Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan
brasserie in t oude noorden

Leidinggevende bediening

Werk & School (BBL)

Als leidinggevende bediening zorg je ervoor dat gasten met een glimlach het restaurant verlaten. Je stuurt het bedienend personeel aan en zorgt voor een geweldige ervaring. Droom jij van een carrière in de horeca? Schrijf je dan vandaag nog in!

Over jouw opleiding

Afhankelijk van jouw vooropleiding duurt deze opleiding één tot drie jaar. Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je één dag in de week naar school voor je theorielessen. De overige dagen van de week werk je bij een horecabedrijf. Bij dit leerbedrijf heb je een arbeidscontract voor minimaal 20 uur per week.

Tijdens je opleiding werk je bij een horecabedrijf waar je meteen deel uitmaakt van een professioneel team en praktijkervaring opdoet in leidinggeven in een restaurant of hotel. Je verdiept je in het gastheerschap en je werkt aan jouw management- en coachingsvaardigheden. Natuurlijk leer je ook alles over serveren en welke wijn het beste past bij een gerecht.

Start wanneer jij wil!

Wil je niet wachten tot het nieuwe schooljaar om met je opleiding te beginnen? Met de flexibele instroom kun je op meerdere momenten in het jaar starten! Informeer naar de mogelijkheden.

Wat ga ik doen?

Je leert alles over het aansturen van medewerkers in een restaurant of hotel. Gastvrijheid staat bij jou altijd op nummer één. Je leert een personeelsplanning opstellen, hoe je een begroting maakt en hoe je budgetten moeten beheren. Je hebt in jouw beroep contact met zowel gasten als personeel. Je leert daarom hoe je moet coördineren en organiseren. Dit is essentieel voor een soepel verloop in het restaurant of hotel.

Als leidinggevende denk je na over creatieve ideeën om het restaurant of hotel nog beter te maken. Denk aan een aantrekkelijke menukaart die gasten aanspreekt of spannende wijn-spijscombinaties die elke maaltijd bijzonder maken.

Daarnaast krijg je les over veiligheids- en hygiëne-eisen, zodat alles veilig en schoon blijft. Ook communicatie is belangrijk, vooral als het gaat om klachten van gasten. Je oefent met het oplossen van problemen en leert altijd naar oplossingen te zoeken. Natuurlijk leer je ook hoe je gasten warm verwelkomt, bestellingen opneemt en gerechten serveert. Kortom, deze opleiding bereidt je voor op een uitdagende en leuke carrière in de horeca!

Werken en leren

Dit is een bbl- opleiding. Dit houdt in dat je een arbeidscontract (ca 20 uur) hebt bij jouw leerwerkbedrijf. Daarnaast volg je de opleiding op school. 

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met veel bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dit zijn bedrijven waar jij jouw bbl-traject kan lopen of workshops volgt. Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je hoe je moet leidinggeven. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken. Toplocaties waar je veel praktijkervaring op gaat doen!

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kun je aan het werk bij middelgrote restaurants of hotels. Maar je kunt ook aan de slag bij congresgebouwen of cateringbedrijven. Je geeft leiding aan de gastheren en gastvrouwen en het bieden van de beste service is belangrijk voor jou. Als de bediening niet lekker loopt, los je dit op. En wanneer het heel druk is, help je mee in de bediening. Je denkt actief mee over hoe je gasten beter van dienst kunt zijn en je bent verantwoordelijk over alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart. Jouw ideeën bespreek je met het management. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kassa en zorg jij ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening goed en snel verloopt.

Het is heel afwisselend werk en je vindt het leuk om een goede sfeer te maken voor je gasten. Je bent enthousiast, flexibel, lost problemen graag op en je kunt goed leidinggeven. Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5! Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen aan het werk bent. Maar die variatie in jouw job, daar hou jij juist van!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Praktische informatie

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met onze contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine Hospitality College
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan