Zoeken
Menu
StudieMatch

Aankomend medewerker grondoptreden

School & stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

In het kort

Wil jij werken bij Defensie en een mbo-vakdiploma halen? Met de VeVa opleiding Aankomend medewerker grondoptreden word jij soldaat of marinier. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en bent verzekerd van een stage bij één van de krijgsmachtdelen. Zo ben je klaar voor een uitdagende startfunctie bij Defensie!

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Alles staat in het teken van jouw toekomst bij Defensie. Je leert militaire basisvaardigheden, zoals kaartlezen, exercitie en marcheren. Hiernaast volg je de vakken om een mbo 2 vakdiploma te behalen.

Je gaat op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je studiegenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film van deze oefening!

Je loopt stage op een kazerne, zodat je goed weet wat een baan bij Defensie inhoudt. Ook ga je op bivak: oefeningen waarbij je een aantal dagen doorbrengt ‘in het veld’. Je eet en slaapt hier en bent de gehele dag bezig met militaire oefeningen en trainingen. Volgens onze studenten een van de leukste onderdelen van de opleiding!

Wat ga ik doen?

We leren je militaire basisvaardigheden en zorgen dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De moderne gebouwen aan het Campusplein (opgeleverd in 2014) zijn van alle gemakken voorzien om te kunnen leren, wonen, sporten en werken. Op het Campusplein bevindt zich de mooie Veiligheidsacademie. Deze is uitstekend bereikbaar, ongeveer 2 minuten lopen vanaf metrostation Zalmplaat. In de directe omgeving van de school is voldoende openbare parkeerruimte beschikbaar. Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig.

Aan het werk

Na het afronden van de opleiding, kun je op verschillende plekken aan de slag binnen Defensie:

  • Pantserinfanterie
  • Luchtmobiele Brigade
  • Cavalerieverkenning
  • Veldartillerie
  • Luchtdoelartillerie
  • Korps Mariniers

De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend. De militaire taken bestaan onder meer uit het uitvoeren van patrouille, toezicht houden bij toegangen en uitgangen, het optreden bij incidenten en het verlenen van eerste hulp. Daarnaast richt je ook checkpoints in, plaats je wegversperringen en bouw je onderkomens.

Wil je meer informatie over de verschillende werkterreinen? Kijk dan op Werken bij Defensie.

Mbo-diploma

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Kans op werk in jouw vakgebied

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

vervolgopleidingen

Je kunt doorstromen naar de interne opleidingen binnen de krijgsmacht. Is Defensie toch niets voor jou dan heb je altijd een erkend mbo-diploma op zak.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs! Kies een van onderstaande mogelijkheden. We zien je graag!

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie