:07.

Stage lopen

Theorie is één ding, maart het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond en op Voorne-Putten. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma Helpende Zorg en Welzijn kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis of verpleegtehuis. Of je gaat aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de verstandelijk of lichamelijk gehandicaptenzorg of bij een buurthuis. 

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt doorstromen naar een opleiding niveau 3, zoals de opleiding Verzorgende IG.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Judith de Vries

Docent

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.