Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Handhaver toezicht en veiligheid Openbare ruimte (domein I)

Werk & School (BBL)

Student Handhaver Toezicht en Veiligheid poseert in uniform.
Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid doen praktijkoefening.
Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen rond op Campus in uniform.
Student HTV Zadkine Veiligheidsacademie doet praktijkoefening
Twee studenten HTV in school

In het kort

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je gaat de straat op om in te grijpen als iemand fout parkeert, te veel herrie maakt of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Met deze opleiding vergroot je je kans op een carrière bij de Politie.

Is dit wat jij wilt? Ben jij minimaal 18 jaar en heb je een baan bij een erkend leerbedrijf in de veiligheidsbranche? Meld je dan aan. 

Over jouw opleiding

Om straks bij Handhaving of Politie te werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen om kan gaan. Tijdens deze opleiding leer je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste praat met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je doet om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten krijgt wat er precies aan hand is.

Locatie

De lessen vinden plaats op maandagen op onze locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Ook met het openbaar vervoer is deze locatie goed te bereiken.  

Aan het werk

Met dit diploma kun je op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld als handhaver of als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij een gemeente, bij de RET of bij Staatsbosbeheer. Je kan ook werken bij de douane op Rotterdam Airport of Schiphol. 

Het werkveld bevindt zich op verschillende plekken. Bijvoorbeeld in het centrum van de stad, woonwijken of bij grote feesten. Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

Carrière bij de politie

Wil je bij de politie aan de slag? We werken in deze opleiding nauw samen met de Politie en bereiden je voor op een sollicitatie bij de Politie. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met deze opleiding behaal je een mbo niveau 3-diploma. Hiermee kan je doorstromen naar een niveau 4-opleiding om jezelf verder te ontwikkelen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Beperkt aantal plaatsen

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit heet Numerus Fixus. In het eerste studiejaar kunnen maximaal 20 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Veiligheidsacademie Maatwerk

Adviseur Maatwerk

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met de Veiligheidsacademie.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan