Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Flexibel Entree - StartNu!

School & Stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Jongen en meisje in schoolgebouw
Meisjes en jongens voor schoolingang
Twee meisjes aan en tafel voor kleurrijke muur

In het kort

Flexibel Entree - StartNu! is een mbo niveau 1 opleiding, waarbij je elk moment kunt starten. Volg je op dit moment geen opleiding, heb je geen schooldiploma en wil je graag gelijk aan de slag? Bij Zadkine Startcollege, locatie Frankendaal op Rotterdam-Zuid, kun je op elk moment beginnen. Je hoeft dus niet te wachten op het begin van het nieuwe schooljaar.

Wil je meer weten? Scroll naar beneden voor meer informatie. Of neem contact op met intakecoördinator Ellie Soares. Je kunt haar  bellen, e-mailen of een WhatsAppbericht sturen. Haar telefoonnummer is op 06 - 26 51 26 08, haar e-mailadres is: e.soares@zadkine.nl. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Tijdens deze entreeopleiding krijg je de persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt. Je onderzoekt vijf opleidingsrichtingen; logistiek, dienstverlening, techniek, verkoop en horeca. Je stroomt het eerstvolgende instroommoment (januari of september) in bij de opleiding die het beste bij je past. Heb je jouw opleiding afgerond? Dan kun je aan het werk of door met een vervolgopleiding op een volgend niveau. Start met succes! Tijdens deze mbo-opleiding leer jij:

 • met andere mensen samen te werken, bijvoorbeeld in een winkel, op een kinderdagverblijf of een magazijn
 • projectmatig werken; je pakt iets op en werkt het uit totdat het af is
 • heerlijke maaltijden bereiden en te serveren
 • anderen te helpen of te verzorgen
 • te adviseren over verschillende producten
 • dat veiligheid boven alles gaat

Maar tijdens deze opleiding leer je vooral wat bij je past, wat je leuk vindt en wat je goed kunt!

Wat ga ik doen?

Flexibel Entree - StartNu! is een entreeopleiding op basis van beroeps opleidend leren (BOL). Dat betekent dat je het grootste deel van de week op school bent. Je komt in een kleine klas met ongeveer 15 studenten. Je onderzoekt vijf opleidingsrichtingen: 

 • Logistiek
 • Dienstverlening
 • Techniek
 • Verkoop
 • Horeca

Om te zorgen dat je niet al te veel in een klaslokaal zit, maak je ook uitstapjes en krijg je les in de praktijklokalen. Natuurlijk hebben die uitstapjes en praktijklessen te maken met wat jij leert op school. Denk hierbij aan het maken van een maaltijd in onze grote horecakeuken of een bezoek aan de Sligro.

Je volgt ook de basisvakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap en geven we volop aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Stage lopen

Je loopt stage nadat je de opleidingsrichting hebt gekozen die bij je past.

Je loopt twee dagen per week stage, de andere drie dagen ga je naar school. Een stage duurt ongeveer 25 weken. Je loopt stage in de opleidingsrichting die jij het leukst vindt. Natuurlijk helpen we jou met zoeken naar een stage waar je je op je plek voelt. Tijdens je stage pas je toe wat je tijdens de opleiding hebt geleerd. 

Persoonlijke aanpak

We kijken vanaf het begin naar wat jij wilt, kunt en nodig hebt. Dat is voor iedereen weer anders. Zo kijken we ook naar het tempo waarop we ons onderwijs aanbieden. 

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je je diploma mbo niveau 1! Je kunt dan aan het werk als assistent. Wil je aan het werk? Dan helpen we jou met het vinden van een baan, bij één van de bedrijven met wie we samenwerken. Of je stroomt door naar een volgend opleidingsniveau. 

Vervolgopleiding

Wil je verder studeren? Dat kan! We helpen jou met het kiezen van een passende vervolgopleiding binnen Zadkine. Dan gaat de overstap soepel en weet je zeker dat je op je plek zit. Binnen Zadkine is een directe doorstroom mogelijk naar volgende opleidingen. 

Locatie

De opleiding Flexibel Entree - StartNu! volg je op Rotterdam-Zuid:

 • Midden in de wijk Vreewijk,
 • Perefct bereikbaar met fiets, scooter, openbaar vervoer of de auto,
 • In de kantine vaak, door studenten zelfgemaakte, verse maaltijden te koop.

Veelgestelde vragen

Ellie Soares

Intakecoördinator Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over een beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Ellie!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan