Zoeken
Menu
StudieMatch

Medewerker facilitaire dienstverlening

School & stage (BOL)
facilitaire medewerkers in kantine
Facilitair medewerker student
facilitaire medewerker aan de telefoon

In het kort

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening ben je onmisbaar voor het bedrijf. Jij zorgt ervoor dat het gebouw veilig is, dat de ruimtes netjes en opgeruimd zijn en je helpt mee in de catering. Help jij graag mensen en wil je straks en afwisselende en leuke baan? Dan is deze veelzijdige opleiding echt iets voor jou.

Over jouw opleiding

Tijdens deze brede opleiding leer jij alles over service, gastvrijheid en facilitaire dienstverlening.  

Door jou en jouw werkzaamheden blijft het bedrijf draaiende en is alles goed op orde waardoor jouw collega’s hun werk zonder problemen kunnen uitvoeren. Binnen het bedrijf heb jij verschillende taken en werkzaamheden en ben je overal in en om het gebouw aan het werk. Geen dag is daardoor hetzelfde.

Ook heb je een belangrijke rol bij verschillende bijeenkomsten en evenementen. Je ontvangt de gasten, je zorgt ervoor dat de ruimtes opgeruimd zijn en klaar staan voor gebruik. Je zorgt voor de catering en soms doe je receptiewerkzaamheden. Kortom: een toffe een veelzijdige functie vol doorgroeimogelijkheden! 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten en kunnen om een Medewerker Facilitaire Dienstverlening te worden. Je begint met het volgen van een basisdeel. 

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Vanaf september wordt deze opleiding alleen nog aangeboden op het Benthemplein.

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. Als je binnenkomt ervaar je meteen het praktijkgerichte karakter van onze opleidingen.

Op de begane grond is een soort mini- winkelcentrum met een Office Centre, Brasserie In ’t Oude Noorden, wijn en spijs restaurant Onder de Hofbogen, brood-en banketwinkel ’t Winkeltje en een schoonheidssalon en kapsalon. Op de tussenverdieping vind je de kantine en in het hele gebouw is wifi beschikbaar. 

Aan het werk

Wanneer jij je diploma hebt behaald, weet je alles over het onderhouden van gebouwen, hoe je de beste service verleent en hoe je het magazijn en voorraad beheert. Je hebt verschillende taken en werkzaamheden binnen het bedrijf waar je werkt. De ene dag beman je de receptie en ontvang jij de gasten. Op andere momenten zorg ervoor dat de vergaderruimte voor een vergadering klaarstaat en de lunch op tijd gebracht wordt. Ook bij storingen ben jij het eerste aanspreekpunt. Geen dag is hetzelfde, maar jij houdt van die afwisseling!

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening werk je met mensen en voor mensen. Het is in deze functie dus belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende mensen omgaat. 

Omdat jouw opleiding zo veelzijdig is, kan je straks op veel verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, vliegvelden, vakantieparken, verzorgingsinstellingen, scholen of grote kantoren. 

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
75%

Studententevredenheid

Deze opleiding
6.2
Landelijk gemiddelde
6.6
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren? Dan kun je doorstromen naar opleidingen op niveau 3 zoals Allround Facilitair Medewerker.

Veelgestelde vragen

Kom langs

M. van Dijk

Medewerker Zadkine

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

S. Verplanke-Bouterse

Medewerker Zadkine

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.