Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Sportmarketing

School & Stage (BOL)

Of kom naar
mbo sportmarketing teamwerk Rotterdam Zadkine
excursie mbo sportmarketing Rotterdam Zadkine
mbo sportmarketing presenteren Rotterdam Zadkine
mbo sportmarketing formule 1 presentatie Rotterdam Zadkine
Samenwerken in Rotterdam bij Sportmarketing Rotterdam Zadkine
Sportmarketing werk Rotterdam Zadkine

In het kort

Sport, daar leef jij voor. Je bezoekt sportwedstrijden, volgt sport op tv en online en je sport zelf. Het liefst zou je van deze passie je beroep maken. Dat kan met de opleiding Sportmarketing. Want als sportmarketeer help jij professionele sporters en sportorganisaties met hun marketing en communicatie.

Over jouw opleiding

Met deze opleiding kun je het diploma Marketing & Communication Specialist behalen.

Sport is je passie. Eigenlijk ben je altijd wel met sport bezig. Tijdens deze opleiding leer je hoe je een sportproduct op de markt brengt, een campagne ontwikkelt, een sportevenement organiseert en hoe je meer bekendheid geeft aan een sport. Met deze opleiding kun je het diploma Marketing & Communication Specialist behalen.

Leren doe je trouwens niet op een traditionele manier. Vier tot acht keer per jaar ga jij een challenge aan die verbonden is aan een thema. Dat betekent dat je realistische opdrachten maakt die aansluiten bij het bedrijfsleven. Ook krijg je gastlessen, volg je workshops en ben je regelmatig op de werkvloer bij bedrijven te vinden. Zo leer je alleen wat je straks écht nodig hebt.

Wat ga ik doen?

De opleiding Sportmarketing duurt 3 jaar. Tijdens deze 3 jaar staat sport centraal en leer jij hoe je een sportproduct of -dienst in de markt zet. Je leert hoe je onderzoek doet, bijvoorbeeld naar de effecten van sponsoring. Hoe je een creatieve sportcampagne maakt en een hoe je een sportevenement organiseert. In de sportmarketing help jij professionele sporters en sportorganisaties met hun marketing en communicatie. De wereld van sportmarketing is heel afwisselend. Van het organiseren van grote internationale sportevenementen tot het ontwikkelen van personal branding voor sporters. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een social mediastrategie. Je houdt de website en social media bij. Je zet marketingcampagnes op en doet marktonderzoek

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren en zakelijk schrijven. We werken vanuit dezelfde waarden als in de sportwereld. Je leert bijvoorbeeld samenwerken, doelen stellen en behalen en we zorgen voor de nodige competitie. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je sneakers. Want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

Stage lopen

Ieder jaar loop je stage om kennis te maken met het beroep. Je kunt stage lopen bij een organisatie die sportevenementen organiseert, bij een sportmarketingbureau of op de afdeling Marketing & Communicatie van een bedrijf dat zich veel bezighoudt met sport. Check op stagemarkt.nl of jouw leerbedrijf wordt erkend door SBB.

Aan het werk

Bijna iedereen sport. En sport is dagelijks in het nieuws. Dat betekent voldoende kansen voor sportorganisaties en bedrijven die sport gebruiken als marketingmiddel. Met het diploma Sportmarketing kun je werken als (sport)marketeer en communicatiemedewerker bij een sportorganisatie of bedrijf dat zich bezighoudt met sport. Maar je hebt ook voldoende algemene marketing- en communicatiekennis om buiten de sportbranche te werken.

Werkzaamheden

De wereld van sportmarketing is heel afwisselend. Van het organiseren van grote internationale sportevenementen tot het ontwikkelen van personal branding voor sporters. En van e-gaming tot aan het werken bij een merk als RedBull.

Als sportmarketeer kun jij:

 • Een social mediastrategie ontwikkelen  
 • De social media bijhouden
 • De website bijhouden
 • Sportevenementen en productintroducties organiseren
 • Marketingcampagnes bedenken en opzetten
 • Reclamecampagnes bedenken
 • Online marketingstrategieën uitrollen
 • Marktonderzoek bedenken en uitvoeren
 • Presentaties houden

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.
Het lokaal van Sportmarketing is helemaal ingericht op sport en gezelligheid
Het lokaal van Sportmarketing is helemaal ingericht op sport en gezelligheid

Vervolgopleidingen

Met je niveau 4-diploma op zak kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen. De hbo-opleiding Commerciële Economie Sportmarketing & Management sluit heel goed aan. Maar je kunt ook denken aan:

 • Commerciële Economie  
 • Media en Entertainment Management  
 • International Business and Languages
 • Communication & Multimedia Design
 • Leisure
 • Communicatie
 • Journalistiek
 • Management Economie & Recht
 • Bedrijfseconomie

Ook kun je een Associate degree (Ad) behalen op de Rotterdam Academy (2-jarige opleiding op hbo-niveau).

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marjolein in 't Veld

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan