Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Elke dag heb ik een voldaan gevoel als ik naar huis toe ga”

Selina (23) is een echt mensen-mens. Het helpen en ondersteunen van anderen geeft haar een fijn gevoel en daarom wist ze dat de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg op het Zadkine College in Spijkenisse écht bij haar zou passen.

student maatschappelijke zorg zadkine

OVER DE OPLEIDING

“De opleiding is erg breed waardoor ik de mogelijkheid heb om met verschillende doelgroepen te kunnen werken. Ik heb altijd al geweten dat ik het werken in de zorg leuk zou vinden. Ik ben nu bijna aan het einde van het eerste schooljaar van de opleiding en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing. De lesstof is interessant, de docenten zijn goed en ik heb een leuke klas. De theorie die ik op school krijg is erg breed, waardoor het voor mezelf steeds duidelijker wordt wat ik leuk vind, wat het vak allemaal inhoudt en welke kanten ik op kan gaan. De opleiding die ik volg, duurt in totaal 3 jaar. Ik heb ook de mogelijkheid om dit versneld af te ronden. Mijn klasgenoten motiveren elkaar en helpen elkaar waar nodig is, dat geeft een extra boost. We delen onze ervaringen over onze werkplekken, wat ook nog eens heel leerzaam is."

UITEENLOPEND WERK

"Mijn werkplek is superleuk en uitdagend. Ik werk momenteel op een woongroep genaamd De Langstee. Dit is een woongroep voor jongeren die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Hier begeleid ik de bewoners met verschillende dingen. Een aantal voorbeelden van dingen waar ik bij ondersteun zijn: koken, het opruimen van hun kamers, het doen van de was en andere huishoudelijke taken, helpen met solliciteren, helpen met huiswerk enzovoorts. Andere dingen die we op de groep doen zijn: spelletjes spelen, een luisterend oor bieden, film kijken, kletsen, tekenen of bijvoorbeeld naar buiten gaan. Elke dag leer ik nieuwe dingen en heb ik een voldaan gevoel als ik weer naar huis toe ga."

TOEKOMSTPLANNEN

"Wat ik uiteindelijk na mijn opleiding wil gaan doen, dat weet ik nog niet. Voor nu focus ik me vooral op mijn werkplek en mijn opleiding. Ik kan met deze opleiding genoeg kanten op en ik weet zeker dat dat voor mij in de loop van de opleiding steeds duidelijker zal worden."

ADVIES VOOR STUDIEKIEZERS

"Als laatst wil ik nog graag wat meegeven aan de huidige studiekiezers. Kies een opleiding/werkplek die je interessant vindt en waar je blij van wordt. Vraag vooral om een meeloopdag te mogen volgen! Ga langs bij klassen en stel vragen over de opleiding en huidige werkplekken van de studenten. You got this!”

Ontdek Zadkine

Match

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg perfect voor jou. Je helpt mensen zichzelf in hun kracht te zetten en zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren tijdens de dagelijkse bezigheden in de maatschappij. Denk aan persoonlijke verzorging en/of op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Je hebt dus een dosis geduld nodig, inlevingsvermogen en je denkt oplossingsgericht. Afwisselend is het werk altijd.

Wil je deze opleiding starten in augustus op locatie Spijkenisse? De opleiding start alleen als er genoeg inschrijvingen zijn van studenten met een werkplek of stage in de maatschappelijke zorg.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan