Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Beveiliger 3

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Student beveiliging opleiding
Studenten beveiliging opleiding
Student beveiliging opleiding poseert in uniform.

In het kort

Ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Draag jij bij aan een veiligere samenwerking? Kom kijken bij onze beveiligers opleiding Beveiliger 3. 

Tijdens de opleiding leer je onder andere het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je jouw leidinggevende ondersteunt en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Jij weet je staande te houden in geval van calamiteiten en kan optreden wanneer de situatie dat verwacht.

De opleiding duurt 2 jaar. Als je al in het bezit bent van het diploma Beveiliger 2, dan duurt de hele opleiding nog maar één jaar! Met het diploma Beveiliger 3 kun je aan het werk als meewerkend voorman/-vrouw in de beveiligingsbranche of doorstromen naar onze mbo-4 opleiding.

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Door het proces van intake en screening is het mogelijk dat er nog plekken vrijkomen. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar aanmeldenveiligheid@zadkine.nl. Vermeld in je e-mail in welke opleiding je interesse hebt, samen met je roepnaam, tussenvoegsel, achternaam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Vermeld er ook bij welke vooropleiding je hebt afgerond. Dan nemen wij contact met je op.

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Jij vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Je leert het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je sturing geeft een het team en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Ook weet jij je mannetje te staan in een noodsituatie. Je leert hoe je moet handelen bij calamiteiten, hoe je een voorval niet uit de hand laat lopen en wat je moet doen in geval van nood. Naast surveilleren, het aanspreken van burgers en situaties beheersen, houd je je ook bezig met rapporteren. Je zorgt ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van wat er speelt.

Wat ga ik doen?

Het eerste jaar is het basisjaar. Je leert alle skills om een goede beveiliger te worden. Je leert alles over beveiliging en krijgt daarnaast ook Nederlands en rekenen. Om je fysiek voor te bereiden op de praktijk, krijg je ook veel sportlessen. Je loopt dit jaar één dag per week stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Na dit jaar ontvang je het diploma Beveiliger niveau 2 en vervolg je de opleiding met het tweede jaar. 

In het tweede jaar vervolg je de opleiding. Je leert het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. We gaan dieper in op de beveiliging en leren je de vaardigheden die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren. In het tweede jaar loop je vier maanden 2 dagen per week stage. We hebben leuke stageplaatsen geregeld bij bedrijven en organisaties in Rotterdam als beveiligingsbedrijven, gevangenissen, musea en hotels. Je leert in de praktijk toepassen wat je op school hebt geleerd. 

Heb je het basis uitstroomprofiel Beveiliger 2 al behaald? Dan hoef je alleen het tweede jaar te volgen om ook het uitstroomprofiel Beveiliger 3 te behalen. Je verkort de opleiding daarmee tot één jaar! Neem contact met ons op om te bekijken of dit ook voor jou geldt.

Stage lopen

Volg je de opleiding Beveiliger 3, dan loop je in het tweede jaar 4 maanden lang 2 dagen per week stage. Je stageplaats wordt verzorgd door ons en daarmee is jouw stageplaats gegarandeerd! We hebben leuke stageplaatsen geregeld bij een groot aantal bedrijven en organisaties in Rotterdam als beveiligingsbedrijven en gevangenissen, maar ook bij musea en hotels.

Liever werken en leren?

Spreekt de opleiding tot beveiliger je aan, maar ben je toe aan een meer volwassen vorm van onderwijs? Je kan de opleiding ook combineren met een fulltime baan. Je volgt dan onze bbl-opleiding Beveiliger 3. Je gaat werken bij een groot beveiligingsbedrijf en komt één dag in de week naar de Veiligheidsacademie. Na een jaar heb je niet alleen een waardevol diploma, maar ook een leuke baan.  

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Na je opleiding kun je aan het werk als Beveiliger 3, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij de Politieacademie of Justitie.

Als beveiliger ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk op de locatie waar je werkt. Als een collega uit het team van beveiligers vragen heeft, dan weet diegene jou te vinden. Je helpt je collega verder of zorgt dat iemand anders dat doet. Wat er allemaal gebeurt op de locatie? Dat weet jij. Omdat je alert bent en je verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen. Met je team zorg je voor een veilige omgeving. Vragen van je opdrachtgever weet jij dan ook snel te beantwoorden.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Dit diploma is een startbewijs voor je niveau 4-opleiding. Kies bijvoorbeeld voor de éénjarige mbo-opleiding Leidinggevende Team/Afdeling/Project. Bij de Veiligheidsacademie staat deze opleiding in het teken van Veiligheid. 

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over deze beveiliging opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactgegevens onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Zorg ervoor dat je er snel bij bent, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit heet Numerus Fixus. In het eerste studiejaar kunnen maximaal 27 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je jezelf aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen de Zadkine Veiligheidsacademie. 

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan