Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Trainer-coach/Instructeur

In het kort

Jouw werkgever Defensie zorgt er samen met Zadkine voor dat jij je verder ontwikkelt. Na het volgen van deze opleiding ontvang je het mbo-diploma Coördinator Sportinstructie, Training en Coaching, niveau 4. De opleiding duurt in totaal 2 jaar.

Graag een kopie van het diploma van je vooropleiding mailen naar: S.Hanoeman@zadkine.nl van de studentenadministratie van Zadkine.

Over jouw opleiding

In jouw werk is sport en bewegen belangrijk. Jij gaat hier een bijdrage aan leveren als trainer of instructeur. Zo help je anderen om fit te worden en te blijven. Je helpt ze ook om hun doelen te behalen. Dit doe je door te motiveren en inspireren. Zo haal je het beste in de sporters naar boven!

Met dit diploma ben je inzetbaar op een breed terrein, zowel nationaal als internationaal. In sporten die we allemaal kennen, maar ook 'nieuwe' sporten, zoals bijvoorbeeld Suppen!

Je volgt lessen op locatie, maar ook digitaal. We hebben hiervoor een optimale mix samengesteld, zodat je goed voorbereid bent op de examens. Vanuit het opleidingsteam is een coördinerend docent als vakdocent bij het opleidingstraject betrokken. Deze docent speelt een belangrijke rol in de begeleiding gedurende jouw studie.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding focussen we op vijf kerntaken.

Het programma

We combineren traditionele fysieke lessen met het studeren via een digitale omgeving of online lessen. Je volgt dus een deel van je opleiding lessen online. Dit gebeurt via het platform Micosoft teams.

De wet bepaalt hoeveel begeleide lesuren je moet volgen en hoeveel uren je stage loopt. Voor de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training en Coaching - Defensie is dat:

400 uur begeleide onderwijstijd

In deze tijd volg je lessen en neem je deel aan praktijkgerichte projecten, opdrachten, presentaties en simulaties.

1300 uur Beroepsgerichte Praktijk Vorming (BPV)

Tijdens de BPV, de praktijkstage, leer je de praktijk kennen door te werken en opdrachten uit te voeren in een erkend leerbedrijf. Dit is bij je eigen werkgever.

1500 uur Zelfstudie

Het in eigen tijd maken van huiswerk en opdrachten.

Locaties en lestijden

De moderne gebouwen aan het Campusplein (opgeleverd in 2014) zijn van alle gemakken voorzien om te kunnen leren, wonen, sporten en werken. Op het Campusplein bevindt zich de mooie Veiligheidsacademie. Deze is uitstekend bereikbaar, ongeveer 2 minuten lopen vanaf metrostation Zalmplaat. In de directe omgeving van de school is voldoende openbare parkeerruimte beschikbaar. Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig.

De lessen vinden op maandagen plaats van 8.30 tot 16.30 uur.

Examinering

De examinering vindt plaats op verschillende momenten tijdens de opleiding.

Mathilde Hotting

Begeleider Sport & Bewegen

Heb je een vraag over deze opleiding? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan