Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende travel & hospitality

School & stage (BOL)

travel en hospitality receptie
opleiding travel en hospitality koffers
opleiding travel en hospitality balie
opleiding travel & hospitality interview student zadkine

In het kort

Wil jij straks werken in de toeristische branche? Ben je¬†ge√Įnteresseerd¬†in andere culturen en landen? Plan jij voor anderen die coole citytrip of fantastische reis?¬†Of ontvang jij de gasten bij aankomst op¬†hun bestemming? Stap dan aan boord van deze opleiding.¬†

Over jouw opleiding

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam. De stad die steeds meer toeristen aantrekt. Maar hoe komt het dat er steeds meer toeristen naar Rotterdam komen? Deze en andere trends in de toeristische secor leer je tijdens deze opleiding. Je leert hoe je trends omzet in commerci√ęle kansen voor jouw organisatie.¬†

Gesprekstechnieken 

In dit vakgebied heb je veel te maken met verschillende mensen en situaties. Je oefent met bepaalde¬†gesprekstechnieken zodat jij jouw gasten en collega's goed en duidelijk te woord staat. Maar ook hoe je problemen moet oplossen. Met jouw commerci√ęle en servicegerichte kennis, zorg jij ervoor dat je gasten tevreden zijn.¬†

Oefenen in onze nieuwe en moderne hotel lobby op school

In onze opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Zowel op school als bij bedrijven. Je gaat op bedrijfbezoeken en volgt workshops en gastlessen van experts uit het bedrijfsleven. 

Hoe je met gasten om moet gaan oefen je in onze "hotel lobby"op school. In deze gloednieuwe en moderne lobby leer je niet alleen gasten te woord staan, maar ook hoe je werkt met computersystemen. 

Hospitality

Hospitality is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert alles op het gebied van gastgericht werken, klantvriendelijkheid en klantcontact. Jouw gastvrijheid en energieke uitstraling maken jou het visitekaartje van het bedrijf.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je wat gastvrijheid en klantgerichtheid inhoudt en hoe je je gasten goed informeert en adviseert. Omdat jij straks een leidinggevende functie hebt, leer je ook hoe je mensen moet stimuleren en motiveren.

Ook leer je alles over de laatste trends op het gebied van travel. Wij verzorgen jouw persoonlijke reis vol met actie, die eindigt bij een uitdagende baan in de toeristische sector.

Amber en Walter geven antwoord op de 7 meest gestelde vragen over de opleiding.
Benieuwd wat je allemaal doet bij de opleiding Travel & Hospitality? Onze student Amber vertelt je er meer over in deze video

Stage lopen

Je loopt de eerste keer stage bij een frontoffice (receptie van een hotel of balie van een reisbureau). Je kan stage lopen bij TUI, Sunweb of D-Reizen. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland stage lopen.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een toffe werkomgeving gemaakt met een eigen hotelreceptie waar je samen met de klasgenoten kan oefenen. 

En onze school ligt in hartje Rotterdam. Het Rotterdam Centraal Station vind je op een paar minuten afstand. Wil je tussen de lessen door even winkelen? Lopend ben je binnen 5 minuten op de Coolsingel. 

Aan het werk

Met dit diploma op zak kun je je eigen reisorganisatie beginnen of werken als manager in de toerisme en recreatie sector. Jouw werk is heel afwisselend, draagt veel verantwoordelijk met zich mee en is daarom geen dag hetzelfde. 

Je kunt aan de slag bij een reisbureau of online bookingsplatforms. Maar misschien sta jij klanten te woord bij een callcenter van een groot bedrijf als het ANWB of  het VVV. Superveel mogelijkheden dus. Eén ding is zeker. Jij bezorgt mensen een onvergetelijke herinnering! 

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
34%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
72%
Landelijk gemiddelde
80%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Bij onze opleiding Travel & Hospitality start je altijd op niveau 4, ook als je eigenlijk met je vooropleiding zou moeten starten op niveau 3. Hierdoor geven we je de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau een diploma te behalen. Is het toch te moeilijk? Dan kun je altijd uitstromen met een opleiding op niveau 3.

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.