Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Medewerker facilitaire dienstverlening

School & Stage (BOL)

medewerker facilitaire dienstverlening bij koffieapparaat
Facilitair medewerker student
facilitair medewerker schrijft iets op

Over jouw opleiding

Je wordt opgeleid tot een echte alleskunner en je doet tijdens je opleiding veel ervaring op in verschillende werkgebieden. Je leert over gastvrijheid, je ontwikkelt jouw communicatieve vaardigheden en je leert omgaan met diverse soorten mensen.  Naast theorielessen staat deze opleiding voor een groot deel in het teken van het opdoen van zoveel mogelijk praktijkervaring. Je volgt verschillende workshops en samen met je studiegenoten ga je op bedrijfsbezoeken in en rondom Rotterdam. 

Meteen veel praktijkervaring

Praktijkervaring doe je onder andere op tijdens de verschillende workshops maar ook in ons winkeltje. Hier bereid en verkoop je verschillende soepjes, wraps, broodjes en smoothies aan andere studenten, personeel en externe bezoekers. 

Verhalen van studenten

Student Inayah vertelt je meer over deze opleiding en haar mooie toekomstplannen.

Wat ga ik doen?

Hoe help je gasten bij de balie of bij een evenement? Hoe zorg je ervoor dat de catering op tijd klaar staat? Vaak ben jij het eerste aanspreekpunt in het bedrijf. Belangrijk dus dat je gastvrij bent en weet hoe je vragen van gasten of collega's moet beantwoorden. Je werkt tijdens je opleiding aan je communicatieve vaardigheden zodat je weet hoe je in verschillende situaties en met verschillende mensen om moet gaan.    

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten en kunnen om een medewerker facilitaire dienstverlening te worden. Denk hierbij aan klaarmaken van vergaderruimtes, het verzorgen van de catering, onderhoud van gebouwen, logistieke werkzaamheden en het afhandelen van de administratie en post. Je begint met het volgen van een basisdeel. Je studieloopbaanbegeleider helpt jou tijdens jouw opleiding en denkt met jouw mee over toekomstplannen, zoals een eventuele (hbo)vervolgstudie.

Onze student Floor vertelt je graag meer over de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening.

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam. Wie weet loop jij straks stage bij:

  • Ijsselland Ziekenhuis
  • NOSUCH
  • Sol
  • Theater Zuidplein
  • Codarts
  • De Doelen

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. In het gebouw vind je onder andere ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

Aan het werk

Omdat de opleiding zo veelzijdig is, kun je straks op veel verschillende plekken aan het werk, bijvoorbeeld bij scholen, bij congresgebouwen, op het vliegveld of in een ziekenhuis. Door jou kan iedereen zijn werk doen. Jij zorgt ervoor dat alles netjes is opgeruimd, de verwarming het doet of de voorraad altijd gevuld is. Je kunt ook gaan werken als cateringmedewerker in bedrijfskantines of gasten bedienen bij zorginstellingen. 

Heb je graag veel contact met mensen? Dan kan je aan de slag als receptionist of evenementenmedewerker en ontvang jij gasten. Wil je liever iets in de huisvesting of logistiek gaan doen? Dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld toezichthouder van gebouwen te worden en voer je klein en dagelijks onderhoud uit aan gebouwen en terreinen.

Wat je ook gaat doen, geen dag is hetzelfde en dat is precies wat dit beroep zo leuk maakt!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.
In deze vlog gaat Lieke langs drie super toffe locaties om jouw te laten zien hoe het is om te werken in facilitaire dienstverlening.

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren? Dan kun je doorstromen naar opleidingen op niveau 3 zoals Allround Facilitair Medewerker.

Match

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

Door jou kan iedereen binnen het bedrijf zijn werk doen. Je hebt een coördinerende rol binnen het team en je bent de rechterhand van de facilitair leidinggevende. 

Je ondersteunt bij evenementen en zorgt ervoor dat de catering klaarstaat. Daarnaast help je ook wanneer er storingen zijn en ontvang je gasten. Jij regelt dat alles op het juiste moment, op de juiste plek aanwezig is. Je kunt goed problemen oplossen en je houdt van aanpakken. Een onmisbare en belangrijke functie dus! 

Wil je variatie in jouw baan en werk je graag met mensen samen? 

Veelgestelde vragen

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Kom langs

Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Of wie misschien straks jouw docenten zijn? Bezoek dan een Open Dag of meld je aan voor een Meeloopmiddag. 

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Nieuwsgierig naar deze opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op! 

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Dienstverlening & Facility
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan