StudieMatch
Zoeken
Menu

Leidinggevende bediening

brasserie in t oude noorden
bedienend personeel dekt tafel
leidinggeven bediening schenkt wijn in
bedienend personeel en kok in de keuken
werken in de bediening

In het kort

Als leidinggevende bediening zorg jij ervoor dat het gasten aan niks ontbreekt en ze met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Je bent verantwoordelijk voor het bedienend personeel en je hebt een commerciele instelling. Ben je gastvrij, zit het leidinggeven in je bloed en droom je van een baan in de horeca?

Dan is dit is de opleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Afhankelijk van jouw vooropleiding duurt deze opleiding twee tot drie jaar en je leert alles over het leidinggeven aan medewerkers in een restaurant of hotel. Je verdiept je in het gastheerschap, je leert hoe je moet leidinggeven aan het bedienend personeel en je werkt aan jouw management- en coachingsvaardigheden. 

Op school hebben wij een echt restaurant waar wij gasten ontvangen. Dit restaurant wordt gerund door onze studenten en docenten. Hier doe je veel praktijkervaring op op het gebied van bediening, gastvrijheid en leidinggeven. 

Flexibele instroom

Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze contactpersoon en vraag naar de mogelijkheden. 

Wat ga ik doen?

Als leidinggevende bediening stuur je niet alleen een team aan, je denkt ook na over hoe je met jouw idee√ęn¬†kunt bijdragen aan het succes en de omzet van het bedrijf.

Je krijgt les in commercieel handelen, financieel management en leidinggeven. Tijdens de lessen werk je mee aan het afdelingsplan en de personeelsplanning, begrotingen en budgetten en bijvoorbeeld het begeleiden, beoordelen en werven van medewerkers.

Daarnaast besteed je tijd aan de¬†veiligheids- en hygi√ęne eisen waar een bedrijf aan moet voldoen.¬†Ook leer je hoe je een personeelsplanning maakt en ga je¬†aan de slag met jouw communicatieve vaardigheden aan de hand van gesprekstechnieken. Want wat doe je wanneer er iets niet goed gaat? Of wanneer een gast niet tevreden is?¬†Je wordt getraind in het oplossen van klachten¬†en hoe denkt in oplossingen.¬†

Natuurlijk leer je ook hoe je gasten een warm ontvangst geeft, adviseert, bestellingen opneemt en gerechten uitserveert. 

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met veel bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dit zijn bedrijven waar jij stage kunt lopen of workshops volgt. Benieuwd waar je kunt stage lopen? Kijk dan op Stagemarkt.nl.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant waar jij leert gasten ontvangen en bedienen. In dit restaurant leer jij ook hoe je leiding geeft. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken. Toplocaties waar je veel praktijkervaring op gaat doen!

Aan het werk

Als leidinggevende bediening kun je aan het werk bij¬†middelgrote restaurants of hotels. Maar je kunt ook aan¬†de slag bij congresgebouwen of cateringbedrijven. Je geeft leiding aan de gastheren en gastvrouwen en het bieden van de beste service is belangrijk voor jou.¬†Als de bediening niet lekker loopt of,¬†los je¬†dit op.¬†En wanneer het heel druk is, help je mee in de bediening. Je denkt actief mee over hoe je gasten beter van dienst kunt zijn en je bent¬†verantwoordelijk over alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart. Jouw idee√ęn¬†bespreek je met het management. Daarnaast ben je¬†verantwoordelijk voor de kassa en zorg jij¬†ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening goed en snel verloopt.

Het is heel afwisselend werk en je vindt het leuk om een goede sfeer te maken voor je gasten. Je bent enthousiast, flexibel, lost problemen graag op en je kunt goed leidinggeven. Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5! Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen aan het werk bent. Maar die variatie in jouw job, daar hou jij juist van!

Studenttevredenheid

Landelijk gemiddelde
6.9

Percentage geslaagde studenten

Landelijk gemiddelde
69%

Afgestudeerden met werk

Landelijk gemiddelde
91%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een HBO opleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

Praktische informatie

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met onze contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Studieloopbaanbegeleider/ Coördinator Intake/ Voorlichter

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.