Zoeken
Menu
StudieMatch

Meewerkend horeca ondernemer

School & stage (BOL)

mensen in de horeca
horecaonderneemster aan het werk
medewerkers horeca
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? Volg dan de opleiding Meewerkend Horecaondernemer en leer alles wat je nodig hebt om een succesvolle bedrijfsleider te worden. Je leert bijvoorbeeld commercieel denken zodat je de meeste winst. Heb je de Havo afgerond? Dan duurt deze opleiding maar twee jaar. 

Over jouw opleiding

Uit eten gaan of ergens een drankje doen; alles draait om de sfeer en om een top ervaring. En die ga jij je gasten geven, jij zorgt ervoor dat je gasten maximaal genieten. Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een super hippe brasserie waar jij één dag per week het diner verzorgt.  

Vernieuwend 

Horeca is booming! Zeker in Rotterdam worden steeds nieuwe concepten bedacht en deze laatste trends kom je ook tegen in onze lessen. Of het nu gaat om duurzaamheid, de vraag naar eerlijke producten of pop-up restaurants. Jij past goed bij deze opleiding als je open staat voor deze innovaties en je wordt aangemoedigd om nieuwe ideeën te bedenken. 

Sociaal 

Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Dus het is handig als je goed kan plannen en organiseren, want elke dag kan anders zijn. Wij helpen jou deze vaardigheden ontwikkelen en hoe je deze het beste toe kan passen. In de horeca ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je vaak korte praatjes. En met jouw enthousiasme en creativiteit zorg jij - samen met je team - voor maximaal genieten.

Wat ga ik doen?

De opleiding Meewerkend Horecaondernemer duurt normaal gesproken drie jaar. Met jouw havo-diploma kun je in het tweede leerjaar instromen. Je moet dan alleen de vakken burgerschap en bedrijfsadministratie inhalen.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je meteen wat maximaal genieten is. 

Jouw toekomst

Met je diploma op zak kun je een eigen bedrijf starten. Dit kan van alles zijn; een gezellig, eetcafé, een hippe koffiebar of een foodtruck, jij maakt de keuze. Ook kun je bijvoorbeeld gaan werken als manager in een horecabedrijf. 

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
90%
Landelijk gemiddelde
91%

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerciële economie.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Marco.