StudieMatch
Zoeken
Menu

Leidinggevende bediening i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

In het kort

Als leidinggevende bediening ben jij de drijvende kracht achter een onvergetelijke ervaring voor onze gasten. Met jouw natuurlijke leiderschapskwaliteiten stuur je het bedienend personeel aan, zodat zij moeiteloos inspelen op de wensen van de gasten en met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Als je een passie hebt voor gastvrijheid, het leiden van teams en een carrière in de horeca nastreeft, dan is deze opleiding perfect voor jou!

Jouw opleiding bij Fletcher

De duur van de opleiding varieert van één tot drie jaar, afhankelijk van jouw vooropleiding en inzet.

Onze unieke samenwerking met Fletcher Hotels maakt deze opleiding erg aantrekkelijk. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. 

En het beste nieuws? Onze opleidingen in samenwerking met Fletcher Hotels zijn volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor haar rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Wat ga ik doen?

Je verdiept je in gastheerschap en leert hoe je leiding geeft aan het bedienend personeel. Je ontwikkelt je management- en coachingsvaardigheden, en dit doe je allemaal in de praktijk van het restaurant bij Fletcher. Als leidinggevende bediening krijg je de mogelijkheid om jouw idee√ęn bij te dragen aan het succes en de omzet van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het cre√ęren van een fantastische menukaart en het bedenken van nieuwe wijn- en spijscombinaties.

Daarnaast besteden we aandacht aan de veiligheids- en hygi√ęnevoorschriften waaraan een bedrijf moet voldoen. Je leert ook hoe je begrotingen opstelt, een personeelsplanning maakt en je communicatieve vaardigheden verbetert door middel van gesprekstechnieken. En wat doe je als er iets misgaat of als een gast niet tevreden is? Je krijgt training in het oplossen van klachten en leert denken in oplossingen.

Werken en leren

Tijdens deze BBL-opleiding werk je 4 dagen in de week als leerling-medeweker in de keuken van Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam.

Bij Fletcher Hotels leer je hoe je een vlekkeloze en onvergetelijke ervaring kan geven aan gasten en hoe je leiding kan geven aan een team. Daarnaast volg je één dag per week theoretische lessen op school. 

Locaties

Locatie Zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.

Locatie Fletcher 

Een groot deel van jouw lessen volg je bij Fletcher Hotel Restaurant WIngs Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Eén voordeel heb je al: na het succesvol behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan bij Fletcher Hotels!

Als leidinggevende bediening geef je leiding aan gastheren en gastvrouwen, en het bieden van de beste service is belangrijk voor jou. Als de bediening niet soepel verloopt, los je dit op. En wanneer het heel druk is, help je mee in de bediening. Je denkt actief mee over hoe je gasten beter van dienst kunt zijn en je bent verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en het vernieuwen van de menukaart. Jouw idee√ęn bespreek je met het management.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kassa en zorg je ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening goed en snel verloopt. Het is zeer afwisselend werk en je vindt het leuk om een goede sfeer te cre√ęren voor je gasten. Je bent enthousiast, flexibel, lost problemen graag op en je kunt goed leidinggeven.

Werken in de horeca is geen 9-tot-5-baan! Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen werkt. Maar juist die variatie in je baan is iets waar jij van houdt!

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.