Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Het komt allemaal goed, heb gewoon vertrouwen in jezelf”

Ghylaine (19) zit in het laatste jaar van de opleiding Marketing & Communicatie. Hoewel het even spannend voor haar was, zit ze helemaal op haar plek en heeft ze zich ontwikkeld tot ware Marketing & Communicatie specialist in de dop!

Ghylaine: “Toen ik op het VMBO zat en moest gaan kijken naar een vervolgopleiding vond ik dit eerlijk gezegd best lastig. Je moest ineens voor jezelf gaan beslissen wat je later wilt gaan doen voor werk. Dat is niet zomaar iets. Om een goede keuze te maken ben ik toen gaan nadenken over mijn eigen interesses en wat ík leuk vind om te doen. Toen bedacht ik me dat ik houd van ondernemen en in de praktijk bezig zijn én dat ik het fijn vind als ik mijn creativiteit ergens in kwijt kan. Daarnaast houd ik van afwisseling – ik wil niet alleen maar stilzitten. Ik ben toen gaan kijken op meerdere mbo-scholen bij verschillende opleidingen. Toen ik de opleiding Marketing & Communicatie zag, wist ik al snel dat dit bij mij paste.”

En toen ben je gestart. Hoe ging dat?

“Aan de start van de opleiding vond ik het allemaal nogal spannend. Ik was erg nieuwsgierig naar wat ik ging leren. Nu, een paar jaar verder, heb ik totaal geen spijt van mijn keuze. Ik heb het erg naar mijn zin en leer nog steeds nieuwe dingen. Je docenten begeleiden je van A tot Z en zullen er alles aan doen zodat jij straks vertrekt als Marketing & Communicatie specialist. Die begeleiding vind ik erg fijn.”

Wat heb je tot nu toe geleerd?

“Ik heb vooral geleerd hoe je klanten kunt leren kennen en hoe je producten of diensten binnen een bedrijf met elkaar kunt verbinden. Dit doe je door middel van strategieën. Ook ben ik beter geworden in hoe je sociale media en je website in kunt zetten om je producten en diensten te promoten. Qua vakken vind ik het vak ‘Challenge’ het leukst. Hier krijg je opdrachten die je in het echte leven straks ook gaat uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een persona maken of een flyer of campagne ontwikkelen.”

En heb je ook al stage gelopen?

“Jazeker! Tijdens de opleiding loop je twee keer stage. Mijn eerste stage was op een kantoor bij een redelijk nieuw ICT bedrijf. Ik heb er heel veel geleerd over het vak en had allerlei verschillende taken. Zo mocht ik het bedrijf ondersteunen op het gebied van promotie door bijvoorbeeld blogs te schrijven en de sociale media kanalen bij te houden. Daarnaast heb ik ook best veel meegekregen van hoe het is als startend bedrijf en wat daarbij komt kijken. Ik vond het in het begin wel echt spannend, maar je wordt goed begeleid dus het komt allemaal echt goed, heb gewoon vertrouwen in jezelf.

Op dit moment ben ik net begonnen met mijn afstudeerstage bij Rotterdam The Hague Airport. Na alles wat ik heb geleerd op school en bij mijn vorige stage, merk ik dat ik nu veel zelfverzekerder rondloop. Het werk is ook lekker afwisselend en ik mag me, naast alle marketing taken, ook bemoeien met verschillende evenementen die georganiseerd worden en dat vind heel leuk!”

Heb je nog advies voor studiekiezers?

“Ga op zoek naar waar je interesses liggen. Wat vind je leuk in het dagelijks leven? Wat zijn je hobby’s? En vraag je vrienden en familie naar wat zij vinden dat bij je past. Zij kennen je soms nog beter dan dat jij jezelf kent.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan