Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Gastheer/-vrouw

Medewerkers horeca
Gastvrouw aan het werk
gastheer en gastvrouw opleiding
Serveren van maaltijd

In het kort

Als gastheer of gastvrouw ontvang jij de gasten in een hotel of restaurant en zorg je ervoor dat ze het aan niks ontbreekt. Als gasten niet weten wat ze moeten kiezen als gerecht, dan geef jij hen advies. Je adviseert ook over wat ze hier het beste bij kunnen drinken.

Jij zorgt ervoor dat gasten met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Ben jij gastvrij en wil je een leuke baan in de horeca? Kijk dan of deze opleiding bij jou past. 

Over jouw opleiding

Jij leert hoe je gasten extra laat genieten van hun lunch, borrel of diner. Jij bent als gastheer of gastvrouw het visitekaartje van het restaurant en je hebt veel contact met de gasten. Het is daarom belangrijk dat je gastvrij bent en een enthousiaste instelling hebt. Op school hebben wij twee mooie restaurants waar je een groot deel van jouw opleiding te vinden bent en veel praktijkervaring opdoet. 

Deze opleiding volg je in de vorm van een BBL-traject, wat betekent dat je een groot deel van de week werkzaam bent bij een restaurant of hotel. Daarnaast kom je één dag per week naar school voor theoretische lessen. Als aanvulling hierop worden er ook lessen gegeven in ons eigen restaurant, waardoor je een praktijkgerichte leerervaring krijgt.

Nu al starten met de opleiding?

Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze contactpersoon en vraag naar de mogelijkhedne. Haar gegevens vind je onderaan deze pagina. 

Wat ga ik doen?

Dit is een bbl-opleiding en dat houdt in dat je een groot deel van de week bij een restaurant of hotel werkt. Je komt één dag in de week naar school voor theorielessen of krijg je les in ons restaurant. 

Als BBL-student werk je intensief mee in in een hotel of restaurant, waar je de fijne kneepjes van het vak leert van ervaren professionals. Je werkt  samen met ervaren professionals in de horeca, waar je alle ins en outs van het vak leert. Of het nu gaat om het ontvangen en begeleiden van gasten, het verzorgen van een vlekkeloze service, of het adviseren over de culinaire hoogstandjes op het menu, jij zorgt ervoor dat elke gast een onvergetelijke ervaring heeft. 

Stage lopen

Dit is een bbl- opleiding en dit houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Voordat je begint met de opleiding zorg je er zelf voor dat je een werkplek hebt. Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Veel oefenen in de praktijk

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met interessante en bekende horecabedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

Locatie

Je volgt jouw theorielessen lessen op het Benthemplein. Op school hebben wij een supermooi restaurant en een hippe brasserie waar we dagelijk gasten ontvangen. Onze studenten runnen onder begeleiding van onze ervaren docenten de restaurants en de keukens.  

Onze locatie ligt op een paar minuten lopen van het Centraal Station en dicht bij het winkelcentrum van Rotterdam. De tram stop praktisch voor de deur. 

Onze student Nina vertelt je in dit filmpje meer over de opleiding Gastheer/ gastvrouw.
Soufian, oud student van de opleiding Gastheer/ Gastvrouw werkt tegenwoordig als succesvol bedrijfsleider bij Wijnbar Wijning. In deze film vertelt hij meer over zijn loopbaan.

Aan het werk

Je bent gastvrij en jij zorgt ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Voordat de gasten arriveren, zorg jij ervoor dat alles klaar staat voor een warm ontvangst. Je controleert of de tafels mooi gedekt zijn en of het aperitief klaarstaat. Met je leidinggevende bespreek je het menu van de dag, zodat jij jouw gasten goed kunt informeren en adviseren.  

Wanneer de gasten arriveren, begeleid jij ze naar hun tafel en zorg jij ervoor dat ze aan niets ontbreekt. Je geeft ook advies bij het kiezen van menu’s en wat ze er het beste bij kunnen drinken. Daarbij houd je rekening met bijzondere wensen, zoals een glutenvrij of lactosevrij dieet. Af en toe check je bij je gasten of alles nog naar wens is en alles lekker smaakt.

Oog voor detail

Het is belangrijk voor jou dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Wanneer je gasten afscheid hebben genomen, zorg jij ervoor dat de tafel netjes afgeruimd wordt en weer klaarstaat voor de volgende gasten of voor de volgende dag.  

Werken in de horeca kan soms druk zijn en het kan zijn dat je op verschillende tijdstippen of in het weekend moet werken. Maar die afwisseling vind jij juist zo leuk aan jouw werk. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je nog verder leren? Met dit diploma stroom je door naar de opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer of -vrouw op niveau 3. Je kan kiezen uit de bol-opleiding of de bbl variant. 

Match

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Als zelfstandig gastheer/ gastvrouw werk je met name in restaurants. Je bent vaak het gezicht van het restaurant en ontvangt de gasten. Je adviseert over de menukaart en serveert de gerechten. Door jouw service en aandacht, verlaten gasten voldaan en met een vrolijk gevoel het restaurant.

Zorg jij voor die glimlach bij jouw gasten? 

Match

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Als zelfstandig gastheer of gastvrouw werk je met name in restaurants of hotels. Jij zorgt ervoor dat het aan de gasten niks ontbreekt. Je heet iedereen welkom, geeft advies bij hun menukeuze en je zorgt voor een goede afhandeling van de administratie. Je kunt goed leidinggeven en je bent het vaste aanspreekpunt van jouw collega's.  

Ben je gastvrij en werk je graag met mensen samen? Dan is deze opleiding het bekijken waard.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan