Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Leidinggevende bediening i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

Als leidinggevende bediening ben jij de drijvende kracht achter een onvergetelijke ervaring voor onze gasten. Met jouw natuurlijke leiderschapskwaliteiten stuur je het bedienend personeel aan, zodat zij moeiteloos inspelen op de wensen van de gasten en met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Als je een passie hebt voor gastvrijheid, het leiden van teams en droomt van een carrière in de horeca, dan is deze opleiding perfect voor jou!

Jouw opleiding bij Fletcher

Je gaat direct aan de slag als leerling-medewerker bij het veelzijdige Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Je kunt op elk moment van het jaar starten. Samen met jou kijken we naar een startmoment. De duur van de opleiding varieert van één tot drie jaar, afhankelijk van jouw vooropleiding en inzet.

Geen studiekosten voor jou en direct salaris bij Fletcher 

Deze opleiding is volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt namelijk de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor hun rekening. Ook ontvang je direct salaris wanneer je aan de slag gaat. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière in de horecabranche.

Sollicitatieprocedure 

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij Fletcher. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Wat ga ik doen?

Je verdiept je in gastheerschap en leert hoe je leiding geeft aan het bedienend personeel. Je ontwikkelt je management- en coachingsvaardigheden, en dit doe je allemaal in de praktijk van het restaurant bij Fletcher. Als leidinggevende bediening krijg je de mogelijkheid om jouw ideeën bij te dragen aan het succes en de omzet van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een fantastische menukaart en het bedenken van nieuwe wijn- en spijscombinaties.

Daarnaast besteden we aandacht aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften waaraan een bedrijf moet voldoen. Je leert ook hoe je begrotingen opstelt, een personeelsplanning maakt en je communicatieve vaardigheden verbetert door middel van gesprekstechnieken. En wat doe je als er iets misgaat of als een gast niet tevreden is? Je krijgt training in het oplossen van klachten en leert denken in oplossingen.

Werken en leren

Tijdens deze BBL-opleiding werk je 4 dagen in de week als leerling-medeweker in de keuken van Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam.

In het restaurant van Fletcher leer je hoe je een vlekkeloze en onvergetelijke ervaring kan geven aan gasten en hoe je leiding kan geven aan een team. Daarnaast volg je één dag per week theoretische lessen op school. 

Locaties

Locatie Zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.

Locatie Fletcher 

Een groot deel van jouw lessen volg je bij Fletcher Hotel Restaurant WIngs Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Eén voordeel heb je al: na het succesvol behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan bij Fletcher Hotels!

Als leidinggevende bediening geef je leiding aan gastheren en gastvrouwen, en het bieden van de beste service is belangrijk voor jou. Als de bediening niet soepel verloopt, los je dit op. En wanneer het heel druk is, help je mee in de bediening. Je denkt actief mee over hoe je gasten beter van dienst kunt zijn en je bent verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en het vernieuwen van de menukaart. Jouw ideeën bespreek je met het management.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kassa en zorg je ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening goed en snel verloopt. Het is zeer afwisselend werk en je vindt het leuk om een goede sfeer te creëren voor je gasten. Je bent enthousiast, flexibel, lost problemen graag op en je kunt goed leidinggeven.

Werken in de horeca is geen 9-tot-5-baan! Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen werkt. Maar juist die variatie in je baan is iets waar jij van houdt!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleiding

Klaar met je opleiding en wil je verder leren? Ook dit is mogelijk bij Fletcher. Je kunt er ook voor kiezen om naar de hogere Hotelschool te gaan. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Wil je meer weten over deze opleiding. Bezoek dan eens een Open Dag. Onze docenten staan klaar om jou alles te vertellen over deze opleiding. 

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan