Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende travel & hospitality

School & stage (BOL)

travel en hospitality receptie
opleiding travel en hospitality koffers
opleiding travel en hospitality balie
opleiding travel & hospitality interview student zadkine

In het kort

Werken in een drukke omgeving, waar geen dag hetzelfde is. Jij maakt het verschil voor jouw gasten en zorgt voor een onvergetelijke ervaring, vol met mooie herinneringen. Start je persoonlijke reis bij Zadkine en je wordt een professional die iedereen open en gastvrij ontvangt.

Over jouw opleiding

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam; de stad die steeds meer toeristen aantrekt. Hoe dat komt? Dat leer je tijdens deze opleiding, zodat je later toeristische trends kunt vertalen naar commerci√ęle kansen.

Commercieel

Je leert om te gaan met verschillende mensen en wensen. Met jouw commerci√ęle en servicegerichte kennis, zorg jij ervoor dat je gasten tevreden zijn en dat het bedrijf waarvoor je werkt groeit en bloeit.

Verbinding met bedrijfsleven

Deze opleiding is sterk verbonden met het bedrijfsleven. Dit ervaar je in onze praktijklokalen en tijdens excursies en gastlessen. Ook komen onze (vak)docenten en stagebegeleiders vaak uit het bedrijfsleven. Bij Zadkine hebben we trouwens een echte werkomgeving gemaakt, met een eigen hotelreceptie.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je wat gastvrijheid en klantgerichtheid inhoudt en hoe je je gasten goed informeert en adviseert. Omdat jij straks een leidinggevende functie hebt, leer je ook hoe je mensen moet stimuleren en motiveren. Maar je leert ook alles over de laatste trends op het gebied van travel. Wij verzorgen jouw persoonlijke reis vol met actie, die eindigt bij een uitdagende baan in de toeristische sector.

Stage lopen

Je loopt de eerste keer stage bij een frontoffice (receptie van een hotel of balie van een reisbureau). In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland stage lopen.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een toffe werkomgeving gemaakt met een eigen hotelreceptie waar je samen met de klasgenoten kan oefenen. 

Aan het werk

Jouw werk is heel afwisselend en verantwoordelijk en geen dag hetzelfde. Je coördineert en geeft leiding aan jouw medewerkers.Na deze opleiding stap je vol zelfvertrouwen in de wereld van Travel & Hospitality.  En deze branche biedt veel verschillende mogelijkheden.

Je kunt aan de slag bij reisorganisaties, reisbureaus, online boekingsplatforms en bedrijven zoals de ANWB of VVV. Super veel mogelijkheden dus. Eén ding is zeker; jij gaat je gasten/klanten onvergetelijke herinneringen bezorgen! 

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
34%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
72%
Landelijk gemiddelde
80%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Bij onze opleiding Travel & Hospitality start je altijd op niveau 4, ook als je eigenlijk met je vooropleiding zou moeten starten op niveau 3. Hierdoor geven we je de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau een diploma te behalen. Is het toch te moeilijk? Dan kun je altijd uitstromen met een opleiding op niveau 3.

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Studieloopbaanbegeleider Zadkine Travel en Leisure

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Remco Nefs.