Zoeken
Menu
StudieMatch

Medewerker facilitaire dienstverlening

School & stage (BOL)

medewerker facilitaire dienstverlening bij koffieapparaat
facilitair medewerker schrijft iets op
Facilitair medewerker student
facilitair medewerker bij koffieapparaat

In het kort

Als medewerker facilitaire dienstverlening ben je onmisbaar voor het bedrijf. Jij zorgt ervoor dat het gebouw veilig is, dat de ruimtes netjes en opgeruimd zijn waardoor iedereen binnen het bedrijf zijn of haar werk kan doen. 

Je kunt gaan werken in de zorg, hotels, vliegvelden of in het bedrijfsleven. Help jij graag mensen en wil je straks een afwisselende en leuke baan? 

Over jouw opleiding

Wist je dat er een grote behoefte is aan mensen in de in de dienstverlening? Mensen die gastvrij zijn en graag voor andere klaarstaan. Tijdens deze opleiding leer jij alles over service, gastvrijheid en facilitaire dienstverlening. Je leert waarom jij straks onmisbaar en belangrijk bent voor jouw bedrijf. 

Omgaan met verschillende mensen

Hoe neem je de telefoon netjes op? Hoe help je gasten bij de balie? Vaak ben jij het eerste aanspreekpunt in het bedrijf. Belangrijk dus dat je gastvrij bent en weet hoe je vragen van gasten of collega's moet beantwoorden. Je leert tijdens je opleiding hoe je met klachten om moet gaan en hoe je de beste service verleent.   

Veilig werken

Je leert hoe je alles in en rondom een gebouw moet schoonhouden en onderhouden. Bij kapotte apparaten kunnen je collega's ook bij jou terecht. Je leert daarom hoe je apparatuur onderhoudt en repareert. Maar je verdiept je ook in Arbo en veiligheid zodat jouw collega's veilig hun werk kunnen doen. 

Organiseren van evenementen

Als medewerker facilitaire dienstverlening heb je ook een belangrijke rol bij verschillende bijeenkomsten en evenementen. Je leert daarom hoe je bij evenementen kunt ondersteunen, zoals welkom heten van gasten, het bestellen van de juiste materialen en het klaarmaken van de ruimte.  

Verhalen van studenten

Onze student Inayah vertelt je meer over deze opleiding en haar mooie toekomstplannen.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten en kunnen om een medewerker facilitaire dienstverlening te worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vergaderservice, catering, onderhoud van gebouwen, logistieke werkzaamheden en administratie. Je begint met het volgen van een basisdeel. Je studieloopbaanbegeleider helpt jou tijdens jouw opleiding en denkt met jouw mee over over toekomstplannen, zoals een eventuele vervolgstudie.

Praktijkervaring doe je onder andere op in ons Winkeltje. Hier bereid en verkoop je producten die gemaakt zijn door onze studenten. 

Onze student Floor vertelt je graag meer over de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening.

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam. Wie weet loop jij straks stage bij:

  • Ijsselland Ziekenhuis
  • NOSUCH
  • Sol
  • Theater Zuidplein
  • Codarts

Op www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. In het gebouw vind je onder andere ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

Aan het werk

Wanneer jij je diploma hebt behaald, weet je alles over het onderhouden van gebouwen, hoe je de beste service verleent, maar ook hoe je het magazijn en voorraad beheert.

Een baan vol afwisseling

Je hebt verschillende taken en werkzaamheden binnen het bedrijf waar je werkt. De ene dag beman je de receptie en ontvang jij de gasten. Op andere momenten zorg ervoor dat de vergaderruimte voor een vergadering klaarstaat en de lunch op tijd gebracht wordt. Ook bij storingen ben jij het eerste aanspreekpunt. Geen dag is hetzelfde, maar jij houdt van die afwisseling!

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening werk je met mensen en voor mensen. Bij problemen komen ze vaak naar jou toe voor een oplossing. Het is dus belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende mensen om te gaan. 

Werken bij verschillende bedrijven

Omdat jouw opleiding zo veelzijdig is, kan je straks op veel verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, vliegvelden, vakantieparken, verzorgingsinstellingen, scholen of grote kantoren. 

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
75%

Studententevredenheid

Deze opleiding
6.2
Landelijk gemiddelde
6.6
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.
In deze vlog gaat Lieke langs drie super toffe locaties om jouw te laten zien hoe het is om te werken in facilitaire dienstverlening.

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren? Dan kun je doorstromen naar opleidingen op niveau 3 zoals Allround Facilitair Medewerker.

Veelgestelde vragen

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Kom langs

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Nieuwsgierig naar deze opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op!