StudieMatch
Zoeken
Menu

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

School & Stage (BOL)

facilitair medewerker met clipboard
facilitair medewerker met portofoon
facilitair medewerker aan het werk
allround medewerker facilitaire dienstverlening zadkine

In het kort

Door jou kan iedereen binnen het bedrijf zijn werk doen. Je hebt een coördinerende rol binnen het team en je bent de rechterhand van de facilitair leidinggevende. 

Je ondersteunt bij evenementen en zorgt ervoor dat de catering klaarstaat. Daarnaast help je ook wanneer er storingen zijn en ontvang je gasten. Jij regelt dat alles op het juiste moment, op de juiste plek aanwezig is. Je kunt goed problemen oplossen en je houdt van aanpakken. Een onmisbare en belangrijke functie dus! 

Wil je variatie in jouw baan en werk je graag met mensen samen? 

Over jouw opleiding

Als allround facilitair medewerker ben jij de schakel tussen het management en jouw collega's. Een goede communicatie¬†en duidelijke planning zijn dus belangrijk.¬†In drie jaar leer jij hoe je werkzaamheden op de werkvloer kunt co√∂rdineren zodat jouw collega's weten wat ze moeten doen zodat het werk soepel verloopt. Je doet veel ervaring op in de Bakkerswinkel op school waar je bakkersproducten klaarmaakt en verkoopt en studenten, medewerkers van school en andere gasten. In onze kantine draai je mee in de horeca, neem je bestellingen op van onze studenten en medewerkers, leer je hoe je moet afrekenen en hoe je¬†hygi√ęnisch moet werken.¬†

Daarnaast krijg je ook les in voorraadbeheer hoe je moet inkopen en hoe je gebouwen onderhoudt.

Workshops

Je kunt later gaan werken bij verschillende bedrijven. Daarom ga je tijdens je opleiding vaak op werkbezoek zodat je een beeld krijgt van wat het werk precies inhoudt. Ook volg je workshops van experts en maak je kennis met verschillende branches zoals:

 • Zorginstellingen
 • Onderwijsinstellingen
 • Woningcorporaties
 • Zakelijke dienstverlening
 • Sportaccommodaties
 • Recreatieve accommodaties

Wij zijn een klein college waardoor er extra tijd is voor jouw persoonlijke begeleiding. 

Wat ga ik doen?

In het basisdeel van je opleiding, ben je vooral bezig met vakken en projecten gericht op communicatieve vaardigheden. Tijdens je opleiding wisselen school en stage elkaar af en bepaal je zelf welke keuzedelen je kiest. 

Onze student Mart doet de opleiding Allround Facilitair Medewerker en vertelt jou graag over zijn opleiding en stage. Benieuwd? Check dan dit filmpje.

Stage lopen

Bij de opleiding Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening loop je in het eerste en tweede jaar stage. Je stage loopt het tweede jaar door in de zomervakantie.  

Waar kan je stage lopen?

Deze opleiding werkt intensief samen met interessante bedrijven in de regio Rotterdam Rijnmond en daardoor kan jij straks stage lopen bij bijvoorbeeld:

 • Ijsselland Ziekenhuis
 • NOSUCH
 • Sol
 • Theater Zuidplein
 • Codarts

Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  

Op www.s-bb.nl¬†‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. 

In het gebouw vind je onder andere ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

Aan het werk

Na het behalen kun je in verschillende branches aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld werken als gastheer of gastvrouw op vliegvelden, of als receptionist in ziekenhuizen, grote kantoren, hotels en vakantieparken.

Als allround medewerker ondersteun je de leidinggevende op het gebied van facilitaire zaken en heb je ook een rol in het coördineren van taken. Op de ene dag houd je je vooral bezig met dingen regelen en organiseren, of met kleine reparaties in en rond het gebouw. Op andere momenten zorg je ervoor dat de lunch klaarstaat of help je mee om een evenement te orgainseren. Het is dus een afwisselende baan waarin je actief bezig bent en je nooit snel zult vervelen.

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
64%
Landelijk gemiddelde
66%

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren en jouw Managementvaardigheden verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor de mbo 4 opleiding Facilitair Leidinggevende. 

In deze korte vlog gaat Lieke langs drie bedrijven om jou te laten zien hoe leuk het is om te werken in de facilitaire dienstverlening en welke verschillende beroepen je later kunt doen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Remco Nefs

Studieloopbaanbegeleider/ Coördinator Intake/ Voorlichter

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.