Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Graduation show 2024 groot succes

Honderden studenten van Zadkine schitterden dinsdagavond 18 juni op Rotterdam Airport op het podium van de Graduation Show. Met dit grootschalige én uitverkochte event zetten zij niet alleen een van ‘s Nederlands grootste live producties neer georganiseerd door studenten; ze stelden met hun samenwerking, oog voor diversiteit en ode aan het mbo een voorbeeld voor iedereen.  

Alles over de graduation show
Fashion graduation show Zadkine

Meer dan next level vakmanschap

Met het event lieten de talenten niet alleen next level vakmanschap zien; “Het blijkt maar weer. De vooroordelen over het mbo zijn onterecht: wat een passie en betrokkenheid hebben deze studenten laten zien” aldus Perry van Milt, directeur van het Zadkine Horeca College.

De Graduation Show werd dé plek waar studenten van Zadkine organisatietalent, visie, kunde, maar ook gastvrijheid bij elkaar brachten. Van Milt: “Wat deze jongeren hebben gedaan, was zo gaaf dat ik er kippenvel van kreeg. De Graduation Show is een totaalconcept waarin ze het beste van waar Zadkine voor opleidt, hebben laten zien.”   

Bijna 250 jongeren van meerdere colleges werkten mee aan de show; daarmee was het evenement opleiding en college overstijgend. Zo:

  • toonden studenten Beauty & Fashion en International Business Fashion (afstudeer)collecties tijdens een indrukwekkende catwalkshow;

  • exposeerden studenten van Business, Fashion Product Coordinator, Patisserie en de Vakschool Schoonhoven Student Companies, professionele modeportfolio’s, een Parade de Patisserie en verfijnd goud- en zilverwerk;

  • verzorgden studenten van de 010 Bar Academy heerlijke hapjes en drankjes;

  • en zorgden studenten van de 010 Event Academy, de Veiligheidsacademie, 010 Hospitality en Verzorgende IG voor een strakke organisatie, een warm welkom en zorg.

Ode aan het mbo

“Onze studenten hebben iets groters neergezet dan de som der delen,” vertelt Kim Cornelius, directeur van het Zadkine Beauty & Fashion College. Als stuwende kracht initieerde zij deze ode aan het mbo binnen Zadkine. “Sámen met alle docenten en begeleiders hebben we de volle breedte van ons onderwijs laten zien, en hoezeer al die verschillende opleidingen complementair zijn aan elkaar. Álles is verzorgd door studenten. Niet alleen voor de schermen, maar ook erachter.”

En gelukkig werd dat goed opgemerkt door de aanwezige gasten. Zo vertelt een vader: “Hoewel mijn verwachting van de avond bescheiden was, is die volledig overtroffen. Wat mij hierin raakte, was het feest der diversiteit en hoe de kracht daarvan in alle mogelijke vormen te ervaren was. Ik ben buitengewoon trots op onze dochter, die meedeed aan de catwalkshow, en op Zadkine.”

Cornelius besluit: “Het bewijst dat je met een evenement als dit een groter publiek bereikt en de kruisbestuiving krijgt die zo hard nodig is. We dragen op een prachtige én positieve wijze bij aan wat we van de maatschappij, maar ook van organisaties zo verlangen: betrokkenheid en een podium voor ons talent.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan