StudieMatch
Zoeken
Menu

Beveiliger 3

Student beveiliger poseert in uniform.
Student beveiliger poseert in uniform.

In het kort

Ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Denk dan aan de opleiding Beveiliger 3. Het eerste jaar leer je alle skills om een goede beveiliger te worden (zie opleiding Beveiliger 2). Als je dit voldoende afrondt, heb je ook meteen je Beveiliger 2 diploma!

Hierna kun je door naar leerjaar twee en leer je het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je sturing geeft en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Ook weet jij je mannetje te staan in geval van calamiteiten.

Over jouw opleiding

Jij vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Je leert hoe je een voorval niet uit de hand laat lopen en wat je moet doen in geval van nood. Naast surveilleren, het aanspreken van burgers en situaties beheersen, houd je je ook bezig met rapporteren. Je zorgt ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van wat er speelt. Jij wordt aanspreekpunt voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je sturing geeft en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Ook weet jij je mannetje te staan in geval van calamiteiten.

Heb je al een Beveiliger 2 diploma op zak? Dan kun je instromen in studiejaar twee van de opleiding Beveiliging 3 en duurt je opleiding nog maar één jaar!

Wat ga ik doen?

In twee jaar behaal je jouw diploma Beveiliger 3. Heb je jouw diploma Beveiliger 2 al behaald? Dan behaal je in één jaar je diploma Beveiliger 3.

Let op: voordat je aan de slag gaat bij je stagebedrijf in studiejaar twee en examen mag doen als Beveiliger 3, moet je voor de examens Beveiliger 2 zijn geslaagd. Deze worden aangeboden in studiejaar één.

Stage lopen

Je loopt gedurende het studiejaar stage bij een beveiligingsorganisatie. Je stageplaats wordt verzorgd door de opleiding en daarmee is jouw stageplaats dus gegarandeerd!

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Na je opleiding kun je aan het werk als Beveiliger 3, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij de Politieacademie of Justitie.

Als Beveiliger word je verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk op de locatie waar je werkt. Als een collega uit het team van beveiligers vragen heeft, dan weet diegene jou te vinden. Je helpt je collega dan verder of zorgt dat iemand anders dat doet. Wat er allemaal gebeurt op de locatie? Dat weet jij. Omdat je alert bent en je verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen. Vragen van je opdrachtgever weet jij dan ook snel te beantwoorden.

Carriere bij de politie

Wil je een baan bij de Politie? Je volgt dan altijd de sollicitatieprocedure van de Politie. Zij bepalen ook het niveau waarop je MBO-vooropleiding moet zijn afgerond, voor je mag solliciteren. De vakken die je bij ons hebt gevolgd, hebben je hierop goed voorbereid.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.7
Landelijk gemiddelde
7.1

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
64%

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

vervolgopleidingen

Dit diploma is een startbewijs voor je niveau 4 opleiding. Kies bijvoorbeeld voor de éénjarige mbo-opleiding Leidinggevende Team/Afdeling/Project.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 27 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie