Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

International Business & Fashion

School & Stage (BOL)

Of kom naar
Business en Fashion mbo Zadkine
fashion business opleiding mbo Zadkine
Combineer Business met Fashion bij Zadkine mbo

In het kort

Jij houdt van mode. Je volgt de laatste trends, verslindt modebladen en je hebt je eigen stijl. Het liefst zou jij later een nieuw modemerk oprichten of een modemerk in de (internationale) markt zetten. Wil je leren hoe? Volg dan deze tweetalige mbo-opleiding Business & Fashion. Hier leer je alles over de fashion én business industrie en behaal je een Nederlands én een Engels diploma.

Over jouw opleiding

Met deze opleiding kun je twee diploma’s behalen: 

  • Het Nederlandse mbo-diploma Manager Retail (niveau 4).
  • Het door de Engelse onderwijsorganisatie Pearson geëxamineerde BTEC-diploma: BTEC level 3 National Diploma in Business and Fashion.

Het leuke aan deze opleiding: je combineert de creatieve kant van mode met de zakelijke kant. Het ene moment zit je achter de naaimachine en het volgende moment ontwikkel je een reclamecampagne. Misschien ontdek je tijdens deze opleiding wel een verborgen talent bij jezelf.

Tijdens deze opleiding krijg je een goede indruk van de fashion industrie. Je krijgt niet alleen theorie, maar je volgt ook workshops en presentaties van mensen die werken in de modehandel, je gaat op excursie en je bezoekt modemusea en organisaties die met mode werken. Daarnaast werk je aan creatieve opdrachten, zoals het organiseren van een fashion show.

Eigen bedrijf opzetten

Echt leren doe je in de praktijk. Daarom richt jij in het tweede en derde leerjaar je eigen bedrijf op. Samen met een groep klasgenoten start je een kleine, maar echte onderneming. Jullie regelen alles zelf. Van het inschrijven in de Kamer van Koophandel tot het verkopen en inkopen van producten. Jullie product presenteren jullie op twee grote events van Jong Ondernemen, zoals Company Launch en Nationale Marktdag. 

Excellentieprogramma

Bovendien kun je ook een excellentieprogramma volgen. Hierbij kun je ook het BTEC Extended Diploma in Business & Fashion behalen.

Fashion shows!

Kies je de opleiding Business & Fashion, dan wil je graag werken in de fashion industrie. Misschien schuilt er wel een oprichter van een toekomstig modemerk in jou. Tijdens de opleiding organiseer je regelmatig samen met je medestudenten spetterende fashion shows in samenwerking met het bedrijfsleven. Hier vind je enkele voorbeelden van shows, waarbij het onderwerp ‘duurzaamheid’ centraal stond.

Wat ga ik doen?

De opleiding Business & Fashion duurt 3 jaar. Tijdens deze 3 jaar leer je de modewereld goed kennen. Je leert over modemanagement en retail. Maar je gaat ook creatief aan de slag, want daar begint mode mee. Je ontwerpt en tekent je eigen kledinglijn en je maakt kledingstukken achter de naaimachine. Alles wat je maakt, bewaar je in een persoonlijk portfolio. Dat werk presenteer je aan het publiek tijdens een jaarlijkse modeshow.

Deze opleiding is tweetalig, daarom volg je de meeste vakken in het Engels. 

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren en zakelijk schrijven. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je (modieuze) schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je stage lopen. Je mag zelf kiezen bij welk bedrijf je stage loopt. Zeker weten of het leerbedrijf is goedgekeurd door de SBB? Check ‘t op stagemarkt.nl 

End of year show studenten Business and Fashion
End of year show studenten Business and Fashion

Locaties

De opleiding wordt gegeven op de volgende locatie.

Aan het werk

Met deze diploma’s kun jij allerlei kanten op binnen de modebranche. Je kunt aan de slag als manager retail, je geeft dan leiding aan een afdeling bij een (internationaal) bedrijf. Je kunt werken als marketing of sales professional bij een modebedrijf. Je kunt mode-events organiseren. Of je werkt als store manager in een modewinkel. 

Werkzaamheden

Als store manager of manager retail ben jij het gezicht van de winkel of afdeling. Jij bouwt en onderhoudt relaties met je medewerkers, klanten en andere betrokkenen. De winkel of afdeling voelt al snel als jouw eigen winkel. Jij bent degene die afspraken maakt, verantwoordelijkheid neemt voor de verkoop en het budget. En jij zorgt ervoor dat winkelen een prettige ervaring is. 

  • Je hebt kennis van:  
  • Customer service
  • Visual merchandising  
  • Assortimentsopbouw  
  • Trends en ontwikkelingen in de markt  
  • Marketing en promotie  
  • Online marketing  

Veel organisaties werken internationaal. Komt dat even goed uit dat jij na het behalen van dit diploma vloeiend Engels spreekt en schrijft.  

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Bas de Reus

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan