Zoeken
Menu
StudieMatch

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Cursus of training
Kraamverzorging thuis pasgeboren baby
Kraamverzorger moeder en baby
Kraamverzorger met pasgeboren baby

In het kort

Kraamzorg is een vakgebied waar altijd behoefte is aan goed opgeleide, gemotiveerde en enthousiaste mensen. Heb je altijd al willen werken met jonge gezinnen en pasgeboren baby’s? Dan is de brancheopleiding Kraamverzorgende een uitstekende start. De opleiding duurt 15 maanden.

Over jouw cursus

Als je kiest voor de Brancheopleiding tot kraamverzorgende bij Zadkine, kies je voor kwaliteit. De opleiding voldoet aan alle eisen van het branche-erkende diploma kraamverzorgende met de daarbij behorende speld. De opleiding is getoetst en geaccrediteerd door het College Zorg Opleider (CZO). Het CZO houdt toezicht op de kwaliteit van zorgopleidingen.

Voor deze opleiding moet je al werken bij een kraamorganisatie.

Dus als dat nog niet het geval is, moet je zelf solliciteren bij een kraamzorgorganisatie. Zodra je bent aangenomen bij een organisatie, kan je werkgever je aanmelden voor de brancheopleiding.

Wie ben jij?

Als kraamverzorgende is het belangrijk dat je bepaalde karaktereigenschappen hebt. Je moet bijvoorbeeld betrouwbaar, flexibel en geduldig zijn, maar ook rustig blijven als anderen het spannend vinden. Mensen vertrouwen op jou.

Het programma

Centraal in de opleiding staat het branchekwalificatiedossier. In dit dossier staan alle kerntaken, werkprocessen en competenties. De opleiding is getoetst en geaccrediteerd door het College Zorg Opleidingen (CZO).

Je volgt 12 lesweken verspreid over het leerjaar, dat 15 maanden beslaat. De overige tijd werk je voor de kraamorganisatie waarbij je in dienst bent.

De verdeling van de lesperiodes is als volgt:

De eerste zes weken van de opleiding volg je van maandag tot en met vrijdag theorielessen op school. Gedurende de rest van het leerjaar volg je nog zes lesweken. Hierna ga je in de praktijk werken bij een gezin. Zo leer je de praktische vaardigheden toe te passen.

Heb je alle opdrachten afgerond en het examen in theorie en praktijk met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je het diploma met de daarbij behorende speld.

Voor deze opleiding is ook maatwerk mogelijk.

Locatie en cursusdata

De opleiding duurt 15 maanden en is verdeeld over 12 lesweken. De lessen vinden plaats in de Zadkine locatie aan de Sportlaan 13 in Spijkenisse.

De opleiding start in februari, mei of november. 

Let op! De opleiding die in mei 2021 start is inmiddels vol. De eerst volgende groep start op 1 november 2021. De sluitingsdatum om in te schrijven voor de start in november is 15 september 2021. 

Dit kun jij na deze cursus

Heb je alle opdrachten afgerond en het examen in theorie en praktijk met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je het diploma met de daarbij behorende speld.

Je kunt nu als gekwalificeerd kraamverzorger aan het werk.

Wat kost deze cursus?

De kosten voor de brancheopleiding Kraamverzorgende worden per jaar vastgesteld en bedragen voor 2020:

  • € 2.050,- cursusgeld. 
  • € 350,-- boekengeld.

Zadkine behoudt zich het recht voor deze bedragen tussentijds aan te passen.

Krijg je studiefinanciering?

Voor deze studie kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. 

Wat zijn de toelatingseisen? 

Je kunt deelnemen aan de opleiding als je:

  • 21 jaar of ouder bent
  • in het bezit bent van een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
  • Bent aangenomen bij een kraamzorgcentrum.

Hoe meld je je aan?

  • Om de opleiding te volgen moet je zelf solliciteren bij een kraamcentrum. Ben je aangenomen bij een organisatie, dan meldt je werkgever je aan bij de school. Dit kraamcentrum verzorgt ook de praktijkbegeleiding.

Yvonne Kardol

Contactpersoon Zadkine

Heb je vragen over deze cursus? Neem gerust contact op.