StudieMatch
Zoeken
Menu

Zadkine Startcollege studenten zetten zich in voor het goede doel

Bijna 50 studenten van Zadkine Startcollege, locatie Dakotaweg in Capelle aan den IJssel, zetten een goede doelen actie op. De komende weken zijn er veel leuke dingen te doen in en rondom het schoolgebouw. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen die te maken hebben met geweld.

Eén team, één taak

Soufiane Achtot docent Verkoop en Logistiek en trekker van dit project: “We organiseren dit project omdat we iets goed willen doen voor ander. Voor andere mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het enthousiasme en de betrokkenheid binnen het team is zichtbaar vanaf de dag dat we begonnen. Eén team één taak!”

Na een gastles over de hulp aan mensen die te maken hebben met geweld  zijn de studenten gelijk aan de slag gegaan met de organisatie. Zij gaan zelf op zoek naar sponsoren en bedenken verschillende events om geld op te halen. Zo maken zij een lunch voor een bedrijf in de buurt, maken armbandjes en organiseren een pop-up carwash. De studenten leren op deze manier nog beter samenwerken, ontdekken hun ondernemersvaardigheden en kunnen al hun creativiteit kwijt.

Op de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen op 25 november kleurt de Erasmusbrug oranje. Soufiane en zijn collega’s nemen hun studenten die avond mee naar de Rotterdamse brug, om zo nog eens stil te staan bij het belangrijke onderwerp van hun actie.

Het programma

Er staan verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma tussen 30 november en 20 december. Alle acties zijn op of vlakbij Dakotaweg 71 in Capelle aan den IJssel. Aanmelden of bestellen kan door een e-mail te sturen naar Soufiane  via mailadres s.achtot@zadkine.nl. Kom je ook?

Pietendag, samen met Studio Noes Fiolet
De Sint is in het land, en hij is op zoek naar de beste en de snelste en slimste pieten. Ben je tussen de 4 en 8 jaar oud? Kom dan naar de Pietendag voor een echte pietentraining en misschien haal jij je pietendiploma. We gaan pepernoten bakken, leren jou daken beklimmen en pietenmutsen maken.   
Datum:             woensdag 30 november
Tijd:                  van 14:30 tot 17:30 uur
Prijs:                 €4,-

Pop-up carwash
Laat je auto glimmen in de pop-up carwash. We wassen jouw auto tot ‘ie blinkt van binnen en van buiten!
Datum:              maandag 12 december
Tijdstip:             11:00 tot 17:00 uur
Prijs:                  €20,-

Koop een handgemaakt armbandje
Twee creatieve studentes hebben zelf 50 armbandjes gemaakt in verschillende kleuren, met een persoonlijk verhaal over waarom zij meedoen aan deze actie. Die moet je hebben! De armbandjes zijn voor €2,50 te koop tijdens de verschillende activiteiten.
Op = op

Startbingo
Doe mee aan de Startbingo en win mooie prijzen!
Datum:            7 december
Tijdstip:           16:00 tot 19:00 uur
Prijs:                €5,-
Meld je snel aan want vol = vol

Bestel een zelfgemaakt hightea-pakket
Bestel een hightea-pakket voor 2 personen. Het pakket bestaat uit hartige hapjes, zoete gebakjes en lekkere broodjes en zakjes verse thee. Bestellen kan tot 16 december. Je kunt het pakket zelf ophalen of laten bezorgen op 19 en 20 december tussen 13:00 en 17:00 uur. Prijs: €15 euro.

Kleding inzamelingsactie
Heb jij kleding die niet meer past of die je niet gebruikt? Breng het tot 16 december naar Zadkine Startcollege, ook deze kleding gaat naar het goede doel.

Mooi cadeau
De opbrengst van de actie gaat naar twee instanties; Safegroup in Dordrecht en Arosa in Rotterdam. Deze stichtingen hebben opvanghuizen voor mannen, vrouwen en kinderen die te maken hebben met geweld. Voor de kinderen is op deze plekken weinig leuks te doen. Daarom wordt van de opbrengst een mooi cadeau gekocht waar vooral de kinderen in de opvanghuizen veel plezier van hebben.

Wil je ook helpen?
Alle hulp is welkom! Heb jij of heeft jouw bedrijf prijzen om weg te geven bij de bingo of kleding om te doneren? Stuur dan een e-mail naar Soufiane Achtot via mailadres s.achtot@zadkine.nl.