Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Beveiliger 3

Beveiliger met oortje kijkt om.

In het kort

Heb jij het diploma Beveiliger 2 en werk je al in de beveiliging? Groei door! Met je diploma Beveiliger 3 word jij het aanspreekpunt voor medewerkers, opdrachtgever en operationele leiding op een locatie. Deze opleiding combineer je met jouw werk als Beveiliger. Je gaat één dag per week naar school en doet de praktijkervaring op bij je werkgever. Wil je meer verantwoordelijkheid in je werk? Meld je dan nu aan.

Belangrijk!

 • Je kunt op twee momenten in het jaar starten met je opleiding
 • Alleen als je ouder bent dan 18 jaar kun je aan deze opleiding beginnen. Ben je onder de 18 jaar? Dan kun je bij ons dezelfde opleiding volgen, alleen dan in een bol variant - school in combinatie met stage

Over jouw opleiding

Heb jij het diploma Beveiliger 2 al? En ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Dan past deze opleiding bij jou! Je vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Je draagt hieraan nu al bij in je werk als Beveiliger, maar wil graag verder ontwikkelen.

Door je diploma Beveiliger 3 te behalen, ga je net dat stapje meer zetten. Jij wordt aanspreekpunt voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je sturing geeft en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Ook weet jij je mannetje te staan in geval van calamiteiten.

Je volgt lessen op locatie, maar ook digitaal. We hebben hiervoor een optimale mix samengesteld, zodat je goed voorbereid bent op de examens. Vanuit het opleidingsteam is een coördinerend docent als vakdocent bij het opleidingstraject betrokken. Deze docent speelt een belangrijke rol in de begeleiding gedurende jouw studie.

Wat ga ik doen?

De opleiding wordt Blended aangeboden. Bij het concept blended learning worden contactonderwijs en online leren met elkaar gecombineerd. Dit wil zeggen dat traditionele fysieke lessen worden aangevuld en verrijkt met het studeren via een digitale omgeving en/of lessen online worden aangeboden. Je volgt dus een deel van uw opleiding lessen online. Dit gebeurt via het platform Microsoft teams. In deze omgeving volg je de lessen, leer je op afstand en heb je toegang tot digitale leermiddelen, waarmee je in je eigen tijd aan de slag kan. 

Het opleidingsprogramma bestaat uit een aantal verplichte modules die je succesvol moet afronden om je diploma te behalen.  

De modules zijn:  

 • Module 15 Kennis van veiligheidsorganisaties  
 • Module 16 Analyse en instructie  
 • Module 17 Beroepsgericht Engels  
 • Module 5 Nederlands lezen en luisteren  
 • Module 6 Rekenen  
 • Module 7 Nederlands spreken, gesprekken en schrijven  
 • Module 18 Keuzedeel digitale vaardigheden gevorderd – keuze optie  
 • Module 19 Keuzedeel duurzaamheid in het beroep n3 – keuze optie  
 • Module 20 Leidinggeven - verplicht  
 • Module 21 Keuzedeel arbo, kwaliteitszorg hulpverlening n3 – keuze optie  
 • Module 12 Keuzedeel Port safety en security – keuze optie  
 • Module 22 PO Situationeel aansturen  
 • Module 23 PO Borgen van kwaliteit  
 • Module 24 Studie, loopbaan & burgerschap, BPV  
 • Optioneel: Keuzedeel praktijkopleider – keuze optie 

Lestijden en Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

De lessen vinden op woensdagen plaats, tussen 14.00 - 21.00 uur.

Het programma

We combineren traditionele fysieke lessen met het studeren via een digitale omgeving of online lessen. Je volgt dus een deel van je opleiding lessen online. Dit gebeurt via het platform Micosoft teams.

De wet bepaalt hoeveel begeleide lesuren je moet volgen en hoeveel uren je stage loopt. Voor de opleiding Beveiliger 3 bbl is dat:

200 uur begeleide onderwijstijd

In deze tijd volg je lessen en neem je deel aan praktijkgerichte projecten, opdrachten, presentaties en simulaties.

650 uur Beroepsgerichte Praktijk Vorming (BPV)

Tijdens de BPV, de praktijkstage, leer je de praktijk kennen door te werken en opdrachten uit te voeren in een erkend leerbedrijf. Dit is bij je eigen werkgever.

Belangrijk: Het inplannen van een vakantie tijdens dit studiejaar dient overlegd te worden met de coördinerend docent. 

Aan het werk

Jij werkt al als Beveiliger, maar krijgt met dit diploma de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en een sturende functie te krijgen bij je werkgever. Je wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk op de locatie waar je werkt. Als een collega uit het team van beveiligers vragen heeft, dan weten diegene jou te vinden. Je helpt je collega dan verder of zorgt dat iemand anders dat doet. Wat er allemaal gebeurt op de locatie? Dat weet jij. Omdat je alert bent en je verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen. Vragen van je opdrachtgever weet jij dan ook snel te beantwoorden.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Veiligheidsacademie Maatwerk

Adviseur Maatwerk

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met de Veiligheidsacademie.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan