Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende leisure & hospitality

School & stage (BOL)

Opleiding leisure & hospitality kind schminken
opleiding leisure & hospitality student zadkine
opleiding leisure & hospitality receptie

In het kort

Actie, energie en een glimlach op ieders gezicht. Dat is de wereld van Leisure & Hospitality.  

Creatief bezig zijn en het organiseren van activiteiten zijn belangrijke onderdelen van de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality. Jij kunt goed omgaan met een omgeving die nooit hetzelfde is. Maak jij straks onvergetelijke herinneringen voor al jouw gasten?

Over jouw opleiding

Tijdens je opleiding leer je evenementen organiseren en bedenk je verschillende acitiviteiten voor gasten. Je leert hoe je gasten ontvangt en boekingen maakt. Maar je leert ook werken met reserveringssystemen en krijg je les in verschillende gesprekstechnieken. 

Oefenen op het podium

Tijdens je studie leer je hoe je gasten moet vermaken. Wij besteden veel aandacht aan activiteitenbegeleiding, entertainment, en dans- en outdooractiviteiten. Wij hebben een mooi ingerichte praktijklokaal met podium en voorzien van de laatste technieken. Hier leer je meer over entertainen en het organiseren van acitiviteiten. Je oefent hier ook jouw presentaties en optredens.

Leren leidinggeven

Als leidinggevende ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor jouw collega's. Een groot deel van jouw opleiding staat daarom in het teken van leidinggeven. Leidinggeven leer je niet alleen uit boeken, maar ook door gewoon te doen en te oefenen. Je leert omgaan met verschillende mensen en wensen. Persoonlijk contact, een goed inlevingsgevoel zorgen net voor dat beetje extra. 

Starten op niveau 4

Bij onze opleiding Leisure & Hospitality start je altijd op niveau 4, ook als je eigenlijk met je vooropleiding zou moeten starten op niveau 3. Hierdoor geven we je de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau een diploma te behalen. Is het toch te moeilijk? Dan kun je altijd uitstromen naar onze opleiding op niveau 3. 

Wat ga ik doen?

Tijdens het eerste jaar maak je kennis met zowel de wereld van het toerisme en recreatie. De theorie op school wordt in veel gevallen gecombineerd met praktijkopdrachten binnen en buiten de school. Zoals het organiseren en begeleiden van recreatieve- en animatieprojecten, entertainment (show en dans) en evenementen. 

Talen zijn in dit vak belangrijk, dus naast Nederlands krijg je ook Engels. En mag je kiezen tussen de talen Duits of Spaans. 

Stage lopen

In het eerste jaar loop je tijdens de zomerperiode je eerste stage. Dit kan bij de frontoffice zijn of in een animatieteam; net wat bij jou past. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel stagelopen in het binnenland als in het buitenland.  

Stages bij landelijke evenementen

Er zijn ook veel mogelijkheden om aan kleine projecten deel te nemen en op deze manier extra stage-uren te maken. Voorbeelden hiervan zijn assisteren bij de Koningsspelen, Sinterklaasvieringen op basisscholen of werken op Plaswijckpark. Daarnaast organiseren wij zelf ook activiteiten, zoals een jaarlijkse dinnershow.  

Op www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Onze praktijklokalen - in hartje Rotterdam - zijn speciaal ingericht om je goed voor te bereiden op je latere werkomgeving. Er is een speciale ruimte met een podium, met de laatste technieken, waar je presentaties en optredens kunt oefenen.  

Aan het werk

Als Leidinggevende Leisure & Hospitality werk jij op plekken waar mensen komen voor ontspanning of actie. Deze branche biedt veel verschillende mogelijkheden, zoals een leidinggevende functie op een camping of vakantie-of attractiepark, in een hotel of op een festival.

Bedenken van leuke acitiviteiten

Je bent het aanspreekpunt voor gasten en informeert hen over de diensten en acitiviteiten die jouw organisatie biedt. Samen met het animatieteam bedenk je leuke activiteiten als dansshows of mini-disco's.

Plannen en organiseren

Je bent creatief en je kan goed plannen en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit, de voortgang van de werkzaamheden en de veiligheid tijdens activiteiten. Daarnaast stel jij de budgetten op en bewaak je de financi√ęn. Bij problemen mag men bij jou terecht. Jij zorgt voor een passende oplossing.¬†

Eén ding is zeker; jij bezorgt je gasten onvergetelijke herinneringen!

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
77%

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
34%

Gediplomeerden met werk

Deze opleiding
79%
Landelijk gemiddelde
76%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Als je je niveau 4-diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld Toerisme, Recreatie of de Hogere Hotelschool. 

Veelgestelde vragen

Nieuwsgierig naar de opleiding Leisure & Hospitality? Melissa vertelt je alles wat je wilt weten over deze creatieve opleiding.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.