Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Fashion Retailer

School & Stage (BOL)

Fashion retailer mbo Zadkine
Fashion retailer mbo opleiding
Winkelpresentatie erg belangrijk bij de opleiding Fashion Retailer
Als Fashion Retailer presenteer je in de winkel of online
Fashion retailer Rotterdam
Student Fashion Retailer mbo

In het kort

Jij helpt graag klanten met stylingadvies. Je weet hoe kleding gemaakt wordt. Je leert zelf ook de basis van kleding maken en vermaken. Maar je bent vooral gericht op de in- en verkoop ervan. Je hebt de juiste kleding en accessoires op tijd in de winkel. Die presenteer je in de etalage of online. Ook weet je wie je concurrenten zijn. Zo word jij een verkoopspecialist op fashiongebied. En klanten komen terug om speciaal door jou geholpen te worden.

Over jouw opleiding

Hoe gaaf zou het zijn om een verkoopspecialist op fashiongebied te zijn? Productkennis hebben, op de hoogte zijn van trends en daarmee jouw klanten blij maken?

Jij helpt graag klanten met stylingadvies. Je luistert goed naar hun wensen en draagt ideeën aan. Omdat je creatief bent en weet hoe je goede combinaties kunt maken, nemen ze jouw advies graag aan. 

Een vak als textielwarenkennis zorgt ervoor dat jij informatie kunt geven over verschillende stoffen en productiemethoden of bijvoorbeeld het onderhouden of reinigen van kleding. Je leert van alles over merken, branding en (digitaal) vormgeven. Dit is belangrijk om collecties mooi te presenteren en te verkopen.

Je gaat ook aan de slag in de praktijk door stage te lopen.

Je rondt de opleiding af met een portfolio en kort praktijkexamen. Binnen twee jaar heb jij een diploma mbo niveau 3 behaald. 

Stage lopen

Tijdens deze tweejarige opleiding loop je twee blokstages. Dit is belangrijk zodat je echt het vak kunt ervaren. En daarna ook nog beter weet wat bij je past. Je doet werkervaring op doordat je stage loopt bij een retailbedrijf. De bedrijven varieren van eenmanszaak tot aan grote keten. Zolang het maar een door de SBB erkend stagebedrijf is. Deze erkende stagebedrijven vind je op deze link.

Je zoekt zelf je stageplaats, maar je kunt hulp van school krijgen als dit niet lukt.

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Af en toe heb je les in StudioZ in De Wasserij. Dé fashion hub voor innovatieve modemakers. Hier werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen met elkaar én met mode-ondernemers.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Fashion Retailer eruit? Jouw dag en die van je klasgenoten is best divers. 

Zo ben jij begonnen in een modespeciaalzaak. Jouw belangrijkste taak is het zorgen voor een aantrekkelijke etalage. Doordat je zo'n bijzondere etalage hebt gemaakt blijven klanten even stilstaan en komen ook naar binnen. Jij zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen en geeft hen een goed advies. Een eerlijk advies nadat je echt naar ze geluisterd hebt. Hierdoor komen ze een volgende keer weer bij je terug. 

Je zorgt ook voor verdere klantenbinding. Je belt ze bijvoorbeeld op als dat ene item nu wel voorradig is. Je maakt een mailing met de nieuwste aanbiedingen. En je houdt ze op de hoogte via social media. Bijvoorbeeld van een feestelijke gelegenheid van jullie winkel. 

Een klasgenoot van jou is personal shopper geworden. En weer een andere klasgenoot werkt achter de schermen bij een webwinkel. Voor jullie alledrie geldt dat jullie blij zijn als de klant blij is.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Studenten die bij ons op goede wijze niveau 3  hebben afgerond, kunnen doorstromen naar niveau 4 opleiding Fashion Product Coordinator.

In deze opleiding ben je een regelaar in de modewereld. Je ondersteunt bij de ontwikkeling en inkoop van een collectie. Zowel met technische productkennis als marketing. 

Match

Fashion Product Coordinator

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs  om sfeer te proeven bijvoorbeeld tijdens een Meeloopdag.

Of stel je vragen aan praktijkdocent Ellen Haeser, onze contactpersoon voor de Fashion opleidingen.

Ellen Haeser

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Voor al jouw vragen over onze Fashion opleidingen

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Loop met ons mee over de catwalk!

Op het Zadkine Beauty & Fashion College ontdek je pas echt wat jij voor mensen kunt betekenen. Hoe jij mensen mooier kunt maken en daardoor zelfverzekerder. Bijvoorbeeld met geweldige kleding.

Onze Fashion studenten werken het hele studiejaar hard om kleding te ontwerpen en maken. Die showen ze dan vol trots in de jaarlijkse FASHION show. Met stoere filmpjes op de achtergrond, speciaal hiervoor gemaakt. De ene na de andere prachtige outfit komt voorbij. Soms lopen ze zelf. En soms hebben ze modellen bij zich. De 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek belonen hen met hard applaus. En af en toe hebben ze kippenvel. Bekijk hier de gave aftermovie van de laatste show. Loop jij komend jaar ook mee?

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan