Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende leisure & hospitality

School & stage (BOL)

student leisure in verkleedruimte
opleiding leisure & hospitality receptie
student leisure met attributen
student leisure met voetbal

In het kort

Actie, energie en een glimlach op ieders gezicht. Dat is de wereld van Leisure & Hospitality. Jij weet hoe je jouw gasten, jong en oud, tijdens hun verblijf moet vermaken.

Ben je een echte enthousiasteling die het super vindt om bezig te zijn met het organiseren van kleine events, presenteren en daarbij alles in het werk zet om je gast een te gekke tijd te geven? Dan is deze creatieve opleiding zeker wat voor jou. 

Over jouw opleiding

Je leert uit de boeken, maar je leert vooral door gewoon te doen. Daarom ga je veel aan de slag met praktijkopdrachten. Dit doe je samen met jaargenoten maar ook met studenten van andere schooljaren. Zo organiseren onze studenten elk jaar een dinnershow.

Bedenken en organiseren van creatieve activiteiten

Het entertainen van mensen is iets waar jij blij van wordt. Tijdens je opleiding bedenk en organiseer je evenementen en acitiviteiten voor gasten. Je leert hoe je activiteiten opzet en hoe je kleinschalige evenementen organiseert. Ook leer je vaardigheden om als leidinggevende jouw eigen team samen te stellen en aan te sturen.

In the spotlights

Tijdens je opleiding besteed je veel aandacht aan activiteitenbegeleiding, entertainment, en dans- en outdooractiviteiten. In onze mooi ingerichte praktijklokaal met podium leer je meer over entertainen en het organiseren van activiteiten. Hier oefen je ook jouw presentaties en optredens.

Wat ga ik doen?

Tijdens het eerste jaar maak je kennis met toerisme en recreatie. De theorie op school wordt in veel gevallen gecombineerd met praktijkopdrachten binnen en buiten de school. Je krijgt les in "creatief, "show", "sport en spel" en "activiteiten". Ook organiseer en begeleid je recreatieve en animatieprojecten, entertainment (show en dans) en evenementen. In het filmpje hieronder vertellen onze studenten je meer. 

Talen zijn in dit vak belangrijk, dus naast Nederlands krijg je ook Engels. En mag je kiezen tussen de talen Duits of Spaans. 

Stage lopen

Tijdens je opleiding loop je stage in het tweede en derde leerjaar. Dit kan in Nederland maar in het derde leerjaar mag dit ook in het buitenland. Omdat jij werkt wanneer mensen vrij zijn of vakantie hebben, loop je stage in de zomervakantie. Als je stage in het buitenland wil open, hou er dan wel rekening mee dat de tickets en het verblijf voor eigen rekening zijn.

Stages bij landelijke evenementen

Er zijn ook veel mogelijkheden om aan kleine projecten deel te nemen en op deze manier extra stage-uren te maken. Voorbeelden hiervan zijn assisteren bij de Koningsspelen, Sinterklaasvieringen op basisscholen of werken tijdens de Halloweenweek in Plaswijckpark. Daarnaast organiseren wij zelf ook activiteiten, zoals een jaarlijkse dinnershow.  

Op www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Onze praktijklokalen - in hartje Rotterdam - zijn speciaal ingericht om je goed voor te bereiden op je latere werkomgeving. Er is een speciale ruimte met een podium, met de laatste technieken, waar je presentaties en optredens kunt oefenen. Het schoolgebouw bevindt zich op slechts een paar minuten lopen van het Centraal Station. En heb je even een tussenuur, dan sta je zo op de bekende Coolsingel.  

Aan het werk

Je werkt als leidinggevende in de vrijetijdssector. Dit kan zijn een hotel of camping, maar je kan ook aan de slag bij  het ANWB, sportbedrijven of indoor- en outdoororganisaties.  

Bedenken van leuke acitiviteiten

Je bent verantwoordelijk voor de frontoffice en je bent het aanspreekpunt voor gasten. Je geeft leiding aan een team en samen met hen bedenk en begeleid je leuke of sportieve activiteiten voor jong en oud. Of het nu gaat om een leuke sport- en speldag op een basisschool of een sportieve teambuildingsdag, jij maakt van elk event een feestje. 

Plannen en organiseren

Je bent creatief en je kan goed plannen en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit, de voortgang van de werkzaamheden en de veiligheid tijdens activiteiten. Daarnaast stel jij de budgetten op en houd je de financi√ęn in de gaten.¬† Ook achter de schermen zorg jij ervoor dat alles soepel verloopt.¬†

Eén ding is zeker; jij bezorgt jouw gasten onvergetelijke herinneringen!

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
77%

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
34%

Gediplomeerden met werk

Deze opleiding
79%
Landelijk gemiddelde
76%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool. 

Veelgestelde vragen

Aan de hand van 7 vragen vertellen Stacey en Melissa je meer over deze creatieve opleiding.
Nieuwsgierig naar de opleiding Leisure & Hospitality? Melissa vertelt je alles wat je wilt weten over deze creatieve opleiding.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.