Zoeken
Menu
StudieMatch

Medewerker facilitaire dienstverlening

School & stage (BOL)

man doet reparatie aan printer
Vrouw doet reparatie
Facilitair medewerker student
facilitair medewerker aan het werk in magazijn

In het kort

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening ben je onmisbaar voor het bedrijf. Jij zorgt ervoor dat het gebouw veilig is, dat de ruimtes netjes en opgeruimd zijn en je helpt mee in de catering. Help jij graag mensen en wil je straks een afwisselende en leuke baan? 

Over jouw opleiding

Tijdens deze brede opleiding leer jij alles over service, gastvrijheid en facilitaire dienstverlening. Je leert waarom jij straks onmisbaar bent voor jouw bedrijf. 

Omgaan met verschillende mensen

Hoe neem je de telefoon netjes op? Hoe help je gasten bij de balie? Dit leer je allemaal tijdens je opleiding. Maar je leert ook hoe je met klachten omgaat en mensen goed kan helpen.  

Veilig werken

Je leert hoe je alles in en rondom een gebouw moet schoonhouden en onderhouden. Bij kapotte apparaten kunnen je collegas ook bij jou terecht. Je leert daarom hoe je apparatuur onderhoudt en repareert. Maar je verdiept je ook in Arbo en veiligheid zodat jouw collega's veilig hun werk kunnen doen. 

Organiseren van evenementen

Als Medewerker facilitaire dienstverlening heb je ook een belangrijke rol bij verschillende bijeenkomsten en evenementen. Je leert daarom hoe je bij evenementen kunt ondersteunen, zoals het bestellen van de juiste materialen en het klaarmaken van de ruimte.  

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten en kunnen om een Medewerker Facilitaire Dienstverlening te worden. Je begint met het volgen van een basisdeel. 

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam. Wie weet loop jij straks stage bij:

  • Ijsselland Ziekenhuis
  • NOSUCH
  • Sol
  • Theater Zuidplein
  • Codarts

Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op een succesvolle toekomst.  

Op www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. In het gebouw vind je onder andere ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

Aan het werk

Wanneer jij je diploma hebt behaald, weet je alles over het onderhouden van gebouwen, hoe je de beste service verleent, maar ook hoe je het magazijn en voorraad beheert.

Een baan vol afwisseling

Je hebt verschillende taken en werkzaamheden binnen het bedrijf waar je werkt. De ene dag beman je de receptie en ontvang jij de gasten. Op andere momenten zorg ervoor dat de vergaderruimte voor een vergadering klaarstaat en de lunch op tijd gebracht wordt. Ook bij storingen ben jij het eerste aanspreekpunt. Geen dag is hetzelfde, maar jij houdt van die afwisseling!

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening werk je met mensen en voor mensen. Bij problemen komen ze vaak naar jou toe voor een oplossing. Het is dus belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende mensen om te gaan. 

Werken bij verschillende bedrijven

Omdat jouw opleiding zo veelzijdig is, kan je straks op veel verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, vliegvelden, vakantieparken, verzorgingsinstellingen, scholen of grote kantoren. 

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
75%

Studententevredenheid

Deze opleiding
6.2
Landelijk gemiddelde
6.6
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren? Dan kun je doorstromen naar opleidingen op niveau 3 zoals Allround Facilitair Medewerker.

Veelgestelde vragen

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Kom langs

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Heb je nog vragen dan kan je altijd terecht bij mij.