
In het kort
Als leidinggevende bediening zorg jij ervoor dat het gasten aan niks ontbreekt en ze met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Je bent verantwoordelijk voor het bedienend personeel en je hebt een commerciele instelling. Ben je gastvrij, zit het leidinggeven in je bloed en droom je van een baan in de horeca?
Dan is dit is de opleiding voor jou!
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Afhankelijk van jouw vooropleiding duurt deze opleiding twee tot drie jaar en je leert alles over het leidinggeven aan medewerkers in een restaurant of hotel. Je verdiept je in het gastheerschap, je leert hoe je moet leidinggeven aan het bedienend personeel en je werkt aan jouw management- en coachingsvaardigheden.
Op school hebben wij een echt restaurant waar wij gasten ontvangen. Dit restaurant wordt gerund door onze studenten en docenten. Hier doe je veel praktijkervaring op op het gebied van bediening, gastvrijheid en leidinggeven.
Flexibele instroom
Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze contactpersoon en vraag naar de mogelijkheden.
Wat ga ik doen?
Als leidinggevende bediening stuur je niet alleen een team aan, je denkt ook na over hoe je met jouw ideeën kunt bijdragen aan het succes en de omzet van het bedrijf.
Je krijgt les in commercieel handelen, financieel management en leidinggeven. Tijdens de lessen werk je mee aan het afdelingsplan en de personeelsplanning, begrotingen en budgetten en bijvoorbeeld het begeleiden, beoordelen en werven van medewerkers.
Daarnaast besteed je tijd aan de veiligheids- en hygiëne eisen waar een bedrijf aan moet voldoen. Ook leer je hoe je een personeelsplanning maakt en ga je aan de slag met jouw communicatieve vaardigheden aan de hand van gesprekstechnieken. Want wat doe je wanneer er iets niet goed gaat? Of wanneer een gast niet tevreden is? Je wordt getraind in het oplossen van klachten en hoe denkt in oplossingen.
Natuurlijk leer je ook hoe je gasten een warm ontvangst geeft, adviseert, bestellingen opneemt en gerechten uitserveert.
Je krijgt les in:
- Marketing
- Management
- Bedrijfseconomie
- Personeel & organisatie
- Gastronomie
- Warenkennis
- Voorraadbeheer
- Nederlands
- Rekenen
- Burgerschap
Ook moet je keuzedelen volgen. Engels in de beroepscontext en Duits in de beroepscontext zijn verplicht. Daarnaast kies je nog een keuzedeel: Wijnkennis of Ondernemend gedrag.
Stage lopen
Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met veel bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dit zijn bedrijven waar jij stage kunt lopen of workshops volgt. Benieuwd waar je kunt stage lopen? Kijk dan op Stagemarkt.nl.
Locatie
Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.
Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant waar jij leert gasten ontvangen en bedienen. In dit restaurant leer jij ook hoe je leiding geeft. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken. Toplocaties waar je veel praktijkervaring op gaat doen!
Verhalen van studenten
Aan het werk
Als leidinggevende bediening kun je aan het werk bij middelgrote restaurants of hotels. Maar je kunt ook aan de slag bij congresgebouwen of cateringbedrijven. Je geeft leiding aan de gastheren en gastvrouwen en het bieden van de beste service is belangrijk voor jou. Als de bediening niet lekker loopt of, los je dit op. En wanneer het heel druk is, help je mee in de bediening. Je denkt actief mee over hoe je gasten beter van dienst kunt zijn en je bent verantwoordelijk over alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart. Jouw ideeën bespreek je met het management. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kassa en zorg jij ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening goed en snel verloopt.
Het is heel afwisselend werk en je vindt het leuk om een goede sfeer te maken voor je gasten. Je bent enthousiast, flexibel, lost problemen graag op en je kunt goed leidinggeven. Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5! Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen aan het werk bent. Maar die variatie in jouw job, daar hou jij juist van!
Studenttevredenheid
Percentage geslaagde studenten
Afgestudeerden met werk
Vervolgopleidingen
Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een HBO opleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.
Praktische informatie
Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met onze contactpersoon onderaan deze webpagina.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan: voor 1 april. Anders kun jij misschien niet starten bij de opleiding van jouw keuze.
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Lees hier alles over aanmelding en toelating.
Je kunt met de opleiding beginnen als je in het bezit bent van een van onderstaande diploma’s/ bewijzen:
- Diploma vmbo kader, gemengd of theoretische leerweg
- Diploma mbo niveau 2
- Overgangsbewijs havo/ vwo leerjaar 3 naar 4
Het cursusgeld is vastgesteld op € 624,- (schooljaar 2022/2023).
Je betaalt cursusgeld als je:
- Op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar bent
- Een bbl-opleiding volgt (deeltijdopleiding)
- Een deeltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
- Nederlands als tweede taal hebt (NT2)
Je hoeft geen cursusgeld te betalen als je:
- Ook al ingeschreven bent bij Zadkine voor een opleiding waarvoor je lesgeld betaalt
Je ontvangt in de loop van het schooljaar automatisch een factuur voor het cursusgeld vanuit Zadkine.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina.
- Vul het aanmeldingsformulier in.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Kom langs
Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.
Remco Nefs
Studieloopbaanbegeleider/ Coördinator Intake/ VoorlichterHeb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.
