Zoeken
Menu
StudieMatch

Coördinator beveiliging

Werken & leren (BBL)

In het kort

Ben jij een beveiliger met ambitie? Met je diploma Coördinator Beveiliger word jij het aanspreekpunt voor medewerkers, opdrachtgever en operationele leiding op een locatie. Deze opleiding combineer je met jouw werk als Beveiliger. Je gaat één dag per week naar school en doet de praktijkervaring op bij je werkgever. Wil je meer verantwoordelijkheid in je werk? Meld je dan nu aan.

Over jouw opleiding

Ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Dan past deze opleiding bij jou! Je vind het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Je draagt hier al aan bij in je werk, maar wil graag verder ontwikkelen.

Door je diploma Coördinator Beveiliger te behalen, ga je net dat stapje meer zetten. Jij wordt aanspreekpunt voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je sturing geeft en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Ook weet jij je mannetje te staan in geval van calamiteiten.

Je volgt lessen op locatie, maar ook digitaal. We hebben hiervoor een optimale mix samengesteld, zodat je goed voorbereid bent op de examens. Vanuit het opleidingsteam is een coördinerend docent als vakdocent bij het opleidingstraject betrokken. Deze docent speelt een belangrijke rol in de begeleiding gedurende jouw studie.

Wat ga ik doen?

In één jaar behaal je jouw diploma Coördinator Beveiliger, niveau 3.

Lestijden en Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

De lessen vinden op woensdagen plaats. Om de week fysiek van 17.00 - 21.30 uur en online van 09.00 - 16.00 uur.

Het programma

We combineren traditionele fysieke lessen met het studeren via een digitale omgeving of online lessen. Je volgt dus een deel van je opleiding lessen online. Dit gebeurt via het platform Micosoft teams.

De wet bepaalt hoeveel begeleide lesuren je moet volgen en hoeveel uren je stage loopt. Voor de opleiding Coördinator Beveiliging bbl is dat:

200 uur begeleide onderwijstijd

In deze tijd volg je lessen en neem je deel aan praktijkgerichte projecten, opdrachten, presentaties en simulaties.

650 uur Beroepsgerichte Praktijk Vorming (BPV)

Tijdens de BPV, de praktijkstage, leer je de praktijk kennen door te werken en opdrachten uit te voeren in een erkend leerbedrijf. Dit is bij je eigen werkgever.

Aan het werk

Jij werkt al als Beveiliger, maar krijgt met dit diploma de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en een sturende functie te krijgen bij je werkgever. Je wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk op de locatie waar je werkt. Als een collega uit het team van beveiligers vragen heeft, dan weten diegene jou te vinden. Je helpt je collega dan verder of zorgt dat iemand anders dat doet. Wat er allemaal gebeurt op de locatie? Dat weet jij. Omdat je alert bent en je verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen. Vragen van je opdrachtgever weet jij dan ook snel te beantwoorden.

Startsalaris

Deze opleiding
€ 17,81
Landelijk gemiddelde
€ 17,81
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Veiligheidsacademie Maatwerk

Adviseur Maatwerk

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met de Veiligheidsacademie.