Zoeken
Menu
StudieMatch

Meewerkend horeca ondernemer

School & stage (BOL)

mensen in de horeca
bartender
medewerkers horeca
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? Met de opleiding Meewerkend Horecaondernemer leer alles wat je nodig hebt om een succesvolle bedrijfsleider te worden. Heb je de Havo afgerond? Dan duurt deze opleiding maar twee jaar. 

Over jouw opleiding

Wanneer je uit eten gaat of ergens een drankje doet, draait alles om lekker eten en drinken en een gezellige sfeer. En hier ga jij voor zorgen.

Oefenen in onze restaurants

Je leert gasten gastvrij ontvangen en hoe je hen laat genieten. Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een hippe brasserie op locatie die gerund wordt door onze studenten. Ook jij mag hier lekker gaan oefenen met koken en serveren. 

Leren Ondernemen

Het runnen of opzetten van een horecabedrijf, start met het maken van plannen. Je leert hoe je een ondernemingsplan opstelt en hoe je jouw financi√ęn op orde houdt.¬†Lef hebben, vernieuwend zijn en risico's durven nemen horen ook bij dit vak. Je wordt tijdens je opleiding aangemoedigd om zelf nieuwe idee√ęn te bedenken.¬†

Leidinggeven

Tevreden gasten zijn belangrijk. Tevreden en gemotiveerde medewerkers ook. Tijdens je opleiding oefen je veel met leidinggeven zodat jij straks op een positieve manier jouw team aanstuurt. Dit doe je ook in onze restaurants. 

Wat ga ik doen?

Je leert alles over het opzetten van een kleiner horecabedrijf, zoals leidinggeven, ondernemerschap en personeelsmanagement. Ook krijg je praktische vakken als koken en serveren. In de horeca heb je vaak te maken met mensen uit andere landen en daarom leer je ook verschillende talen en hoe je omgaat met gasten. 

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. 

Jouw toekomst

Als meewerkend horecaondernemer werk je met name in de kleinere bedrijven in de horeca. Hierbij kan je denken aan een hippe koffiebar, een (grand) café of restaurant. Je geeft leiding en werkt mee op de werkvloer. Hierdoor heb je veel contact met je gasten.  

Als ondernemer en eigenaar ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de openingstijden en welk gerecht er op de menukaart komt.  Je doet de inkoop waarbij je de kostenen uitgaven goed in de gaten houdt. 

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
90%
Landelijk gemiddelde
91%

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerci√ęle economie.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Zadkine Horeca College + Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over de opleidingen die bij dit College horen? Neem dan contact met mij op.