Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Beveiliger 2

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Student beveiliger poseert in Zadkine uniform
Studenten beveiliger bij Zadkine Veiligheidsacademie
Student beveiliger poseert in uniform.

In het kort

Jij zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Je doet veel aan sport en je ontwikkelt jouw sociale vaardigheden. Met dit diploma kun je aan het werk als beveiliger of doorstromen naar één van onze mbo niveau 3 opleidingen. Na het behalen van het diploma Beveiliger 2, duurt onze opleiding Beveiliger 3 nog maar één jaar en heb je dus binnen twee jaar 2 mbo diploma's! Meld je vandaag nog aan!

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Jij vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Na je opleiding kun je aan het werk als beveiliger, maar je kunt ook kiezen om door te gaan met de opleiding Beveiliger 3. Je besteedt veel aandacht aan sociale vaardigheden, want tijdens je werk ga je vaak in gesprek met burgers. Ook neem je deel aan de beroepenoriëntatie. Je brengt een bezoek aan een gevangenis en doet een oefeningen met de ME. Super interessant!

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Zo kun je elke week alles wat je leert meteen in praktijk brengen.

Wat ga je doen?

De vakken die je krijgt zijn een combinatie van algemene vakken en vakken die gericht zijn op het behalen van je beveiligingsdiploma.

Stage lopen

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Je stageplaats is dus gegarandeerd!

Liever werken en leren?

Spreekt de opleiding tot beveiliger je aan, maar ben je toe aan een meer volwassen vorm van onderwijs? Je kan de opleiding ook combineren met een fulltime baan. Je volgt dan onze bbl-opleiding Beveiliger 2. Je gaat werken bij een groot beveiligingsbedrijf en komt één dag in de week naar de Veiligheidsacademie. Na een jaar heb je niet alleen een waardevol diploma, maar ook een leuke baan.  

Match

Beveiliger 2

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Deze opleiding combineer je met jouw werk als Beveiliger. Je gaat één dag per week naar school en doet de praktijkervaring op bij je werkgever. Meld je nu aan.

Belangrijk!

  • Alleen als je ouder bent dan 18 jaar kun je aan deze opleiding beginnen. Ben je onder de 18 jaar? Dan kun je bij ons dezelfde opleiding volgen, alleen dan in een bol variant - school in combinatie met stage.
  •  Je kunt op drie momenten in het jaar starten met je opleiding! 

Locatie

Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kun je meteen werken binnen de beveiliging. Als beveiliger zorg je ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid.

Vervolgopleiding

Na het behalen van je diploma bij Zadkine Veiligheidsacademie kun je doorstromen naar onze opleiding Beveiliger niveau 3. 

Wil je graag werken bij de Politie? Dan is onze opleiding Beveiliger 2 dé perfecte basis waarna je kunt doorstromen naar de opleidingen Beveiliger 3. Met één van deze diploma's op zak, kun je jezelf aanmelden voor de sollicitatieprocedure bij de Politie. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na een jaar behaal je je Beveiliger 2 diploma. Je hebt hiermee de mogelijkheid om bij ons de opleiding Beveiliger 3 te verkorten naar één jaar. Binnen twee jaar kun je dus een niveau 3-diploma hebben!

Match

Beveiliger 3

Ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Draag jij bij aan een veiligere samenwerking? Kom kijken bij onze beveiligers opleiding Beveiliger 3. 

Tijdens de opleiding leer je onder andere het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je jouw leidinggevende ondersteunt en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Jij weet je staande te houden in geval van calamiteiten en kan optreden wanneer de situatie dat verwacht.

De opleiding duurt 2 jaar. Als je al in het bezit bent van het diploma Beveiliger 2, dan duurt de hele opleiding nog maar één jaar! Met het diploma Beveiliger 3 kun je aan het werk als meewerkend voorman/-vrouw in de beveiligingsbranche of doorstromen naar onze mbo-4 opleiding.

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan