Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent dienstverlening en facilitair

School & Stage (BOL)
Ramen wassen
Op de ladder
Glazenwasser Zadkine

In het kort

Droom je ervan een belangrijk persoon te zijn binnen een bedrijf of organisatie? Of wil je gewoon weten welke beroepen je als assistent in een bedrijf kunt vervullen? Dan zit je met de entreeopleiding Assistent dienstverlening & facilitair goed!  

Ben je benieuwd wat werkzaamheden zoals receptie, onderhoud en beheer van gebouwen en bedrijfsomgevingen en het bewaken van sfeer en veiligheid inhouden? Dan is dit de richting voor jou! 

Over jouw opleiding

Het vak assistent facilitaire dienst is afwisselend! Je werkt als spil in verschillende bedrijven en organisaties, waar veel collega’s werken die jouw hulp goed kunnen gebruiken.  Denk aan midden- en kleinbedrijf (MKB) en organisaties zoals Leger des Heils, Voedselbank en Thuis op Straat.   

In jouw functie heb je veel contact met klanten en collega's. Je bent dus goed in het helpen van mensen. Je assisteert bijvoorbeeld met receptie werkzaamheden, het onderhoud en beheer van gebouwen en bedrijfsomgevingen en het bewaken van de sfeer en veiligheid. 

Daarbij kun je ook te maken krijgen met werkzaamheden in de catering, bij het verzorgen van interne communicatie en ter ondersteuning van de organisatie van evenementen. Hiervoor is het belangrijk dat je afspraken nakomt en altijd vriendelijk bent naar de klanten en collega’s. 

De opleiding Assistent dienstverlening & facilitair leidt op tot assisterende werkzaamheden. Je krijgt tijdens de opleiding theorie- en praktijklessen. Dat betekent dat je eerst van alles leert over verschillende facilitaire onderdelen en dan zelf - in de praktijk - deze diensten uitoefent.  

Wat ga ik doen?

Al onze entreeopleidingen hebben een aantal basisvakken. Je krijgt les in Nederlands, rekenen, burgerschap en keuzedelen. Daarnaast krijg je het vak Dienstverlening. Onderwerpen tijdens deze lessen zijn bijvoorbeeld: de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby tot en met de ouderen, gezonde voeding bij iedere leeftijdsgroep, beweegactiviteiten bij iedere leeftijdsgroep en gezonde voeding bij sport. 

Tijdens de praktijklessen leer je onder andere receptie werkzaamheden zoals het aannemen van de telefoon, horecavaardigheden door een lunch te verzorgen, EHBO én op de juiste manier schoonmaken van sportkantines en kleedkamers. 

Stage lopen

Na tien weken les op school ga je stagelopen, waarbij je wordt gecoacht in dienstverlenende activiteiten. Tijdens je stage voer je werkzaamheden uit die je op school hebt geleerd.  

Vanuit het leerbedrijf – waar je stage loopt - word je begeleid door een praktijkopleider van het bedrijf zelf. Hij / zij leert jou alle kneepjes van het vak. Uiteraard is er vanuit ons je loopbaanbegeleider (lb) die ook jouw stage volgt en contact houdt met het leerbedrijf.  

Je zoekt zelf een stageplek. Hiervoor kun je de app Hiretime gebruiken of als je zelf een tof leerbedrijf weet, mag dat ook na overleg met je lb. 

Locaties

De entreeopleiding Assistent dienstverlening & facilitair wordt op alle drie de locaties van Zadkine Startcollege gegeven. Kies de locatie waar jij het beste gevoel bij hebt! Handig dus als je naar één van onze open dagen of het zomerevent komt, omdat je zo de sfeer zelf proeft. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Over locatie Capelle aan den IJssel 

 • Goed bereikbaar met ov 
 • Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap 
 • Eigen koffiecorner met warme drank, snack of een broodje 
 • Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer 

Over locatie Rotterdam-Zuid 

 • Middenin de wijk Vreewijk 
 • Perfect bereikbaar met fiets, scooter, ov of auto 
 • Voldoende gratis parkeerruimte 
 • Kinderdagverblijf naast de school waar kids van onze studenten altijd plek krijgen 
 • Vaak in de kantine zelfgemaakte maaltijden van studenten horeca te koop 

Over locatie Spijkenisse 

 • Bus stopt voor de deur 
 • Dichtbij winkelcentrum Plateau 
 • Kleinschalig en toch niet té klein, omdat we het pand delen met andere colleges van Zadkine  
 • Lounge gedeelte met ruime kantine 

Aan het werk

Met het diploma kun je aan de slag als assistent op iedere facilitaire afdeling. Of je stroomt door naar een volgend niveau.

Vervolgopleidingen

Opleiding Assistent dienstverlening & facilitair bij Zadkine Startcollege

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel! 

Ellie Soares

Intakecoördinator Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over een beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Ellie!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan