StudieMatch
Zoeken
Menu

Beveiliger 2

Student beveiliger poseert in uniform.

In het kort

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Je doet veel aan sport en je ontwikkelt jouw sociale vaardigheden. Met dit diploma kun je aan het werk als beveiliger of doorstromen naar één van onze mbo niveau 3 opleidingen. Zo duurt onze opleiding Beveiliger 3 slechts één jaar en heb je dus binnen twee jaar 2 mbo diploma's! Meld je vandaag nog aan!

Let op! Onze opleiding zit voor komend schooljaar helaas vol. Wel kun je je vanaf september 2023 aanmelden voor het schooljaar 2024/2025.

Over jouw opleiding

Jij vindt het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Na je opleiding kun je aan het werk als beveiliger, maar je kunt ook kiezen om door te gaan voor een niveau 3 opleiding. Je besteedt veel aandacht aan sociale vaardigheden, want tijdens je werk ga je vaak in gesprek met burgers. Ook neem je deel aan de beroepenoriëntatie zoals een bezoek aan de politie, de gevangenis en oefeningen met ME en hondenbrigade. Super interessant!

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Zo kun je elke week alles wat je leert meteen in de praktijk brengen.

Stagiaires Beveiliger beveiligen terrein Zadkine Veiligheidsacademie.
Stagiaires Beveiliger beveiligen terrein Zadkine Veiligheidsacademie.

Wat ga ik doen?

De vakken die je krijgt, staan in het teken van het behalen van je beveiligingsdiploma.

Stage lopen

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Je stageplaats is dus gegarandeerd!

Locatie

Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kun je meteen werken binnen de beveiliging. Als beveiliger zorg je ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid.

Vervolgopleiding

Na het behalen van je diploma bij Zadkine Veiligheidsacademie kun je doorstromen naar de mbo niveau 3 opleiding Beveiliger. Een andere vervolgopleiding op niveau 3 is HTV en dat staat voor Handhaver Toezicht en Veiligheid. 

Wil je een baan bij de Politie? Dan is onze opleiding Beveiliger 2 dé perfecte basis waarna je kunt doorstromen naar of de Beveiliger 3 of de HTV 3 opleiding. Met dat papiertje op zak, kun je je aanmelden voor de sollicitatieprocedure bij de Politie. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.1

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
62%

Doorstroom binnen mbo

Deze opleiding
56%
Landelijk gemiddelde
45%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

vervolgopleidingen

Na een jaar behaal je je Beveiliger 2 diploma. Je hebt hiermee de mogelijkheid om bij ons de opleiding Beveiliger 3 te verkorten naar één jaar. Binnen twee jaar kun je dus een niveau 3 diploma hebben!

Onze opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid niveau 3 is ook een goede vervolgopleiding.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie