Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Hairstylist opleiding in samenwerking met PVNL

Hairstylist dame i.s.m. PVNL

School & Stage (BOL)

Heb jij passie voor de beauty branche en is het altijd al jouw droom geweest om kapper te worden? Leer jij het liefst, terwijl je werkt? Dan is deze opleiding iets voor jou! Zadkine is namelijk een samenwerking aangegaan met PVNL. Het bedrijf achter de bekende merken Cosmo Hairstyling, Team kappers en Brainwash. Met het volgen van deze opleiding van 2 jaar heb je direct baangarantie bij een van de salons van PVNL. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Daar waar je als Junior Hairstylist (niveau 2) kennismaakt met het kappersvak, ga je met deze opleiding op niveau 3 de diepte in. In plaats van knippen, kleuren onder begeleiding, leer je hoe je dat zelfstandig kan doen, zowel mannen als vrouwen. Bovendien ga je je in het tweede jaar van je opleiding i.s.m. PVNL je specialiseren in het damesvak. Zo weet je straks de meest bijzondere creaties te maken in een van hun salons. En heeft je klant advies nodig? Dan weet jij als geen ander hoe je hem of haar het beste kunt adviseren. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Hairstylist dame i.s.m. PVNL echt iets voor jou.

Over jouw opleiding

Deze opleiding biedt de mogelijkheid om binnen 2 jaar jouw niveau 3 Hairstylist diploma te behalen. Je gaat gelijk aan de slag op de werkvloer (2 dagen) in combinatie met school (2 dagen). Ook zullen we jou begeleiden om een perfecte match te vinden in één van de salons van PVNL (Cosmo Hairstyling, Team Kappers, Brainwash). Door deze unieke samenwerking kunnen wij jou optimaal begeleiden. Gedurende het schooljaar ga je zowel op school als in de salon aan de slag met alle onderdelen binnen het kappersvak, zodat jij jezelf snel kan ontwikkelen. Toelating tot de opleiding vindt plaats na een intakegesprek met Zadkine en een matchingsgesprek met PVNL.

Wat ga ik doen?

In 2 jaar tijd word jij opgeleid tot allround kapper, je leert hoe je zelfstandig aan de slag kan met kleuren, knippen en föhnen. Bovendien leer je alles over dameskapsels. Van krullen zetten tot invlechten. Deze kennis doe je op op op school, in de salon, en op de PVNL-Academy in het bruisende centrum van Rotterdam. Je wordt niet alleen getraind door een vaste docenten van Zadkine op school, maar ook door jouw praktijkopleider in de salon en de educators van de PVNL-Academy. Op deze plekken ga je dan ook veel ervaring opdoen! Naast het opleidingsprogramma vanuit school stoomt PVNL jou klaar voor de examens aan de hand van trainingen. Ook krijg je elk kwartaal les van een gastdocent die je bijpraat op het gebied van de laatste trends.
 

Werken en leren

Twee dagen per week volg je op school (locatie Campus Zadkine Rotterdam) zowel generieke  (Nederlands, rekenen, persoonlijke loopbaan) als praktijkgerichte vakken. Naast deze schooldagen ben je twee dagen in de week stage aan het lopen bij een PVNL-salon (Cosmo Hairstyling, Team Kappers of Brainwash). Hier leer jij je de fijne kneepjes om uiteindelijk zelfstandig aan de slag te gaan als Hairstylist dame. Ook word je in de salon een aantal uur per week getraind door jouw praktijkopleider.

Stage lopen

Naast de 2 lesdagen op school, loop je 2 dagen stage in een PVNL-salon (Cosmo Hairstyling, Team Kappers, Brainwash). Je wordt getraind in de salon om jouw schoolopdrachten af te ronden, naar jouw examens toe te werken, en om te kunnen meedraaien op de werkvloer. Iedere dag in de salon is anders wat er voor zorgt dat werken in het kappersvak nooit saai wordt.

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch maar studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar.

Op beide locaties kun je de opleiding Hairstylist dame starten in september. Wil jij jouw opleiding nog starten in februari? Dat bieden we exclusief aan op de Campus in Hoogvliet.

Aan het werk

Daar sta je dan na 2 jaar. Een diploma als Hairstylist dame op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma bij PVNL. Je werkt in een van hun salons en houd je bezig met knippen, kleuren, föhnen en het stylen van het haar. Ook geef je advies over haarverzorging en verkoop je de beste producten voor het haar. Je stuurt dagelijks klanten met een goed gevoel de deur uit. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

En wil je door blijven groeien binnen een van de salons van PVNL? Ook dat kan! Van regiomanager tot educator.

Vervolgopleidingen

Wil je verder met haarverzorging? De vervolgopleiding Salonmanager dame sluit goed aan op deze opleiding.

Je kunt ook extra cursussen volgen die jij leuk vindt, zoals:

  • Visagie 
  • Bruidskapsels 
  • Nagelstyling

Ook interesse in het verzorgen van het gezicht en lichaam van klanten? Neem dan hier een kijkje bij de opleiding Schoonheidsspecialist (niveau 3).

Match

Salonmanager dame

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager dame ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

De opleidingen Salonmanager dame en Salonmanager heer beginnen met dezelfde basisvakken. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager dame. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren.

Match

Schoonheidsspecialist

Jij laat mensen stralen. Je werkt in een salon en helpt mensen met de verzorging van hun gezicht of lichaam. Je brengt bijvoorbeeld crèmes aan. Of je helpt klanten te relaxen door een massage te geven. Je werkt elke dag met veel verschillende mensen. En de klant is koning. We leren je ook hoe je zelf een salon begint.

Aan het werk

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan