Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Beveiliger Koninklijke Luchtmacht beveiligt gevechtsvliegtuig.

Beveiliger 2 Koninklijke luchtmacht

School & Stage (BOL)

Wil jij jezelf voorbereiden op een baan bij Defensie en tegelijkertijd een mbo-diploma beveiliging halen? Meld je dan nu aan voor deze unieke opleiding. Jij zorgt ervoor dat de vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht en ons luchtverdedigingssysteem veilig zijn. Bijvoorbeeld als beveiliger of hondengeleider. Je loopt stage op de luchtmachtbasis in Woensdrecht. Past dit bij jou? 

Het is niet meer mogelijk om jezelf aan te melden voor deze opleiding met startdatum september 2024. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Wil jij als beveiliger aan de slag bij Defensie? Volg dan deze unieke opleiding die maar op drie ROC’s wordt gegeven. Je leert alles om een goede beveiliger te worden. Zo besteed je veel aandacht aan sociale vaardigheden, zoals samenwerken en in gesprek gaan met mensen. Daarnaast leer je militaire basisvaardigheden (MBV), zoals kaartlezen en exercitie. Je bent fysiek en mentaal fit, zodat je altijd ‘aan’ staat en kunt presteren als het gevraagd wordt!

Je gaat op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je studiegenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film van deze oefening!

Je leert het beste in de praktijk, daarom loop je stage op de luchtmachtbasis in Woensdrecht.

Wat ga ik doen?

Je leert alles om een goede beveiliger te worden. Daarnaast volg je vakken die je voorbereiden op een toekomst bij de Koninklijke Luchtmacht.

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je goed weer wat een baan bij Defensie inhoudt. Bij deze opleiding loop je stage op de Luchtmachtbasis Woensdrecht.  

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je kunt op verschillende plekken aan de slag als beveiliger binnen de Koninklijke Luchtmacht. Je kunt ook gaan werken als hondengeleider, waarbij je profiteert van de buitengewone zintuigen van jouw hond. Heel uitdagend werk! Je beveiligt de vliegbasis, maar ook het luchtverdedigingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het luchtruim veilig is. Je werkt samen aan vrede & veiligheid.

Ga je in de uitvoerende tak van beveiliging werken? Dan beveilig je bijvoorbeeld vliegtuigen of wapensystemen. Dit doe je als oefening in binnen- en buitenland, maar je kunt ook uitgezonden worden.

Mbo-diploma

Wil je liever ergens anders werken dan bij de Koninklijke Luchtmacht? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 20 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan