StudieMatch
Zoeken
Menu

Tandartsassistent

School & Stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Tandarts, tandartsassistente en patient
Tandartsassistente student met gebit
Tandartsassistente met patient

In het kort

Als assistent help je de tandarts aan de stoel. Ook zorg je ervoor dat alles in de praktijk goed verloopt. Voor pati√ęnten ben je het eerste aanspreekpunt aan de telefoon en aan het loket. Je krijgt te maken met mensen van allerlei achtergronden, jong en oud. Lijkt het je wat? Meld je dan aan.

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Als assistent help je de tandarts bij de behandeling van pati√ęnten. Je bereidt de behandeling voor, geeft ondersteuning tijdens de behandeling en maakt materialen klaar. Je houdt de voorraad op peil. Ook de hygi√ęne van de behandelruimten, medische apparatuur en instrumenten heb jij prima voor elkaar.

Wat ga ik doen?

De opleiding tot tandartsassistent bestaat uit een basisdeel en keuzedelen. Het basisdeel is voor iedereen hetzelfde. Daarna kies je waarin jij je wilt specialiseren. Je krijgt theorielessen en praktijklessen.

De informatie over tandartsassistent start bij 00:28.

Stage lopen

Heb je goede studieresultaten gehaald? En heb je de juiste houding om tandartsassistent te worden? Dan mag je stagelopen bij een tandartspraktijk! 

Hoe lang duurt je stage?

Je kunt een half jaar stagelopen, totaal 1200 uur in één praktijk. Je hebt twee vaste stagedagen per week, de andere dagen krijg je les op school. Soms zijn er ook blokstages: dan loop je vijf dagen achter elkaar stage. 

Locatie

Je krijgt les in het gebouw van Zadkine op de Marten Meesweg 50. Daar vind je bijna alle opleidingen van Gezondheid, Welzijn en Sport. Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer: het is maar een minuutje lopen van station Rotterdam Alexander (trein en metro). Ook de bus stopt vlak bij ons pand. 

Aan het werk

Met je diploma tandartsassistent kun je direct gaan werken bij de tandarts, de orthodontist of op de afdeling mondziekten en kaakchirurgie van een ziekenhuis. Na het volgen van een cursus kun je ook aan de slag als preventie-assistent: deze controleert het tandvlees en geeft tips hoe je tanden moet poetsen. Of je gaat werken bij de opleiding tandartsassistent.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6,7
Landelijk gemiddelde
6,6

Doorstroom naar hbo-opleiding

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
25%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je graag doorleren? Dat kan. Met dit diploma kun je meteen doorstromen naar de hbo-opleiding Mondzorgkunde. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je meer kansen hebt op een baan. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want bij vrijwel alle werkgevers kun je je verder ontwikkelen met cursussen en trainingen. Met dit diploma kun je meteen doorstromen naar de hbo-opleiding Mondzorgkunde. 

Werken bij de opleiding tandartsassistent behoort ook tot de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Arzu Onat

Contactpersoon opleiding Tandartsassistent Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem gerust contact met me op.