Zoeken
Menu
StudieMatch

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

School & stage (BOL)

facilitair medewerker aan de telefoon
facilitair opleiding catering
Facilitair medewerkwer

In het kort

Als Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening zorg jij ervoor dat alles binnen een organisatie soepel verloopt. Je bent verantwoordelijk voor de praktische zaken binnen je organisatie en je doet lichte onderhoudswerkzaamheden.

Maar je staat ook gasten te woord en soms verzorg jij de catering. Hou je van aanpakken en werk je graag met mensen samen? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Over jouw opleiding

Jij bent straks het aanspreekpunt voor zowel collega's als voor mensen buiten het bedrijf. Jij moet dus goed zijn in coördineren. Deze opleiding leert jou in drie jaar hoe je deze kwaliteiten verder kan ontwikkelen zodat jij straks uitblinkt in jouw vak.

Je doet basiskennis op, op het gebied van voedsel en drank, je leert hoe je de voorraad moet beheren en inkopen moet doen. Maar je leert ook alles op het gebied van hygiëne, en het onderhouden van apparatuur en ruimtes. 

Je maakt tijdens de opleiding ook kennis met de verschillende kanten van facilitaire dienstverlening en organisatie waar je kunt werken, zoals:

  • Zorg- en onderwijsinstellingen
  • Woningbouwcorporaties
  • Facilitaire aanbieders
  • Zakelijke dienstverlenings 
  • Recreatieaccomodaties 

Wat ga ik doen?

In het basisdeel van je opleiding, ben je vooral bezig met vakken en projecten gericht op communicatieve vaardigheden. Tijdens je opleiding wisselen school en stage elkaar af en kies je een aantal keuzedelen. 

Stage lopen

Bij de opleiding Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening loop je in het eerste en tweede jaar stage. Het eerste jaar bij een bedrijf in Nederland, het tweede jaar in binnen- of buitenland! Je stage loopt het tweede jaar door in de zomervakantie.  

Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  

Op www.s-bb.nl  kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. Als je binnenkomt ervaar je meteen het praktijkgerichte karakter van onze opleidingen.

Op de begane grond is een soort mini- winkelcentrum met een Office Centre, Brasserie In ’t Oude Noorden, wijn en spijs restaurant Onder de Hofbogen, brood-en banketwinkel ’t Winkeltje en een schoonheidssalon en kapsalon. Op de tussenverdieping vind je de kantine en in het hele gebouw is wifi beschikbaar.  

Aan het werk

Na het behalen van je diploma Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening, kan je terecht bij heel veel verschillende bedrijven en organisaties, zoals vliegvelden, ziekenhuizen, grote kantoren en bedrijven.

Het takenpakket van een Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening is heel gevarieerd en daardoor is geen dag hetzelfde. De ene dag ben je voornamelijk bezig met logistieke werkzaamheden, op andere dagen doe je veel aan gebouwbeheer en controleer de veiligheid van het pand. Op andere momenten zorg je dat de catering klaarstaat voor jouw collega's zorg je ervoor dat de vergaderruimtes klaar zijn voor gebruik.

Je bent gastvrij en goed in organiseren. Soms is het druk, maar je kunt het overzicht goed bewaren. Jij zult je in deze functie geen dag vervelen! 

Vervolgopleidingen

Wil je na je opleiding niet direct aan het werk, maar wil je nog verder leren? Het is mogelijk je in te schrijven voor een mbo-vervolgopleiding. Kan je goed leidinggeven, dan kan je doorstromen naar de opleiding Facilitair Leidinggevende niveau 4.

Verder zijn er diverse specifieke opleidingen binnen verschillende facilitaire branches.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Rachid Elouachoun

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Rachid Elouachoun via R.Elouachoun@zadkine.nl.