vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25351
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Travel & Leisure

Leidinggevende leisure & hospitality

Je hebt organisatietalent, bent gastvrij en kunt goed met mensen omgaan. Je bent commercieel en vindt het leuk om te werken op het moment dat andere mensen vrij zijn. Dan is de recreatieve sector iets voor jou!

 • De opleiding

  Bij de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality (niveau 4) staat het organiseren en uitvoeren van activiteiten en het uitvoeren van leidinggevende taken centraal.

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding Leidinggevende leisure & hospitality (niveau 4)

   De opleiding Leidinggevende leisure & hospitality bereidt je voor op een baan waarbij het organiseren en uitvoeren van activiteiten en het uitvoeren van leidinggevende taken centraal staan. Het betekent dat je dag kan bestaan uit het organiseren van activiteiten en het aansturen van medewerkers.

   Je kunt de werkzaamheden uitvoeren bij een camping, bungalowpark of een (resort)hotel. Je leert om zelf een goede commerciële excellente dienstverlener te zijn, maar ook om je medewerkers hier op aan te sturen. Service verlenen aan de gast met het benutten van de mogelijke verkoopkansen is jouw verantwoordelijkheid. Op deze manier zijn niet alleen je klanten en gasten tevreden, maar zul je ook een positief financieel resultaat boeken voor de onderneming waar je werkzaam bent.

   We leren je om aanspreekpunt te zijn voor klanten en gasten en om financiële en administratieve processen uit te voeren.


   Vakken
   Tijdens de opleiding krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook kun je kiezen voor een extra moderne vreemde taal naast Engels (Duits of Spaans). Daarnaast krijg je les in beroepsgerichte onderdelen zoals het maken van een planning voor de organisatie van activiteiten, het voorbereiden, begeleiden en afronden van de activiteiten, het maken van een operationeel plan, het plannen en verdelen van werkzaamheden, het begroten en bewaken van financiën, het begeleiden en aansturen van medewerkers en het voeren van intern formele gesprekken met medewerkers. Tijdens de opleiding kies je keuzedelen die je naast de diverse vakken volgt. Hiermee verbreed of verdiep je je opleiding zoals jij dat wilt.

   Examens
   Aan het einde van het eerste leerjaar heb je al je eerste examens. Heb je jouw examens behaald? Dan ga je daarna op stage. In het tweede en derde leerjaar heb je ook examens.

   Stage
   In het tweede leerjaar doe je praktijkervaring op tijdens een stage. Je loopt stage in Nederland bij campings, bungalowparken en (resort)hotels. Er zijn ook mogelijkheden om een stage te lopen in het buitenland. Die kans is geen vanzelfsprekendheid en niet voor iedereen weggelegd. De school en onze internationale partners stellen strenge eisen en voorwaarden. De stages vinden plaats tijdens de zomervakantie.

   Persoonskenmerken
   In de beroepen waarvoor wij opleiden, heb je altijd contact met klanten of gasten. Je bent representatief, communicatief sterk, klant- en gastvriendelijk en je bent geïnteresseerd in de wensen van de klant of gast. Daarnaast ben je commercieel ingesteld en kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent een doorzetter, ook als het even tegen zit.

  • Leer- en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

   Stage lopen tijdens je uitstroomprofiel

   In het tweede leerjaar doe je ook weer praktijkervaring op tijdens een stage. Je loopt stage in Nederland bij campings, bungalowparken en (resort)hotels. Er zijn ook mogelijkheden om een stage te lopen in het buitenland. Die kans is geen vanzelfsprekendheid en niet voor iedereen weggelegd. De school en onze internationale partners stellen strenge eisen en voorwaarden. In het tweede en derde leerjaar volgen jouw examens.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Zo maak je beroepsbeeldopdrachten en woon je oriëntatiebijeenkomsten bij. Het kan ook zijn dat we je uitnodigen voor een gesprek. De uitkomsten van deze activiteiten laten zien of de opleiding van je keuze bij je past. Je ontvangt dan een studiekeuzeadvies.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Beroepen

   De beroepen binnen het werkveld leisure & hospitality

   Werken in de toeristische en recreatieve sector is werken op het moment dat andere mensen vrij zijn. Dit betekent dus ook dat jouw werkzaamheden vooral plaatsvinden als andere mensen vakantie hebben. Onze stageperiodes laten jou al hier vast aan wennen. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. Ook ben jij, samen met je team, medeverantwoordelijk voor het slagen van de zakenreis, de vakantie of activiteit. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als:

   • Recreatiemedewerker of manager bij een camping, bungalowpark, resorthotel of bij een bedrijf met dagrecreatie zoals een attractiepark.
   • Frontofficemedewerker bij een sportbedrijf, indoor- of outdoorbedrijf, hostel, camping, bungalowpark of resorthotel.

   Wij leiden je op tot beginnend beroepsbeoefenaar. Dit betekent dat je na je opleiding door middel van de werkervaring die je hebt opgedaan, kunt doorgroeien naar andere functies.

  • Vervolgopleiding

   Met dit diploma kun je aan de slag als startend leidinggevende in de uitstroomrichting waarvoor jij hebt gekozen. Na je diploma kun je dus gaan werken of als je een niveau 4-diploma hebt behaald, prima doorstromen naar hbo-opleidingen zoals Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • OPEN DAG 😀 KOM JE OOK
  OP 10 MAART?
  Schrijf je in voor de Open dag!
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25351
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.