Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Junior manager internationale handel

School & Stage (BOL)

JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL

In het kort

Lijkt het je leuk om te werken of stage te lopen in het buitenland? Spreek je een aardig woordje Engels? Wil je later werken als manager? En is lef jou op je lijf geschreven? Check dan zeker deze opleiding. Tijdens de opleiding Assistent-manager Internationale Handel leer je alles over de inkoop en verkoop van producten. Van marketingplan tot het verwerken van orders.

Over jouw opleiding

Tijdens deze opleiding leer je alles over de import en export van producten. Als Assistent-manager Internationale Handel speel jij namelijk een belangrijke rol bij het inkopen van buitenlandse producten en het verkopen van producten aan het buitenland. Dankzij jou liggen de producten op tijd in de winkels. 

Met deze brede opleiding kun je later alle kanten op. Wel zo prettig, want jij vindt veel dingen leuk en interessant. Tijdens deze opleiding leer je over economie, maar ook over sales, marketing en internationale regelgeving.

Leren is beleven bij het Business College, daarom bestaat elk jaar uit thema’s en challenges. Via thema’s en challenges leer je om echte problemen uit het bedrijfsleven op te lossen. Deze thema’s en challenges zijn bedacht samen met 50 Rotterdamse bedrijven. Zo sluiten de vakken en lessen altijd aan bij jouw toekomstige baan. Je maakt bijvoorbeeld een reclamecampagne, je zet een merk in de markt of je krijgt geld van school om winst mee te maken.

Internationaal zakendoen

Omdat de opleiding gericht is op zakendoen met het buitenland, is het leren van talen erg belangrijk. Je krijgt daarom Engels, maar ook een andere moderne taal zoals Duits of Spaans. Vanaf het tweede of derde leerjaar kun je ook stage lopen in het buitenland.

Wat ga ik doen?

De opleiding Assistent-manager Internationale Handel duurt 3 jaar. In deze 3 jaar leer je alles wat met jouw vak te maken heeft, zoals het opstellen van een marketingplan en het ontvangen en verwerken van buitenlandse orders.

Je ontwikkelt allerlei professionele vaardigheden, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s.  Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

Stage lopen

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van jouw opleiding. Je leert het vak in de praktijk. Je loopt stage bij commerciële bedrijven. Hier maak je kennis met het opzetten van een bedrijf, import, export en logistiek.  

 • Je loopt stage in het tweede en derde leerjaar (in totaal 1200 uur)  
 • Tijdens de schoolvakanties ben je uiteraard vrij  
 • Je stageweek duurt 37,5 uur

Locatie

De opleiding wordt gegeven op de volgende locatie:

Aan het werk

Als assistent-manager werk je als binnen-of buitendienstmedewerker. Dat betekent dat jij je bezig houdt met het inkopen van producten óf met het verkopen van producten. 

Je kunt werken bij een bedrijf dat producten importeert en exporteert. Dat kan echt van alles zijn, zoals groenten en fruit of auto’s. Je kunt werken bij een groothandel of productiebedrijf. Maar ook in de haven bij verschepingskantoren, cargadoors en rederijen. 

Werkzaamheden

Jij hebt als assistent-manager veel contact met klanten in het buitenland. Daarom is het handig dat jij verschillende talen spreekt. Naast de verschillende bedrijfsculturen, heb je ook te maken met tijdsverschillen. Dat maakt jouw werk afwisselend en zeker geen standaard kantoorbaan. 

In je werk kun je: 

 • Import- en exporttransacties voorbereiden en afhandelen  
 • Marktonderzoek uitvoeren om nieuwe afzetmarkten te vinden  
 • Contact leggen en onderhouden met internationale klanten
 • Omgaan met diverse culturen

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met je niveau 4-diploma op zak kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld: 

 • International Business and Management  
 • Small Business  
 • Andere vakgerichte opleidingen (Fenedex) met betrekking tot internationale handel  
 • Een Associate Degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau)
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL
JUNIOR MANAGER INTERNATIONALE HANDEL

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Bea Zahiri-Louwes

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Ariba Charif

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan