Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Aankomend onderofficier grondoptreden Generieke Vakken

Diplomagericht volwassenonderwijs (OVO)

In het kort

Jouw werkgever Defensie zorgt er samen met Zadkine voor dat jij je verder ontwikkelt. Door het behalen van de generieke vakken, ontvang jij hierna het mbo-diploma Aankomend Onderofficier Grondoptreden, niveau 3. We streven ernaar jou de opleiding binnen drie weken af te laten ronden. Deelname aan deze opleiding staat open voor personeel vanaf de rang van kplmarnalg.

Twee belangrijke zaken:

  • Op het aanmeldformulier staat locatie Campusplein 16 te Hoogvliet vermeld. In praktijk worden de lessen zowel digitaal als op deze locatie aangeboden.
  • Graag een kopie van het diploma van de vooropleiding mailen naar Annette Kroon, A.Kroon@zadkine.nl.

Over jouw opleiding

In praktijk maken ze jouw niets wijs. Je bent op missie geweest en hebt je sporen verdiend in grondoptreden. Om je mbo-diploma Aankomend Officier Grondoptreden (niveau 3) te behalen, hoef je alleen nog maar examen te doen in generieke vakken.

Daarom is de opleiding verkort en kun je in drie weken je diploma behalen.

Je volgt lessen op locatie, maar ook digitaal. We hebben hiervoor een optimale mix samengesteld, zodat je goed voorbereid bent op de examens. Vanuit het opleidingsteam is een coördinerend docent als vakdocent bij het opleidingstraject betrokken. Deze docent speelt een belangrijke rol in de begeleiding gedurende jouw studie.

Wat ga ik doen?

Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, krijg je een vrijstelling voor het beroepsspecifieke deel van de opleiding en twee van de drie keuzedelen: 

Beroepsdeel

Je bent in het bezit van: 

  • A. marinier infanterist (bc-05639) en loopbaanopleiding kplmarns (bc-06698) afgerond na 2015 of; 
  • B. loopbaanopleiding kplmarns eerder dan 2015 afgerond met aantoning van mbv (te-00137), mbv module 1 (schieten) (bc-05148), mbv module 2 (nbdc/zhkh/hpgz) (bc-05120), mbv module 3 (militair recht) (bc-05149) en conditieproef (tec00001).

Keuzedelen

  • Internationaal 2: Je kan deelname aan een missie aantonen middels een uitdraai van de Staat van Dienst. Dit is opgenomen onder het kopje ‘Uitzendingen’. Het gaat hierbij om uitzendingen van minimaal 30 dagen, aangezien de aanwijzing CDS-A700 hier betrekking op heeft. 
  • Praktijkopleider: In bezit zijn van ecod praktijkleermeester (bc-05145) (staat van dienst). 

Je moet in ieder geval voldoen aan de vrijstellingseisen van één van bovenstaande keuzedelen. Tijdens de opleiding volg je verplicht het keuzedeel 'Engels' en optioneel het keuzedeel 'Digitale Vaardigheden Gevorderd'. 

Examinering 

De examinering vindt deels in de derde week van je de opleiding plaats en in de reguliere examenperiode van Zadkine. 

Examinering

Je doet examen in de derde week van je opleiding.

Veiligheidsacademie Maatwerk

Adviseur Maatwerk

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met de Veiligheidsacademie.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan