Zoeken
Menu
StudieMatch

Pedagogisch medewerker kinderopvang

School & stage (BOL)
Pedagogisch mederwerker kinderopvang
Kinderen verven op de kinderopvang

In het kort

Je werkt in de dagelijks opvang van kinderen. Of het nu gaat om baby’s, peuters, kleuters of jongeren tot 16 jaar: bij jou is het leuk en voelen kinderen zich veilig. Je hebt natuurlijk ook contact met collega’s in je team en met ouders. Lijkt het je wat? Schrijf je dan in voor deze opleiding.

Over jouw opleiding

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel.

Kinderopvang gebeurt volgens een dagindeling. Daarom werk je volgens het pedagogisch werkplan van de organisatie. Je stemt activiteiten af op kinderen. Soms vragen zij om extra begeleiding. Ook houd je in de gaten of het kind zich goed voelt, signaleer je eventuele achterstanden in de ontwikkeling en bespreek je je ervaringen met je leidinggevende.

Je hebt veel contact met de ouders/verzorgers. Je werkt dus zowel zelfstandig als in teamverband. 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van pedagogisch medewerker. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel.

Stage lopen

Waarom loop je stage? Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. Voor deze opleiding werken we samen met SWK Groep en Kinderopvang Zus en Zo.
 

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk? Met een diploma op zak kun je aan het werk als pedagogisch medewerker of assistent-leidinggevende bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, voor- en tussenschoolse of buitenschoolse opvang.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Pedagogiek, Cultureel maatschappelijke vorming of Pabo. 

Ook kun je de hbo-opleiding Associate Degree Pedagogisch educatief medewerker volgen. Deze opleiding duurt twee jaar. Als je klaar bent, mag je jezelf 'hbo-specialist jonge kind' noemen. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de slag in de kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Veelgestelde vragen

Kom langs

Cynthia Baboelal

Medewerker Zadkine

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.