Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

School & Stage (BOL)

facilitair medewerker met clipboard
facilitair medewerker met portofoon
facilitair medewerker aan het werk
allround medewerker facilitaire dienstverlening zadkine

In het kort

Door jou kan iedereen binnen het bedrijf zijn werk doen. Je hebt een coördinerende rol binnen het team en je bent de rechterhand van de facilitair leidinggevende. 

Je ondersteunt bij evenementen en zorgt ervoor dat de catering klaarstaat. Daarnaast help je ook wanneer er storingen zijn en ontvang je gasten. Jij regelt dat alles op het juiste moment, op de juiste plek aanwezig is. Je kunt goed problemen oplossen en je houdt van aanpakken. Een onmisbare en belangrijke functie dus! 

Wil je variatie in jouw baan en werk je graag met mensen samen? 

Over jouw opleiding

Als allround facilitair medewerker ben jij de schakel tussen het management en jouw collega's. Een goede communicatie en duidelijke planning zijn dus belangrijk. In drie jaar leer jij hoe je werkzaamheden op de werkvloer kunt coördineren zodat jouw collega's weten wat ze moeten doen zodat het werk soepel verloopt. Je doet veel ervaring op in de Bakkerswinkel op school waar je bakkersproducten klaarmaakt en verkoopt en studenten, medewerkers van school en andere gasten. In onze kantine draai je mee in de horeca, neem je bestellingen op van onze studenten en medewerkers, leer je hoe je moet afrekenen en hoe je hygiënisch moet werken. 

Daarnaast krijg je ook les in voorraadbeheer hoe je moet inkopen en hoe je gebouwen onderhoudt.

Workshops

Je kunt later gaan werken bij verschillende bedrijven. Daarom ga je tijdens je opleiding vaak op werkbezoek zodat je een beeld krijgt van wat het werk precies inhoudt. Ook volg je workshops van experts en maak je kennis met verschillende branches zoals:

 • Zorginstellingen
 • Onderwijsinstellingen
 • Woningcorporaties
 • Zakelijke dienstverlening
 • Sportaccommodaties
 • Recreatieve accommodaties

Wij zijn een klein college waardoor er extra tijd is voor jouw persoonlijke begeleiding. 

Wat ga ik doen?

Tijdens je studie doe je ervaring op tijdens stages. Naast stages doe je veel meer ervaring op.Zo kun je bijvoorbeeld een rol spelen tijdens onze open dagen of andere evenementen. Je kan ingezet worden als gastvrouw of gastheer en verwelkom je gasten, je helpt mee bij de opbouw van stands, of je verzorgt samen met je klasgenoten de catering voor de gasten of personeel. Op deze manier combineer je theoretische kennis met praktijkervaring, ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden en leer je werken in een team. 

Onze student Mart doet de opleiding Allround Facilitair Medewerker en vertelt jou graag over zijn opleiding en stage. Benieuwd? Check dan dit filmpje.

Stage lopen

Bij de opleiding Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening loop je in het eerste en tweede jaar stage. Je stage loopt het tweede jaar door in de zomervakantie.  

Waar kan je stage lopen?

Deze opleiding werkt intensief samen met interessante bedrijven in de regio Rotterdam Rijnmond en daardoor kan jij straks stage lopen bij bijvoorbeeld:

 • Ijsselland Ziekenhuis
 • NOSUCH
 • Sol
 • Theater Zuidplein
 • Codarts

Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  

Op www.s-bb.nl  kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. 

In het gebouw vind je onder andere ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

Aan het werk

Na het afronden van deze opleiding staan er talloze mogelijkheden voor je open! Je kunt aan de slag in verschillende branches en jouw talenten inzetten op diverse plekken. Denk bijvoorbeeld aan een rol als gastheer of gastvrouw op bruisende vliegvelden, waar je reizigers welkom heet en hen de weg wijst. Of misschien zie je jezelf eerder als receptionist in een ziekenhuis, een groot kantoor, een luxe hotel of een gezellig vakantiepark.

Als allround medewerker ben je een echte duizendpoot. Je ondersteunt de leidinggevende op het gebied van facilitaire zaken en speelt een belangrijke rol in het coördineren van verschillende taken. Geen dag is hetzelfde! Soms ben je druk bezig met het regelen en organiseren van allerlei zaken, terwijl je op andere momenten juist kleine reparaties uitvoert in en rond het gebouw. Of zorg je ervoor dat de lunch klaarstaat en help je bij het organiseren van een evenement. Kortom, een baan vol afwisseling waarbij je altijd in beweging bent en je nooit zult vervelen. Klinkt dat niet als de perfecte uitdaging voor jou?

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren en jouw Managementvaardigheden verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor de mbo 4 opleiding Facilitair Leidinggevende. 

In deze korte vlog gaat Lieke langs drie bedrijven om jou te laten zien hoe leuk het is om te werken in de facilitaire dienstverlening en welke verschillende beroepen je later kunt doen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Remco Nefs

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan