Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Bij Zadkine heb ik de basis van het vak geleerd”

Zadkine-alumni Tim en Dominique werkten jaren in het topsegment van de Rotterdamse horeca, en runnen nu 2 succesvolle kaaswinkels. Lees hier hun verhaal. 

Alumni van Zadkine: Tim en Dominique
Kaaswinkel van Tim en Dominique
Zadkine-alumni Tim en Dominique in hun kaaswinkel
Kaas
Tim

Zadkine-alumni Tim en Dominique runnen succesvolle kaaswinkels

Zo’n 12 jaar geleden studeerden Tim en Dominique bij Zadkine, waar ze horeca-opleidingen volgden. Ze kijken heel goed terug op hun tijd bij Zadkine, en dat komt niet alleen omdat ze er de kneepjes van het vak hebben geleerd: bij Zadkine bloeide de liefde tussen de twee op. Inmiddels zijn Tim en Dominique getrouwd, hebben ze een zoontje van 3 én 2 succesvolle winkels in kaas, wijn en noten.

Carrière als een sneltrein
Tim volgde een koksopleiding bij Zadkine. Daarna werkte hij jaren als sous-chef in het topsegment van de Rotterdamse horeca bij zaken als de Prins van Terbregge, FG en de Keuken van Floris. Dominique begon met de opleiding gastvrouw/sommelier niveau 2, en studeerde vervolgens via niveau 3 door naar niveau 4. Ook Dominique haar carrière verliep na haar studie als een sneltrein: binnen een mum van tijd was ze bedrijfsleidster bij de bekende restaurants Prins van Terbregge en Zeezout.

Twee kaaswinkels
Dominique: "Tim zijn opa en oma kwamen vaak bij een kaaswinkel in Spijkenisse, en zo kenden wij deze zaak ook. Via via hoorden we dat de eigenaren de zaak wilden verkopen, dus toen kwamen we op het idee om de winkel over te nemen. Zo is het balletje gaan rollen." Inmiddels hebben Tim en Dominique al een aantal jaar de kaaswinkel in Spijkenisse. Een half jaar geleden openden ze een tweede zaak in Rhoon.

Horeca-mentaliteit: handig in het ondernemerschap
Tim houdt zich vooral bezig met de inkoop, Dominique met de administratie. Daarnaast runnen ze beide de dagelijkse gang van zaken in de winkels. “In dit werk hebben we nog veel raakvlakken met de horeca,” vertelt Tim. “We leveren veel aan bekende Rotterdamse restaurants, en daarbij is het handig dat ik de horeca-taal goed spreek. Bovendien is de horeca-mentaliteit ook handig in het ondernemerschap. Hard werken en gastvrijheid staan bij ons bovenaan. En dat merk je: we hebben veel vaste klanten en draaien hartstikke lekker. Laatst hebben we de derde prijs gewonnen voor beste foodspecialiteiten winkel in Nederland!”

Bij Zadkine leerde ik de basis van het vak
“Bij Zadkine heb ik de basis van het vak geleerd,” vertelt Dominique. “Je leert hoe je met gasten omgaat, en wat gastvrijheid inhoudt.” Zowel Tim als Dominique heeft altijd veel samengewerkt met mensen die ook bij Zadkine hebben gestudeerd. Dominique: “In onze zaak werkt nu ook iemand die een horeca-opleiding bij Zadkine heeft gevolgd. Het is een klein wereldje, je komt elkaar altijd wel weer tegen.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan