vragen
bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25134
 • Duur:2 jaar
Download Brochure
Commercie

Commercieel medewerker

Als commercieel medewerker werk je op kantoor van de afdeling Inkoop/verkoop. Je belangrijkste taak is het verkopen van producten of diensten. Je hebt vooral telefonisch contact met de klanten en je hebt een grote rol in de administratieve afhandeling van hun vragen. Ook bouw je aan de relatie met je klanten zodat zij vaker en/of meer producten kopen.

 • De opleiding

  Met de opleiding Commercieel medewerker word je opgeleid voor dit veelzijdige beroep. Je leert hoe je een verkoopgesprek moet voeren en hoe je het verkooptraject verder administratief moet afhandelen. Ook leer je hoe je een verkoopplan opstelt en hoe je klachten afhandelt. Ben je commercieel en klantvriendelijk? Dan vind je deze opleiding vast interessant.

  • Meer over deze opleiding

   Met de opleiding Commercieel medewerker word je getraind om te werken in dit beroep. Je leert onder andere:

   • Hoe je een verkooptraject uitvoert. Je leert hierbij onderscheid te maken tussen verschillende soorten klanten en hoe je onderhandelt met je klanten over de prijs en leveringsvoorwaarden
   • Hoe je langdurige relaties met klanten opbouwt en met klachten en problemen van de klant omgaat
   • Hoe jij je zowel schriftelijk als telefonisch goed kunt uitdrukken, zodat je bij de klant een goede, professionele indruk achterlaat

   Naast de theorie oefen je het voeren van verkoopgesprekken en werk je aan praktijkopdrachten die je zelfstandig uitvoert.

   Vakken
   Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen, burgerschap en ICT krijg je onder andere de volgende vakken:

   • Sales
   • Reclame en Promotie
   • Recht
   • Customer Service
   • Offertes en orders
   • Statistiek

   Binnen deze opleiding zijn taalbeheersing en rekenvaardigheid erg belangrijk. 

   Stage
   Tijdens de opleiding loop je een half jaar stage (5 dagen per week). Je voert werkzaamheden uit binnen het bedrijf en je krijgt opdrachten mee vanuit school. Deze opdrachten moet je aan het eind van je stage in een verslag verwerken. Ook is het geven van een presentatie een onderdeel van je stage.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Heb je een diploma op mbo-niveau 2, dan heeft een diploma Administratief medewerker de voorkeur. Dit geldt voor de 3 uitstroomprofielen (Bedrijfsadministratief medewerker, Secretarieel medewerker, Telefonist of Receptionist).

   Om deze opleiding met succes te kunnen volgen, is het verder heel belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en een commerciële instelling.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Diploma en dan?

   Met dit diploma kun je gaan werken als commercieel medewerker. Je kunt ook doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4.

   Het beroep
   Als commercieel medewerker werk je op kantoor, bij een groot of klein bedrijf, meestal op de afdeling Verkoop of Inkoop. Je belangrijkste taak is het verkopen van producten of diensten en je vindt het leuk om producten te verkopen waar de klant blij mee is en blijft. Je hebt vooral telefonisch contact met de klanten en je hebt een grote rol in de administratieve afhandeling van hun vragen. Daarom heb je binnen het bedrijf ook contact met andere afdelingen, zoals de inkoopafdeling en het magazijn. Je neemt orders aan, stelt offertes op en draagt zorg voor de administratieve processen die hieraan verbonden zijn. Ook bouw je aan de relatie met je klanten, zodat zij vaker en/of meer producten kopen.

   Past dit beroep bij jou?
   Je bent commercieel en klantvriendelijk ingesteld en je gaat graag met mensen om. Daarnaast ben je in staat om je flexibel op te stellen. Herken jij jezelf hierin? Misschien past dit beroep dan bij jou.

    

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen 
   Je kunt doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. De opleiding Commercieel medewerker biedt in het bijzonder een goede voorbereiding op de opleiding (Junior) accountmanager. Heb je het diploma Commercieel medewerker (op niveau 3) al behaald, dan zou je kunnen instromen in het 2e leerjaar van de opleiding Junior accountmanager.    

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25134
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.