Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Het leukste aan mijn werk: leerlingen zien groeien en zichzelf zien ontwikkelen, ieder op hun eigen manier.”

Celeste Driessen (20 jaar) heeft de opleiding tot Onderwijsassistent gevolgd bij het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College en volgt momenteel de lerarenopleiding Engels aan de hogeschool Rotterdam.

Celeste Driessen, alumni Onderwijsassistent Zadkine
Celeste Driessen, alumnus Onderwijsassistent Zadkine

Celeste:”Momenteel zit ik in het tweede jaar van de hbo-opleiding tot Engels docent. Voordat ik aan het hbo begon heb ik bij Zadkine de mbo-niveau 4 opleiding tot onderwijsassistent gevolgd. Toen ik op de middelbare school zat wist ik al dat ik iets in het onderwijs wilde gaan doen, maar wat precies wist ik nog niet zeker. Daarom heb ik destijds voor deze opleiding gekozen. Hiermee kon ik alle kanten op in het onderwijs.”

Lesgeven en de ontwikkeling van het kind

“Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij Zadkine aan de Eikenlaan in Spijkenisse. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad met zowel mijn medestudenten als de docenten. De activiteiten die we tijdens de opleiding hebben gedaan waren erg leuk en leerzaam, zoals lessen voor de basisscholen organiseren en de uitjes naar de kerstmarkt.” Aldus Celeste. Bij Zadkine leer je tijdens de opleiding niet alleen hoe je lesgeeft, maar ook over de mentale ontwikkeling van kinderen zelf. Celeste:” De ontwikkeling van kinderen is iets wat ik nog dagelijks gebruik tijdens mijn stage. Ik geef les aan verschillende leerjaren van het vmbo, deze leerlingen zitten in verschillende levensfases en gaan dus ook door verschillende ontwikkelingen heen. Doordat ik tijdens mijn opleiding hierover geleerd heb kan ik mij beter inleven in mijn leerlingen en hen beter begrijpen en lesgeven. Dit is ook een van de leukste dingen aan dit werk, de leerlingen zien groeien en zichzelf ontwikkelen op hun eigen manier.”

MOGELIJKHEDEN GENOEG

“Als ik kijk naar mijn toekomst hoop ik binnen 2 jaar mijn hbo-opleiding afgerond te hebben en werkzaam te zijn op een mbo-opleiding. Wat ik de huidige studenten van de opleiding tot onderwijsassistent wil meegeven is: probeer zoveel mogelijk en gebruik hier goed je stages voor! Zeker als je nog niet helemaal zeker weet welke richting je hierna op wil is het stagelopen op verschillende scholen, leerjaren en niveaus ideaal. Hierdoor krijg je een goed beeld wat voor verschillen er zijn en wat er het beste bij jou past!”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan