Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende leisure & hospitality

School & stage (BOL)

Opleiding leisure & hospitality kind schminken
opleiding leisure & hospitality student zadkine
opleiding leisure & hospitality receptie

In het kort

Actie, energie en een glimlach op ieders gezicht. Dat is de wereld van Leisure & Hospitality.  

Creativiteit en het organiseren van activiteiten zijn belangrijke onderdelen van de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality. Jij kunt goed omgaan met een omgeving die nooit hetzelfde is. Jij maakt straks onvergetelijke herinneringen voor al jouw gasten. 

Over jouw opleiding

Je leert om te gaan met verschillende mensen en wensen. Je leert gasten te verrassen en ervoor te zorgen dat zij zich welkom voelen en een fantastische ervaring opdoen. Persoonlijk contact, een goed inlevingsgevoel zorgen net voor dat beetje extra. Wij helpen jou om die kwaliteiten te ontwikkelen en kleur te geven aan het verblijf van jouw gasten. Zo ben jij straks het visitekaartje in het hotel, het vakantiepark of op een evenement.

Praktijkgericht 

Deze opleiding is sterk verbonden met het bedrijfsleven. Dit merk je in onze praktijklokalen en tijdens excursies en gastlessen. Onze docenten komen vaak uit het bedrijfsleven en door hun sterke contacten in de vrijetijdsbranche kennen zij ook de laatste trends.

Starten op niveau 4

Bij onze opleiding Leisure & Hospitality start je altijd op niveau 4, ook als je eigenlijk met je vooropleiding zou moeten starten op niveau 3. Hierdoor geven we je de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau een diploma te behalen. Is het toch te moeilijk? Dan kun je altijd uitstromen naar onze opleiding op niveau 3. 

Wat ga ik doen?

Tijdens het eerste jaar maak je kennis met zowel de wereld van het toerisme en recreatie. De theorie op school wordt in veel gevallen gecombineerd met praktijkopdrachten binnen en buiten de school. Hierbij kan je denken aan het organiseren en begeleiden van recreatieve- en animatieprojecten, entertainment (show en dans) en evenementen.

Stage lopen

In het eerste jaar loop je tijdens de zomerperiode je eerste stage. Dit kan bij de frontoffice zijn of in een animatieteam; net wat bij jou past. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel stagelopen in het binnenland als in het buitenland.  

Er zijn ook veel mogelijkheden om aan kleine projecten deel te nemen en op deze manier extra stage-uren te maken. Voorbeelden hiervan zijn assisteren bij de Koningsspelen, Sinterklaasvieringen op basisscholen of werken op Plaswijckpark. Daarnaast organiseren wij zelf ook activiteiten, zoals een jaarlijkse dinnershow.  

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Onze praktijklokalen - in hartje Rotterdam - zijn speciaal ingericht om je goed voor te bereiden op je latere werkomgeving. Er is een speciale ruimte met een podium, met de laatste technieken, waar je presentaties en optredens kunt oefenen.  

Aan het werk

Na deze opleiding stap je vol zelfvertrouwen in de wereld van toerisme en recreatie. En deze branche biedt veel verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een leidinggevende functie op een camping of vakantie-of attractiepark, in een hotel of op een festival.

Dit is een brede opleiding; na het behalen van je diploma kun je je organisatieskills toepassen bij de frontoffice of je kunt je creativiteit kwijt in het animatieteam waar je deel van uitmaakt. Denk hierbij aan het verzorgen van dansshows, maar ook het organiseren van een minidisco of het schminken van kinderen kunnen jouw verantwoordelijkheid worden.

Eén ding is zeker; jij gaat je gasten onvergetelijke herinneringen bezorgen!

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
77%

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
34%

Gediplomeerden met werk

Deze opleiding
79%
Landelijk gemiddelde
76%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Studieloopbaanbegeleider Zadkine Travel en Leisure

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Remco Nefs.