StudieMatch
Zoeken
Menu

Koningin Máxima steekt studenten van Startcollege een hart onder de riem

  • Rotterdam, 27 mei 2020, 16:53
  • Geschreven door Eliza
  • Foto: archief Zadkine Startcollege
  • Door:   Startcollege

HM Koningin Máxima tijdens les burgerschap aan klas jonge moeders – 28 september 2016

Rotterdam, 7 april 2020 – Hoogst persoonlijk belde vanochtend Hare Majesteit Koningin Máxima naar de directeur van Zadkine Startcollege. Zij wilde zelf vernemen hoe de studenten die zich vaak in een kwetsbare positie bevinden omgaan met de coronacrisis. Met oprechte interesse wilde zij vooral de studenten sterkte toewensen in deze bijzondere situatie.

Dat Hare Majesteit Koningin Máxima juist Zadkine Startcollege uitkiest om te vernemen hoe er tijdens de coronacrisis wordt lesgegeven en hoe de studenten hiermee omgaan, valt niet zo maar uit de lucht.

Op 28 september 2016 bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan Zadkine Startcollege. Tijdens het werkbezoek stond de aanpak van de school om jongeren ouder dan 16 jaar alsnog de kans te geven binnen één jaar een mbo niveau 1 diploma te behalen centraal. Het werkbezoek bestond uit een rondleiding door locatie Frankendaal en een deel van de lessen aan Assistent installatie- & constructietechniek, Entree Plus jonge moeders, Entree Werk en Assistent horeca & voeding bij te wonen. bezocht. Het gaf de studenten een enorme boost dat Koningin Máxima oprecht interesse toonde. Zeker voor de klas jonge moeders is zij een voorbeeld hoe je moederschap met werk combineert.

“Blijkbaar hebben we met onze aanpak indruk gemaakt op Koningin Máxima. Zij neemt de moeite om in deze ongekende tijd stil te staan bij onze studenten. Het gaat hier om jongeren die vaak in een kwetsbare positie zitten en waar juist persoonlijk contact, aandacht en structuur zo belangrijk zijn.

Koningin Máxima toonde zich geïnteresseerd in onze initiatieven. "Zo heb ik haar verteld hoe ons team in afzienbare tijd het online lesgeven op orde had, maar ook waar wij tegen knelpunten aan lopen. Dat wij laptops en dongels uitlenen, zodat onze studenten online door kunnen met hun opleiding. En dat onze docenten en studenten horeca het initiatief hebben genomen om maaltijden voor kwetsbare wijkbewoners te maken. De interesse en bemoedigende woorden geven ons team en studenten energie om door te gaan!" aldus Jethro Bos, directeur Zadkine Startcollege.