Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik kan later nog alle kanten op!”

Lyan (18) besloot aan het einde van haar vierde jaar op de havo dat dat het niet ging worden. Ze wilde verder op het mbo, maar met wat? Gelukkig vond ze de opleiding Sportmarketing die al haar interesses combineerde in één, maar tegelijkertijd ook heel breed is.

Wie ben je en welke opleiding volg je?

“Ik ben Lyan Bruinix, ik ben 18 jaar oud en ik zit in het tweede jaar van de opleiding Sportmarketing.”

Hoe ben je bij deze opleiding terecht gekomen?

“Ik heb eigenlijk heel last minute besloten dat ik van 4 havo naar het mbo wilde gaan. De havo liep gewoon niet helemaal lekker en ik moest een bepaald cijfer halen om nog over te gaan, maar ik had er eigenlijk niet zo’n zin meer in. Dus ik kon óf blijven zitten, óf echt met moeite overgaan, óf naar het mbo. En om alle opties te verkennen zijn we toen op het mbo gaan kijken en toen heb ik gekozen. En zo ben ik nu hier!

Via mijn zus kwam ik bij de opleiding Sportmarketing terecht. Zij studeerde namelijk ook bij Zadkine alleen dan bij 010 Event Academy. En dat klonk heel leuk alleen zaten ze al vol toen ik kwam kijken. Toen ben ik in gesprek geraakt met Marjolein, één van de docenten van sportmarketing, en zo kwam ik erachter dat die opleiding ook bij me paste omdat ze én over sport leren én over events. Daarna heb ik me ingeschreven, echt één week voor de zomervakantie.”

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“De opleiding is erg breed, maar juist daarom sprak het me aan. Ik kan er later nog alle kanten mee op! Ik vind sport leuk, marketing interessant en ook het stukje eventmanagement spreekt me heel erg aan. Daarom is deze opleiding perfect voor me.”

Hoe bevalt de opleiding je?

“De opleiding bevalt me erg goed. Ik vind de opdrachten die we krijgen ook heel leuk. We behandelen allerlei verschillende thema’s tijdens de lessen en veel andere dingen leren we ook in de zogenaamde challenges. Dan komen er ‘echte’ vragen voorbij die je ook in het werkveld kan tegenkomen. Denk hierbij aan websites bouwen, klantprofielen uitwerken, en uitjes organiseren. We zijn bijvoorbeeld nu bezig met het organiseren van een reis die pas volgend schooljaar plaatsvindt, dat soort dingen vind ik heel leuk om te doen.”

En hoe is de sfeer op school?

“Ik heb een superleuke, hechte klas en leuke docenten. De sfeer is ook heel relaxed en we lachen veel met elkaar. Waar ik wel echt aan moest wennen is dat we al onze docenten gewoon mogen aanspreken bij hun voornaam, maar nu vind ik dat ook heel gewoon en het creëert een persoonlijke band. De lessen die ze geven vind ik ook oprecht leuk en ik ben veel meer te weten gekomen over marketing, de sportwereld en evenementen.”

Hoe zijn de stages bij de opleiding/ hoe is het om stage te lopen?

“De stages die wij lopen zijn best wel gevarieerd. Tijdens je stage doe je van alles. Zo heb ik bijvoorbeeld sport- en spel-evenementen begeleid, maar ik heb ook een keer op een evenement ‘gewoon’ achter de balie gezeten, dat hoort er soms ook bij.

Eigenlijk krijgen we vanuit school best veel van dit soort kansen om ‘kleine’ stage-ervaring op te doen. We hebben bijvoorbeeld geholpen bij het ABN AMRO tennistoernooi en bij de Rotterdamse marathon, maar ook bij de Formule 1 in Zandvoort. Tijdens het tweede jaar van de opleiding moet je ook vijf maanden stage lopen ergens en in je derde jaar ook. Ik vind het zelf wel echt leuk om stages te lopen, ook omdat ik dan even uit school ben en sportmarketing of sport gerelateerde banen kan zien. Zo kom je ook achter wat je wel en niet leuk vindt.”

Wat wil je later met deze opleiding gaan doen en waarom?

“Ik wil na deze opleiding waarschijnlijk een HBO opleiding volgen in de richting van Event & Leisure Management. Ik ben er via deze opleiding en bij mijn stage achter gekomen dat ik het organiseren van evenementen toch wel het leukste aan de opleiding vind en ik zie er wel een toekomst in voor mezelf.”

Zou je nog iets mee willen geven aan studiekiezers die misschien nog niet weten welke richting ze op willen? Of heb je advies?

“Bezoek een open dag en een meeloopdag. Je leert en ziet ontzettend veel over de opleiding en wat je er later allemaal mee kan doen. Op die manier kan je het beste kiezen wat bij je past.”

Ontdek Zadkine

Match

Marketing & Communicatie

Wil jij weten hoe sociale media en influencers ingezet worden om reclame te maken en producten te verkopen? Hoe je met creatieve software video’s en flyers kan maken of foto’s kan bewerken? Ben je creatief, nieuwsgierig en ondernemend? En vind je het leuk om direct resultaat te zien van je werk? Dan is de opleiding Marketing & Communicatie iets voor jou. Hier leer je alles over het vertellen van een boodschap aan een groot publiek.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan