StudieMatch
Zoeken
Menu

Beveiliger 2 Oriëntatie Politie

School & Stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Student beveiliger poseert in uniform.

In het kort

Wat jammer, deze opleiding is gesloten voor aanmelding. De opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen en die zijn allemaal gevuld. Vanaf september kun je weer aanmelden voor studiejaar 2023/2024. Kun je niet zo lang wachten? Dan helpen we je graag bij het vinden van een andere passende opleiding. Neem contact op met ons Studiekeuzecentrum.

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Wil jij een carrière bij de Politie? Dan bereiden we je daar goed op voor met de vakken die je krijgt en beroepenoriëntatie. Ook doe je veel aan sport en ontwikkel je jouw sociale vaardigheden. Past dit bij je toekomstplannen? Meld je dan nu aan!

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Jij vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Na je opleiding kun je aan het werk als beveiliger, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij de Politieacademie. De vakken die je volgt, bereiden je daarop voor. Je besteedt veel aandacht aan sociale vaardigheden, want tijdens je werk zul je vaak in gesprek gaan met burgers. Ook neem je deel aan de beroepenoriëntatie zoals een bezoek aan de gevangenis en oefeningen met ME en Hondenbrigade, super interessant!

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Zo kun je elke week alles wat je leert meteen in praktijk brengen.

Stagiaires Beveiliger beveiligen terrein Zadkine Veiligheidsacademie.
Stagiaires Beveiliger beveiligen terrein Zadkine Veiligheidsacademie.

Wat ga ik doen?

De vakken die je krijgt, staan in het teken van het behalen van je beveiligingsdiploma en het verbeteren van je kansen bij een politiesollicitatie.

Stage lopen

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Je stageplaats is dus gegarandeerd!

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kun je meteen gaan werken binnen de beveiliging. Als beveiliger zorg je ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid.

Carriere bij de politie

Wil je een baan bij de Politie? Je volgt dan altijd de sollicitatieprocedure van de Politie. Zij bepalen ook het niveau waarop je MBO-vooropleiding moet zijn afgerond, voor je mag solliciteren. De vakken die je bij ons hebt gevolgd, hebben je hierop goed voorbereid.

Vervolgopleiding

Ook kun je na het behalen van je diploma binnen de Zadkine Veiligheidsacademie solliciteren op een leerwerkplek binnen het Zadkine Beveiligingsbedrijf. Dit geeft de mogelijkheid om de bbl opleiding Beveiliger 3 te volgen.

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
88%
Landelijk gemiddelde
66%

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
97%
Landelijk gemiddelde
89%

Startsalaris

Deze opleiding
€ 9,62
Landelijk gemiddelde
€ 9,62
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

vervolgopleidingen

Na een jaar behaal je je Beveiliger 2 diploma. Je hebt hiermee de mogelijkheid om bij ons de opleiding Beveiliger 3 te verkorten naar één jaar. Binnen twee jaar kun je dus een niveau 3 diploma hebben!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie