StudieMatch
Zoeken
Menu

Zadkine Startcollege studenten zetten zich in voor het goede doel

Studenten van Zadkine Startcollege zetten een goede doelen actie op. De komende weken zijn er veel leuke dingen te doen in en rondom de school. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen die te maken hebben met geweld.

Update: De goede doelen actie is voorbij, alle acties zijn geweest. Na de kerstvakantie overhandigen onze studenten de opbrengst aan Safegroup en Stichting Arosa. 

Eén team, één taak

Soufiane Achtot docent Verkoop en Logistiek en medeorganisator van dit project: “We organiseren dit project omdat we iets goed willen doen voor ander. Voor andere mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het enthousiasme en de betrokkenheid binnen het team is zichtbaar vanaf de dag dat we begonnen. Eén team één taak!”

Na een gastles over de hulp aan mensen die te maken hebben met geweld  zijn de studenten gelijk aan de slag gegaan met de organisatie. Zij gaan zelf op zoek naar sponsoren en bedenken verschillende events om geld op te halen. Zo verzorgen zij een lunch voor een bedrijf in de buurt, maken armbandjes en organiseren een pop-up carwash. De studenten leren op deze manier nog beter samenwerken, ontdekken hun ondernemersvaardigheden en kunnen al hun creativiteit kwijt.

Op de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen op 25 november kleurde de Erasmusbrug oranje. Soufiane en zijn collega’s namen hun studenten mee naar de Rotterdamse brug, om zo nog eens stil te staan bij het belangrijke onderwerp van hun actie.

Het programma

Tot 20 december staan verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma. 
Aanmelden voor de bingo of het bestellen van een hightea-pakket kan door een e-mail te sturen naar Soufiane: s.achtot@zadkine.nl. Kom je ook?

Startbingo
Doe mee aan de Startbingo en win mooie prijzen!
Datum:     7 december
Tijdstip:    16:00u tot 19:00 uur
Prijs:        €5,-
Locatie:   Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel
Meld je snel aan want vol = vol

Pop-up carwash
Laat je auto glimmen in de pop-up carwash. We wassen jouw auto tot ‘ie blinkt van binnen en van buiten!
Datum:     maandag 12 december
Tijdstip:    11:00u tot 17:00 uur
Locatie:    Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel
Prijs:         €20,-

Kerstmarkt
Speel gezellige spelletjes en koop mooie verrassingspakketten. Natuurlijk is er ook warme chocomelk met slagroom.
Locatie:   Sportlaan 13, Spijkenisse  
Datum:    woensdag 14 december
Tijdstip:   12.00u - 15.30 uur
 

Locatie: Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel
Datum:  donderdag 15 december
Tijdstip: 15.00u - 18.00 uur
Meer informatie over deze kerstmarkt lees je op de website, gemaakt door onze ict-studenten.

Koop een handgemaakt armbandje
Twee creatieve studentes hebben zelf 50 armbandjes gemaakt in verschillende kleuren, met een persoonlijk verhaal over waarom zij meedoen aan deze actie. Die moet je hebben! De armbandjes zijn voor €2,50 te koop tijdens de verschillende activiteiten.
Op = op

Bestel een zelfgemaakt hightea-pakket
Bestel een hightea-pakket voor 2 personen. Het pakket bestaat uit hartige hapjes, zoete gebakjes, lekkere broodjes en zakjes verse thee. Bestellen kan tot 16 december. Je kunt het pakket zelf ophalen of laten bezorgen op 19 en 20 december tussen 13:00u en 17:00 uur. Prijs: €15 euro.
Locatie: Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel

Kleding inzamelingsactie
Heb jij kleding die niet meer past of die je niet gebruikt? Breng het tot 16 december naar Zadkine Startcollege, ook deze kleding gaat naar het goede doel. 
Locatie: Frankendaal 70, Rotterdam
Tijdstip: elke werkdag tussen 10.00u en 14.00 uur

Locatie: Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel
Tijdstip: elke werkdag tussen 9.00u en 16.00 uur

Mooi cadeau
De opbrengst van de actie gaat naar twee instanties; Safegroup in Dordrecht en Arosa in Rotterdam. Deze stichtingen hebben opvanghuizen voor mannen, vrouwen en kinderen die te maken hebben met geweld. Voor de kinderen is op deze plekken weinig leuks te doen. Daarom wordt van de opbrengst een mooi cadeau gekocht waar vooral de kinderen in de opvanghuizen veel plezier van hebben.

Wil je ook helpen?
Alle hulp is welkom! Heb jij of heeft jouw bedrijf prijzen om weg te geven bij de bingo of kleding om te doneren? Stuur dan een e-mail naar Soufiane Achtot via mailadres s.achtot@zadkine.nl.