StudieMatch
Zoeken
Menu

Leidinggevende Team/Afdeling/Project

Werk & School (BBL)

Zakenman zit achter zijn laptop en lacht in de camera.
Zakenmensen in overleg op kantoor.

In het kort

Jij werkt als leidinggevende of wil dat binnenkort gaan doen. De ervaring die je al hebt opgedaan in andere opleidingen of in je werk, kun je met deze opleiding verder ontwikkelen en zichtbaar maken met een diploma! Je wordt een veelzijdige leidinggevende, waarbij je ontdekt wat jouw persoonlijke manier van leidinggeven is. Ben je in het bezit van een diploma op minimaal mbo niveau 3? Meld je aan en start in september of februari!

Over jouw opleiding

Wat is jouw persoonlijke manier van leidinggeven? Dat ontdek je tijdens deze éénjarige opleiding, die van jou een veelzijdige leidinggevende maakt.

Je staat tussen je medewerkers, zorgt dat ze goed functioneren en prettig & veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Je bent de aanvoerder bij de uitvoering van het personeelsbeleid. Denk hierbij aan het voeren van sollicitatie-, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je ontdekt hoe je mensen aanmoedigt om tot betere prestaties te komen. Jouw aansturing is dus onmisbaar voor een goed draaiend bedrijf!

Je volgt lessen als teamontwikkeling en leidinggeven, maar ook Nederlands, Engels en rekenen. Bij je leerbedrijf doe je de juiste praktijkervaring op om je verder te ontwikkelen.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding Leidinggevende werk je minimaal 20 uur in een bedrijf dat door het landelijk orgaan SBB is erkend. Daarnaast ga je een dag in de week naar school voor de theorie. Je kunt de leidinggevende taken die je tijdens de opleiding aangeboden krijgt op je werkplek toetsen aan de praktijk.

Je leert welke manier van leidinggeven bij jou past. Verder leer je welke taken je tegenkomt in de dagelijkse praktijk en hoe je hier invulling aan geeft.

Zakenmensen maken kennis op kantoor.
Zakenmensen maken kennis op kantoor.

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Je volgt lessen op de woensdagen, tussen 14.00 - 21.00 uur.

Aan het werk

Je behaalt je diploma Leidinggevende niveau 4. Misschien werk je al als leidinggevende en wil je dit graag zichtbaar maken met een diploma. Of heb je ambities om binnenkort als leidinggevende aan de slag te gaan.

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
84%
Landelijk gemiddelde
83%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Nog meer toekomstplannen? Stroom dan met dit diploma door naar het hbo! Kies bijvoorbeeld voor de studie Human Resource Management (HRM), Logistics Management of Bedrijfskunde.

Veelgestelde vragen

Veiligheidsacademie Maatwerk

Adviseur Maatwerk

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met de Veiligheidsacademie.