Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zadkine zoekt dringend meubelstof! Wie helpt mee in regio Rotterdam?

  • Rotterdam , 01 maart 2024, 10:07
  • Geschreven door Redactie
  • Door:   Beauty & Fashion

Modestudenten van het Zadkine Beauty & Fashion College gaan op 12 en op 13 maart aan de slag voor het goede doel. Twee dagen lang gaan studenten, in shifts, aan het werk voor een Kaapverdische basisschool op het eiland Sal. Goede rugzakken zijn niet te verkrijgen op het eiland, studenten van Zadkine springen in de bres.

Zij maken 50 rugzakjes én alhoewel er al wat stof voor handen is binnen de school, staan studenten te springen voor extra stoffen die zij kunnen gebruiken. Het liefst stevige meubelstof zodat het stevige rugzakjes worden. Rotterdammers die (meubel)stof over hebben, kunnen deze afgeven bij de receptie tijdens schooltijden op het Benthemplein 15 in Rotterdam.

Op woensdag 13 maart zullen de studenten de rugzakjes afmaken tijdens de Open Dag van Zadkine. Toekomstige studenten zijn dan ook welkom om een kijkje te komen nemen, om op die manier meer inzicht te krijgen in het productieproces.

De rugzakken zullen begin april persoonlijk bezorgd worden door docenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg en Social Work, wanneer zij een werkbezoek hebben in Kaapverdië.

Het is een initatief van docente Noy Singer die in Kaapverdie een stichting heeft opgezet: de CSD Foundation. De CSD-Foundation brengt reizigers en de lokale bevolking samen. Co-creatie ontstaat door projecten in educatie, duurzaam toerisme en sociaal ondernemerschap.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan