Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Juwelier: Productkennis & basistechnieken goudsmeden

Cursus of training

Vakschool Schoonhoven Cursus Juwelier
Vakschool Schoonhoven Cursus Juwelier

In het kort

Je werkt al langer bij een juwelier. Je wilt het goudsmeden zelf leren en jouw theoretische kennis vergroten. Zodat je daarna jouw klanten nog beter kan helpen en te woord staan. Vakschool Schoonhoven biedt jou een unieke en professionele cursus. Je start bij de basis. Na een jaar heb jij de basistechnieken en vaardigheden van het goudsmeden in de vingers. Daarnaast is jouw theoretische kennis over de verschillende facetten in dit vak flink uitgebreid. 

Over jouw cursus

Je houdt je niet alleen bezig met het vervaardigen van sieraden. Je leert ook welke technische en theoretische uitdagingen komen kijken bij het repareren van een sieraad.

Als goudsmid breng je veel uren door achter de werkbank. De speciale gereedschappen die je hiervoor nodig hebt? Daar weet je, na deze cursus, uitstekend mee te werken. Je start met een basis gereedschapset en tijdens de cursus stel je stukje bij beetje jouw gereedschapskist verder samen. Er wordt gewerkt met onedel metaal, zilver en goud.

Het programma van deze Branche Erkende Cursus is gebaseerd op een deel van de Branche Erkende Opleiding goudsmeden en de Juweliersopleiding. Je krijgt les van professionele vakdocenten. 

Het programma

Deze cursus duurt 1 jaar. Je leert alles over materialen, technieken, gereedschappen, machines en werkmethoden. Je leert zagen, boren, vijlen, solderen, smelten en gieten, gladomzettingen maken en zetten, smeden. Naast het praktijkvak goudsmeden krijg je in deze cursus ook theoretische vakken zoals vaktheorie goudsmeden, reparatie aanname, kennis van de Waarborgwet, parels knopen en diamantkennis. Je maakt kennis met laserlassen en reparaties. Alle vakken samen maken de cursus compleet. 

De cursus wordt klassikaal gegeven volgens een vast jaarrooster. Er wordt van je verwacht dat je ongeveer 1 à 2 dagen per week thuis besteedt aan de theorie en praktijk. Elk theoretisch onderdeel van de cursus wordt afgesloten met een examen, de praktijkwerkstukken worden cijfermatig beoordeeld.

Locatie en cursusdata

Locatie: Schoonhoven

Duur: 1 jaar

Startdatum 2024-2025: dinsdag 10 september 2024

Lestijden: dinsdag van 9.00 uur tot 13.00

Ook thuis werk je aan je opleiding: ongeveer een à twee dagen per week besteed je aan theorie en praktijk.

Dit kun jij na deze cursus

Na een jaar heb jij de basistechnieken en vaardigheden van het goudsmeden in de vingers. Daarnaast is jouw theoretische kennis over de verschillende facetten in dit vak flink uitgebreid.

Wat kost deze cursus?

Cursusprijs 2024-2025 30 lessen van 4 uur (1 dagdeel) per week: € 1.999,00

Ellen Leeuwenburgh

Aanspreekpunt Cursus & Training

Ellen houdt zich bezig met alle aanvragen & informatievoorziening rondom Cursus & Training

Ellen Leeuwenburgh Cursus & Training
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Vakschool Schoonhoven
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan