Zoeken
Menu
StudieMatch

Gespecialiseerd kok

Werken & leren (BBL)

kok aan het koken
zelfstandig kok aan het werk
kokkin
opleiding zelfstandig kok

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de parties van de keuken. 

Over jouw opleiding

De opleiding Gespecialiseerd Kok is een BBL-opleiding en je werkt een aantal dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. De andere dagen vol je les op school. Oefenen en proeven staan hierbij centraal. 

Ervaring doe je dagelijks op in een van onze twee keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur waar jij alle nieuwe technieken gaat leren. Hier werk je samen met je klasgenoten en docenten aan verschillende praktijkopdrachten. 

Een belangrijk deel van lessen volg samen met studenten van de opleiding Gastronoom/Sommelier, zodat je een breed beeld krijgt van de inzet van de combinatie wijn & spijs.

Wat ga ik doen?

Tijdens je opleiding leer verschillende verfijnde kooktechnieken en hoe je werkt op het hoogste niveau. Tijdens de opleiding leer je bijzondere kooktechnieken en leer hoe je gerechten kan verfijnen. Je expirimenteert met standaardrecepten die je op een creatieve manier gaat vernieuwen. In de keuken neem jij de leiding en het is belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan.

Wij leren jou alle kneepjes van het leidinggeven maar ook hoe je kunt werken onder druk. Werken als kok kan soms hectisch zijn waarbij je bezighoudt met verschillende taken. Je leert daarom hoe je goed moet plannen en het overzicht houdt.

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Deze zijn voorzien van twee moderne en ruime keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken.

Aan het werk

Als gespecialiseerd kok werk je op het hoogste niveau en werk je zo efficiënt mogelijk. Je helpt nieuwe of lerende medewerkers en je geeft leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling. Ook houd je goed overzicht en vind je het leuk om samen te werken. Omdat je in de horeca werkt, werk jij misschien op verschillende dagdelen. Met je commerciele inzicht draag jij bij aan een goede omzet van het bedrijf. 

Liefde voor koken

In de keuken kun je al je liefde voor eten en koken kwijt. Je bereidt exclusieve, creatieve en luxe gerechten waar jij je gasten optimaal mee verwent. Jij tovert een paar simpele gerechten om tot een prachtig en smaakvol gerecht. In de keuken zorg je ervoor dat het voorbereidend werk is gedaan, zodat jij meteen kan starten wanneer de gasten arriveren.   

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Ook koop jij alle producten in en coördineer jij de werkzaamheden binnen een partie. Je begeleidt (beginnende) medewerkers en je houdt overzicht op de kwaliteit van de producten.  

Vervolgopleidingen

Als je deze opleiding met succes hebt afgerond, dan ben je toelaatbaar voor de SVH-opleiding tot Gezel-chefkok. Dit is de basis voor de opleiding tot Meesterkok.  

Wil je juist gaan werken? Dan kun je aan de slag als (gespecialiseerd) kok bij restaurants in het hogere segment in binnen- en buitenland. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Esther.