Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Aankomend medewerker grondoptreden

School & Stage (BOL)

In het kort

Wil jij werken bij Defensie en een mbo-vakdiploma halen? Met de VeVa opleiding Aankomend medewerker grondoptreden word jij soldaat of marinier. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en loopt stage bij één van de krijgsmachtdelen. Met je diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden.

Over jouw opleiding

Alles staat in het teken van jouw toekomst bij Defensie. Je leert militaire basisvaardigheden, zoals kaartlezen, exercitie en marcheren. Hiernaast volg je de vakken om een mbo 2 vakdiploma te behalen.

Je gaat op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je studiegenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film van deze oefening.

Je loopt stage op een kazerne, zodat je goed weet wat een baan bij Defensie inhoudt. Ook ga je op bivak: oefeningen waarbij je een aantal dagen doorbrengt ‘in het veld’. Je eet en slaapt hier en bent de gehele dag bezig met militaire oefeningen en trainingen. Volgens onze studenten een van de leukste onderdelen van de opleiding.

NOAD 2019 video Zadkine Veiligheidsacademie - praktijkoefening VeVa-opleiding

Wat ga ik doen?

We leren je militaire basisvaardigheden en zorgen dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Onderkomen voor medewerkers grondoptreden Defensie.

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je kunt op verschillende plekken aan de slag binnen Defensie:

  • Pantserinfanterie
  • Luchtmobiele Brigade
  • Cavalerieverkenning
  • Veldartillerie
  • Luchtdoelartillerie
  • Korps Mariniers

De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend. De militaire taken bestaan onder meer uit het uitvoeren van patrouille, toezicht houden bij toegangen en uitgangen, het optreden bij incidenten en het verlenen van eerste hulp. Daarnaast richt je ook checkpoints in, plaats je wegversperringen en bouw je schuilplaatsen.

Wil je meer informatie over de verschillende werkterreinen? Kijk dan op Werken bij Defensie.

Mbo-diploma

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 81 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs! Kies een van onderstaande mogelijkheden. We zien je graag!

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan