StudieMatch
Zoeken
Menu

Beveiliger 3

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Student beveiliger poseert in uniform.
Student beveiliger poseert in uniform.

In het kort

Ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Heb je ook nog eens je mbo diploma Beveiliger niveau 2? Dan kun je onze opleiding Beveiliger 3 volgen. Deze opleiding gaat dieper in op alle vaardigheden die het beroep beveiliger met zich meebrengt. 

Zo leer je onder andere het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je jouw leidinggevende ondersteunt en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Ook weet jij je staande te houden in geval van calamiteiten.

Het mooie is dat de hele opleiding slechts één jaar duurt! Met dit diploma kun je aan het werk als meewerkend voorman/-vrouw in de beveiligingsbranche of doorstromen naar onze mbo-4 opleiding.

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Jij vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Je leert hoe je een voorval niet uit de hand laat lopen en wat je moet doen in geval van nood. Naast surveilleren, het aanspreken van burgers en situaties beheersen, houd je je ook bezig met rapporteren. Het analyseren van gegevens hoort hier uiteraard bij. Je ondersteunt jouw leidinggevende en dat betekent dat je een meewerkend voorman / -vrouw bent. Je houdt je staande in geval van calamiteiten.

Wat ga ik doen?

In één jaar behaal je jouw mbo diploma Beveiliger 3. 

Let op: voordat je aan de slag gaat bij je stagebedrijf in studiejaar twee en examen mag doen als Beveiliger 3 moet je voor de examens Beveiliger 2 zijn geslaagd. Deze worden aangeboden in studiejaar één.

Stage lopen

Je loopt gedurende het studiejaar stage bij een beveiligingsorganisatie. Je stageplaats wordt verzorgd door de opleiding en daarmee is jouw stageplaats dus gegarandeerd!

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Na je opleiding kun je aan het werk als Beveiliger 3, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij de Politieacademie of Justitie.

Als Beveiliger ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk op de locatie waar je werkt. Als een collega uit het team van beveiligers vragen heeft, dan weet diegene jou te vinden. Je helpt je collega dan verder of zorgt dat iemand anders dat doet. Wat er allemaal gebeurt op de locatie? Dat weet jij. Omdat je alert bent en je verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen. Vragen van je opdrachtgever weet jij dan ook snel te beantwoorden.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.1

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
62%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
94%
Landelijk gemiddelde
87%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

vervolgopleidingen

Dit diploma is een startbewijs voor je niveau 4 opleiding. Kies bijvoorbeeld voor de éénjarige mbo-opleiding Leidinggevende Team/Afdeling/Project.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 27 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie