StudieMatch
Zoeken
Menu

Pedagogisch medewerker kinderopvang

School & Stage (BOL)

Kinderopvang

In het kort

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel.

Over jouw opleiding

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert kinderen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel. 

Ook met ouders, verzorgers of begeleiders heb je veel contact. 

In de opleiding komen al deze onderdelen aan bod. Je leert de theorie, zodat jij straks een deskundig pedagogisch medewerker bent. Wat je ook leert, is hoe je de kwaliteitszorg bewaakt en welke gesprekstechnieken je kunt gebruiken. Dat kun je goed gebruiken in je toekomstige beroep.  

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van pedagogisch medewerker. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. 

Stage lopen

Waarom loop je stage? Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. 
 

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kun je doorstromen naar een Mbo niveau 4 opleiding. 

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk? Met een diploma op zak kun je aan het werk als pedagogisch medewerker of bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, voor- en tussenschoolse of buitenschoolse opvang.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.2
Landelijk gemiddelde
6.8

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
52%
Landelijk gemiddelde
57%

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Cynthia Baboelal

Medewerker Zadkine Marten Meesweg

Heb je vragen over deze opleiding voor de locatie Marten Meesweg? Neem gerust contact op.