Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Commercieel medewerker

School & Stage (BOL)

commercieel medewerker opleiding
commercieel medewerker opleiding mbo

In het kort

Mensen die jou kennen weten het al: jij kunt goed praten. Je bent sociaal, hebt altijd een leuk verhaal en je weet vaak iemand te overtuigen. Eigenschappen die goed van pas komen als commercieel medewerker. Tijdens deze opleiding leer je hoe je producten verkoopt en hoe je ervoor zorgt dat klanten blij zijn met hun aankoop.

Over jouw opleiding

Lijkt het je een leuke uitdaging om zoveel mogelijk producten te verkopen? Tijdens de opleiding Commercieel Medewerker leer je hoe dat moet. Je leert meer over het opbouwen van een relatie met klanten en hoe je een verkoopgesprek voert via de telefoon. 

Het vak leer je pas echt in de praktijk. Daarom ga je direct aan de slag met praktijkopdrachten, projecten, presentaties en simulaties. In een simulatie oefen je in een situatie die lijkt op een echt kantoor. Zo ben je goed voorbereid op je stage. 

Ook ga je vier tot acht keer per jaar een challenge aan. Tijdens deze challenge werk je aan realistische opdrachten die aansluiten bij het bedrijfsleven.

Wat ga ik doen?

De opleiding Commercieel Medewerker duurt 2 jaar. Tijdens deze 2 jaar leer je alles over het verkoopproces. Je voert een verkoopgesprek, je leert onderhandelen, je verwerkt offertes en bestellingen en je tackelt klachten en problemen van klanten. 

In dit beroep ondersteun je de verkoop, dat is jouw belangrijkste taak. Van het benaderen van klanten tot de aftersales, waarbij je klanten nabelt om te vragen of het product goed bevalt. Je belt veel met klanten. Om hun vragen goed te kunnen beantwoorden heb je ook veel contact met collega’s van de afdeling Inkoop en het magazijn. 

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren en zakelijk schrijven. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

Stage lopen

In het tweede leerjaar ga je een half jaar op stage. Je loopt 5 dagen in de week stage. Tijdens deze stage werk je voor het bedrijf en voer je opdrachten uit voor school. Aan het eind van je stage geef je een presentatie en verwerk je de opdrachten in een verslag. 

Je mag zelf kiezen bij welk bedrijf je stage loopt. Zeker weten of het leerbedrijf is goedgekeurd door de SBB? Check ‘t op stagemarkt.nl

Aan het werk

Met het diploma Commercieel Medewerker kun je gaan werken op kantoor bij een groot of klein bedrijf. Denk aan een bank, verzekeraar, groothandel, winkelketen, gemeente of vervoersbedrijf. Meestal werk je op de afdeling Verkoop of Inkoop.

Jij ondersteunt de verkoop, dat is jouw belangrijkste taak. Van het benaderen van klanten tot de aftersales, waarbij je klanten nabelt om te vragen of het product goed bevalt. Je belt veel met klanten. Om hun vragen goed te kunnen beantwoorden heb je ook veel contact met collega's van de afdeling Inkoop en het magazijn.

Werkzaamheden

Goed kunnen rekenen, praten en schrijven zijn belangrijke eigenschappen voor dit beroep. Als commercieel medewerker werk jij aan: 

  • Het opstellen van offertes  
  • Het aannemen van bestellingen
  • Het opbouwen van een relatie met klanten, zodat ze vaker producten bij het bedrijf kopen

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.

Twee vrouwen op kantoor schudden elkaar de hand.
Twee vrouwen op kantoor schudden elkaar de hand.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Petek Nas

Contactpersoon voor deze opleiding op de Prins Alexanderlaan

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan