Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Junior Hairstylist (Kapper) i.s.m. PVNL

School & Stage (BOL)

In het kort

Heb jij passie voor de beauty branche en is het altijd al jouw droom geweest om kapper te worden? Leer jij het liefst, terwijl je werkt? Dan is deze opleiding iets voor jou! Zadkine is namelijk een samenwerking aangegaan met PVNL. Het bedrijf achter de bekende merken Cosmo Hairstyling, Team kappers en Brainwash.  Met het volgen van deze opleiding van 1 jaar heb je direct baangarantie bij een van de salons van PVNL. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Over jouw opleiding

Deze modulaire opleiding biedt de mogelijkheid om binnen 1 jaar jouw niveau 2 Junior Hairstylist diploma te behalen. Je gaat gelijk aan de slag op de werkvloer (2 dagen) in combinatie met school (2 dagen). Ook zullen we jou begeleiden om een perfecte match te vinden in één van de salons van PVNL (Cosmo Hairstyling. Team Kappers, Brainwash). Door deze unieke samenwerking kunnen wij jou optimaal begeleiden. Gedurende het schooljaar ga je zowel op school als in de salon aan de slag met alle onderdelen binnen het kappersvak, zodat jij jezelf snel kan ontwikkelen. En na deze opleiding verder met Hairstylist dame of heer? Dan kun je zo doorstromen naar de vervolgopleiding op niveau 3 bij Zadkine.

Niveau 2 in 1 jaar, dat is snel!

Wil jij zo snel mogelijk je diploma behalen? Je kunt de opleiding Junior Hairstylist (Kapper) in 1 jaar behalen. Lukt dat niet, dan blijf je iets langer bij ons.

Wat ga ik doen?

Je leert alle basisvaardigheden van het kappersvak binnen 1 jaar. Denk daarbij aan de onderdelen kleuren, knippen en föhnen. Dit zal plaatvinden op school, in de salon, en op de PVNL-Academy in het bruisende centrum van Rotterdam. Je wordt niet alleen getraind door een vaste docenten van Zadkine op school, maar ook door jouw praktijkopleider in de salon en de educators van de PVNL-Academy. Op deze plekken ga je dan ook veel ervaring opdoen! Naast het opleidingsprogramma vanuit school stoomt PVNL jou klaar voor de examens aan de hand van trainingen. Ook krijg je elk kwartaal les van een gastdocent die je bijpraat op het gebied van de laatste trends.

Werken en leren

Twee dagen per week volg je op school (locatie Campus Zadkine Rotterdam) zowel generieke  (Nederlands, rekenen, persoonlijke loopbaan) als praktijkgerichte vakken. Naast deze schooldagen ben je twee dagen in de week stage aan het lopen bij een PVNL-salon (Cosmo Hairstyling, Team Kappers of Brainwash). Hier houd jij je bezig met het reilen en zeilen binnen het kappersvak. Ook word je in de salon een aantal uur per week getraind door jouw praktijkopleider.

Stage lopen

Naast de 2 lesdagen op school, loop je 2 dagen stage in een PVNL salon (Cosmo Hairstyling, Team Kappers, Brainwash). Je wordt getraind in de salon om jouw schoolopdrachten af te ronden, naar jouw examens toe te werken, en om te kunnen meedraaien op de werkvloer. Iedere dag in de salon is anders wat er voor zorgt dat werken in het kappersvak nooit saai wordt.

Locatie

Kom deze opleiding volgen op onze locatie, de Campus in Hoogvliet. Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Aan het werk

Daar sta je dan na 1 jaar. Een diploma als Junior Hairstylist op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma bij PVNL. Je draait mee in een van hun salons en werkt nauw samen met je collega’s. Onder begeleiding ben je dan ook bezig met knippen, kleuren en föhnen. En je zorgt ervoor dat de klant binnenkomt én wegloopt met de beste ervaring. Je weet precies hoe je jouw klanten in de watten legt!

En wil je door blijven groeien binnen een van de salons van PVNL? Ook dat kan! Van regiomanager tot educator.

Vervolgopleidingen

Wil je na deze opleiding verder met haarverzorging? Stroom dan door naar de opleiding op niveau 3, Hairstylist Dame of Heer. Dat kan wederom in samenwerking met PVNL in een van hun salons, waarbij je werkt en tegelijkertijd leert. In de opleiding Hairstylist leer je hoe je zelfstandig aan de slag kan als allround kapper en specialiseer je je in dames- of herenkapsels.

Match

Hairstylist dame

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen.

In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist dame specialiseer je je volledig in dameskapsels. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Heb je interesse in dameskapsels? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou. 

Match

Hairstylist heer

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist heer kun jij straks zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist heer specialiseer je je volledig in herenkapsels en scheren. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Vind jij herenkapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist heer worden iets voor jou. 

Aan het werk

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan