Zoeken
Menu
StudieMatch

Gespecialiseerd kok

Werken & leren (BBL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
kok aan het koken
zelfstandig kok aan het werk
kok maakt bord op
opleiding zelfstandig kok

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Als gespecialiseerd kok kook je op hoog niveau en werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Wil jij jouw kookkennis verbreden? Dan is deze opleiding echt wat voor jou. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

De opleiding Gespecialiseerd Kok is een BBL-opleiding en kan je volgen als je jouw diploma Zelfstandig Werkend Kok hebt. Je werkt een aantal dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. En één dag in de week ga je naar school. Oefenen en proeven staan tijdens jouw opleiding centraal. 

Moderne keukens in huis

Ervaring doe je dagelijks op in √©√©n van onze twee keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur, waar jij alle nieuwe kooktechnieken leert. Hier probeer je¬†nieuwe combinaties en¬†bijzondere ingredi√ęnten uit.¬†De gerechten die jij serveert zijn altijd verrassend en origineel.¬†In de keuken werk je samen met je klasgenoten en docenten aan verschillende praktijkopdrachten.¬†

Plannen en organiseren

Je krijgt les in leidinggeven en hoe je moet presteren onder druk. Werken als kok kan soms hectisch zijn waarbij je je bezighoudt met verschillende taken. Je leert daarom hoe je goed moet plannen en het overzicht houdt.

Verbreed je kennis

Een belangrijk deel van lessen volg samen met studenten van de opleiding Gastronoom/Sommelier. Je leert zo meer over wijn en hoe je deze met jouw gerechten het beste laat smaken. 

Verhalen van studenten

Student Salvador droomt van zijn eigen restaurant. 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je bijzondere kooktechnieken en leer hoe je gerechten kan verfijnen. Je expirimenteert met standaardrecepten die je op een creatieve manier gaat vernieuwen. In de keuken neem jij de leiding. Belangrijk dus dat je goed met mensen om kunt gaan.

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Deze zijn voorzien van twee moderne en ruime keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken.

Aan het werk

Als gespecialiseerd kok werk je op het hoogste niveau. Je houdt overzicht op het team en begeleid beginnende medewerkers. Omdat je in de horeca werkt, werk jij misschien op verschillende dagdelen. Met je commerciele inzicht draag jij bij aan een goede omzet van het bedrijf. 

Liefde voor koken

In de keuken kun je al je liefde voor eten en koken kwijt. Je bereidt exclusieve, creatieve en luxe gerechten waar jij je gasten optimaal mee verwent. Jij tovert een paar simpele gerechten om tot een prachtig en smaakvol gerecht. In de keuken zorg je ervoor dat het voorbereidend werk is gedaan, zodat jij meteen kan starten wanneer de gasten arriveren.   

Ontwikkelen menukaart

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Ook koop jij alle producten in en coördineer jij de werkzaamheden binnen een partie. Je begeleidt (beginnende) medewerkers en je houdt overzicht op de kwaliteit van de producten.  

Vervolgopleidingen

Als je deze opleiding met succes hebt afgerond, dan mag je doorstromen naar de SVH-opleiding tot Gezel-chefkok. Dit is de basis voor de opleiding tot Meesterkok.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.