Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende travel & hospitality

School & stage (BOL)

student travel Walter bij vliegtuig
opleiding travel en hospitality balie
student travel met brochures
opleiding travel & hospitality interview student zadkine

In het kort

Wil jij straks werken in de toeristische branche? Ben je¬†ge√Įnteresseerd¬†in andere culturen en landen? Plan jij voor anderen die coole citytrip of fantastische reis?¬†Of ontvang jij de gasten bij aankomst op¬†hun bestemming? Stap dan aan boord van deze opleiding.¬†

Over jouw opleiding

Tijdens je opleiding houdt jij je bezig met alles wat te maken heeft met reizen en vakanties. Je leert alles over het ontvangen van gasten en hoe je de mooiste reizen uitstippelt voor je klanten. Maar ook hoe je voor je klanten een auto huurt in het buitenland en verzekeringen afsluit. Daarnaast leer je veel over de verschillende vakantiebestemmingen en hun cultuur. Kortom jij leert hoe jij de perfecte vakantie organiseert voor jouw klanten en hoe je deze moet verkopen. 

Leidinggeven 

In deze opleiding wordt je opgeleid tot leidinggevende. Je volgt daarom managementvakken zodat je weet hoe je een team moet aansturen en hoe je samen met jouw team de gestelde doelen behaalt.

Oefenen in onze nieuwe en moderne hotel lobby op school

In onze opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Zowel op school als bij bedrijven. Je gaat op bedrijfsbezoeken en volgt workshops en gastlessen van experts uit het bedrijfsleven. 

Hoe je met gasten om moet gaan, leer je in onze "hotel lobby" op school. In deze gloednieuwe en moderne lobby leer je alles over het ontvangen van gasten en receptiewerk.

Hospitality

Hospitality betekent 'gastvrijheid'. En dit is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert alles op het gebied van gastgericht werken, klantvriendelijkheid en klantcontact. Jouw gastvrijheid en energieke uitstraling maken jou het visitekaartje van het bedrijf.

Verhalen van studenten

Walter Bestman zou later graag in de sterrenhotel werken. Maar een baan als reisleider of steward klinkt eveneens aanlokkelijk. Met de opleiding Leidinggevende Travel & hospitality slaat de tweedejaars meerdere vliegen in een klap. Lees zijn verhaal hieronder. 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat te maken heeft met vakanties en reizen. Je leert hoe je reizen moeten boeken en hoe je gasten ontvangt tijdens hun vakantie.  Ook leer je werken met verschillende computerreserveringssystemen. Omdat jij straks een leidinggevende functie hebt, leer je ook hoe je jouw team moet stimuleren en motiveren.

De opleiding is heel praktijkgericht want wij geloven dat je dingen leert door het gewoon te doen! Naast het volgen van workshops werk je aan verschillende opdrachten die jij alleen of samen met klasgenoten in de praktijk uitvoert. 

Je krijgt ook veel theorievakken waarin je veel leert over reizen, landen, frontoffice en leidinggeven. 

Amber en Walter geven antwoord op de 7 meest gestelde vragen over de opleiding.
Benieuwd wat je allemaal doet bij de opleiding Travel & Hospitality? Onze student Amber vertelt je er meer over in deze video

Stage lopen

Je loopt de eerste keer stage bij een frontoffice (receptie van een hotel of balie van een reisbureau). Je kan stage lopen bij TUI, Sunweb of D-Reizen. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland stage lopen.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een gloednieuwe werkomgeving gemaakt met een eigen hotelreceptie waar je samen met de klasgenoten veel gaat oefenen. 

En onze school ligt in hartje Rotterdam. Het Rotterdam Centraal Station vind je op een paar minuten afstand. Wil je tussen de lessen door even winkelen? Lopend ben je binnen 5 minuten op de Coolsingel. 

Aan het werk

Met dit diploma op zak kun je je eigen reisorganisatie beginnen of werken als manager in de toerisme en recreatie sector. Jouw werk is heel afwisselend, draagt veel verantwoordelijk met zich mee en is daarom geen dag hetzelfde. 

Je kunt aan de slag bij een reisbureau of online bookingsplatforms of je geeft leiding aan frontoffice medewerkers (receptionisten). Maar misschien sta jij klanten te woord bij een callcenter van een groot bedrijf als het ANWB of  het VVV. Superveel mogelijkheden dus. Eén ding is zeker. Jij bezorgt mensen een onvergetelijke herinnering! 

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
34%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
72%
Landelijk gemiddelde
80%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Bij onze opleiding Travel & Hospitality start je altijd op niveau 4, ook als je eigenlijk met je vooropleiding zou moeten starten op niveau 3. Hierdoor geven we je de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau een diploma te behalen. Is het toch te moeilijk? Dan kun je altijd uitstromen met een opleiding op niveau 3.

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.