Zoeken
Menu
StudieMatch

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

School & stage (BOL)

facilitair medewerker aan het werk
man en vrouw aan het werk in kantine
vrouwelijke Facilitair medewerker doet reparatie
telefonisch facilitair medewerker

In het kort

Jij zorgt ervoor dat alles binnen een organisatie soepel verloopt. Je bent verantwoordelijk voor praktische zaken, zoals de veiligheid in en rondom het pand. Je zorgt ervoor dat alle ruimtes netjes opgeruimd zijn en je doet lichte onderhoudswerkzaamheden.  Af en toe sta je gasten te woord bij de receptie en soms verzorg jij de catering.

Wil je variatie in jouw baan en werk je graag met mensen samen? 

Over jouw opleiding

Als allround medewerker facilitaire dienstverlening ben jij straks het aanspreekpunt voor zowel collega's als voor mensen buiten het bedrijf. Jij moet dus goed zijn in coördineren en communiceren. Deze opleiding leert jou in drie jaar hoe je deze kwaliteiten verder kan ontwikkelen, zodat jij straks onmisbaar binnen jouw bedrijf.

Alles leren over voedsel en drank

Je doet basiskennis op, op het gebied van voedsel en drank. En je leert hoe je de voorraad moet beheren en inkopen doet. Maar je leert ook alles op het gebied van hygi√ęne, en het onderhouden van apparatuur en ruimtes.¬†

Workshops

Omdat je later terecht kan bij verschillende bedrijven, ga je tijdens je opleiding veel op werkbezoeken. Ook volg je workshops van experts en maak je kennis met verschillende branches zoals:

 • Zorginstellingen
 • Onderwijsinstellingen
 • Woningcorporaties
 • Zakelijke dienstverlening
 • Sportaccommodaties
 • Recreatieve accommodaties

Wat ga ik doen?

In het basisdeel van je opleiding, ben je vooral bezig met vakken en projecten gericht op communicatieve vaardigheden. Tijdens je opleiding wisselen school en stage elkaar af en kies je een aantal keuzedelen. 

Onze student Mart doet de opleiding Allround Facilitair Medewerker en vertelt jou graag over zijn opleiding en stage. Benieuwd? Check dan dit filmpje.

Stage lopen

Bij de opleiding Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening loop je in het eerste en tweede jaar stage. Het eerste jaar bij een bedrijf in Nederland, het tweede jaar in binnen- of buitenland! Je stage loopt het tweede jaar door in de zomervakantie.  

Waar kan je stage lopen?

Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam Rijnmond en daardoor kan jij straks stage lopen bij bijvoorbeeld:

 • Ijsselland Ziekenhuis
 • NOSUCH
 • Sol
 • Theater Zuidplein
 • Codarts

Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  

Op www.s-bb.nl¬†‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. 

In het gebouw vind je onder andere ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

Aan het werk

Na het behalen van je diploma Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening, kan je terecht bij heel veel verschillende bedrijven en organisaties, zoals vliegvelden, ziekenhuizen, grote kantoren, scholen en vakantieparken.

Verschillende werkzaamheden

Wat de functie van een Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening interessant maakt, is dat het heel gevarieerd is. Daardoor is geen dag hetzelfde. De ene dag ben je voornamelijk bezig met logistieke werkzaamheden, op andere dagen ben je bezig met kleine reparaties in en om het pand. Maar je controleer je de veiligheid van het gebouw. En op andere momenten zorg je ervoor dat de catering klaarstaat voor jouw collega's en zorg je ervoor dat de vergaderruimtes klaar zijn voor gebruik.

Je bent gastvrij en goed in organiseren. Soms is het druk, maar je kunt het overzicht goed bewaren. Jij zult je in deze functie geen dag vervelen! 

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren? Het is mogelijk je in te schrijven voor een mbo-vervolgopleiding. Kan je goed leidinggeven, dan kan je doorstromen naar de opleiding Facilitair Leidinggevende niveau 4.

Verder zijn er diverse specifieke opleidingen binnen verschillende facilitaire branches.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Heb je nog vragen dan kan je altijd terecht bij mij.