Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik begeleid nu zelf stagiaires van Zadkine”

Laura volgde de opleiding Goudsmeden bij Vakschool Schoonhoven. Nu heeft ze haar eigen succesvolle Edelsmederij in Gouda. 

Laura aan het werk in haar edelsmederij Laurora
Laura in haar eigen winkel
Begeleiden van studenten
Laura met haar eigen sieraden

Zadkine-alumni Laura heeft eigen Edelsmederij

Als kind had Laura al een passie voor edelstenen. “Toen ik er op de middelbare school achter kwam dat je bij Vakschool Schoonhoven het vak edelsteenkunde krijgt, ben ik naar een open dag gegaan in Schoonhoven,” vertelt Laura. “Ik was meteen verkocht: ik wilde Goudsmid worden en heb deze opleiding met veel plezier gevolgd.”

Vervolgopleiding ondernemerschap
Tijdens de opleiding tot Goudsmid kwam Laura tot de conclusie dat ze graag haar eigen onderneming wilde, zodat ze alle vrijheid had in het maken van sieraden. Daarom heeft ze na haar afstuderen bij Vakschool Schoonhoven ook nog de opleiding Ondernemen gevolgd op de Hogeschool Rotterdam.

Dé trouwringenspecialist
In Laura haar laatste jaar van deze opleiding viel haar oog op een pand in Gouda. Laura: “Ik wist meteen dat dit pand het voor mij was. En het is gelukt: een half jaar na mijn afstuderen opende ik hier mijn eigen Edelsmederij.” Inmiddels bestaat Edelsmederij Laurora al enkele jaren. En de zaken gaan goed! Laura: “Ik maak en verkoop veel sieraden en dan voornamelijk trouwringen. Ik heb de ambitie om de komende jaren door te groeien tot dé trouwringenspecialist in Gouda.”

Passie doorgeven
Laura heeft nog steeds veel contact met Vakschool Schoonhoven. Ze begeleidt doorlopend studenten die de opleiding tot Goudsmid volgen als stagiair in haar Edelsmederij. Laura: “Ik vind het heel mooi om mijn passie voor het vak op deze manier door te kunnen geven.” 

Laura begeleidt nu zelf Zadkine studenten in haar Edelsmederij
Laura begeleidt nu zelf Zadkine studenten in haar Edelsmederij
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan