Zoeken
Menu
StudieMatch

Meewerkend horeca ondernemer voor Havisten

School & stage (BOL)

eigenaar bistro
bartender
medewerkers in de horeca
eigenaar hotels

In het kort

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? En heb je jouw havo-diploma? Leer in twee jaar hoe je winst maakt met jouw bedrijf. Maar ook hoe je jouw gasten tevreden houdt en je medewerkers gemotiveerd. Benieuwd naar het nieuwe gastvrij?

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij hoe je een succesvolle ondernemer wordt bij kleinere bedrijven in de horeca. Hierbij kan je denken aan je eigen (koffie)bar, restaurant of café. Je geeft niet alleen leiding. Je werkt ook actief mee op de werkvloer. 

Hoe geef je leiding?

Enthousiaste medewerkers, winst maken en kosten besparen zijn belangrijk voor een goedlopend bedrijf. Onze lessen als sales, marketing en andere managementvakken, bereiden jou hier goed op voor. Allemaal vakken die jou klaarstomen tot een manager en ondernemer die zijn of haar vak verstaat. Als manager/ ondernemer Horeca geef je leiding aan een team. Je leert daarom leidinggeven aan een team. 

Veel oefenen in onze eigen brasserie en restaurant

In de horeca draait alles om de sfeer en om een topervaring. Jij zorgt ervoor dat je gasten ontspannen genieten van hun diner of overnachting. Je kunt meteen oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een superhippe brasserie en modern restaurant op locatie waar je ervaring opdoet in koken, serveren en leidinggeven. In onze hotelreceptie leer hoe je omgaat met verschillende soorten gasten.

Kom met eigen idee√ęn

Er worden steeds nieuwe trends bedacht op het gebied van eten. Deze laatste trends kom je ook tegen in onze lessen. Of het nu gaat om duurzaamheid, of pop-up restaurants. Je wordt ook aangemoedigd om zelf nieuwe idee√ęn te bedenken.¬†

Wat ga ik doen?

De opleiding Meewerkend Horecaondernemer duurt normaal gesproken drie jaar. Met jouw havo-diploma kun je in het tweede leerjaar instromen. Je moet dan alleen de vakken burgerschap en bedrijfsadministratie inhalen.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je meteen wat maximaal genieten is. 

Aan het werk

Met je diploma op zak kun je een eigen bedrijf starten. Dit kan van alles zijn; een gezellig, eetcafé, een hippe koffiebar of een foodtruck, jij maakt de keuze. Ook kun je bijvoorbeeld gaan werken als manager in een horecabedrijf.

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
88%
Landelijk gemiddelde
90%

Kans op stage

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerci√ęle economie.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met mij.