Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Helpende Plus, Keuzedeel K1296

Certificaatgericht volwassenonderwijs (ODT)

keuzedeel-helpende-plus
mbo-keuzedeel-helpende-plus
Keuzedeel-helpende-1296
Keuzedeel-1296

In het kort

Na het afronden van het erkende keuzedeelcertificaat voor de opleiding Helpende Plus K1296, ben je als professional goed in eenvoudige zorgtaken die veel gevraagd worden in het werkveld. Denk bijvoorbeeld aan het meten van vitale functies, het verzorgen van wonden en het toedienen van medicijnen. Daarnaast leer je wat binnen jouw bevoegdheid valt en wanneer je hulp van andere experts moet inschakelen. Door de veranderingen in de zorg, zoals meer zorg thuis en diverse vormen van ondersteuning, zijn deze vaardigheden van groot belang. Hierdoor kun je op verschillende gebieden in de zorg werken en nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe.

Over jouw cursus

De erkende opleiding Helpende Plus is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de zorg met een mbo-diploma Helpende Zorg & Welzijn of Dienstverlening Zorg & Welzijn op niveau 2. Als zorgprofessional ben je minimaal 16 uur per week werkzaam op een relevante en SBB-erkende werkplek en wil je je verder ontwikkelen in verzorgende vaardigheden.

De opleiding Helpende Plus duurt ongeveer 16 weken. Dit is inclusief 5 lesdagen op school en het afronden van het beroepsgerichte examen Helpende Plus.

Tijdens de 5 bijeenkomsten leer jij als (beginnend) zorgprofessional eenvoudige verzorgende vaardigheden die binnen zorg en welzijn veel gevraagd worden. Je leert werken volgens protocollen. Daarnaast leer je afwijkingen bij de zorgvrager te signaleren en hoe hier correct mee om te gaan, maar ook hoe te handelen in acute situaties.

De eerstvolgende opleiding start op 14 november 2024.
De vervolglessen zijn: donderdag 28 november 2024, donderdag 12 december 2024, donderdag 9 januari 2025 en donderdag 23 januari 2025.

Locatie

Je krijgt les in het gebouw van Zadkine op onze locatie Benthemplein 15 in Rotterdam. De locatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Deze cursus kunnen we ook in-company verzorgen.

Dit behaal je na de cursus

Het certificaat

Het erkende mbo-keuzedeelcertificaat Helpende Plus K1296 wordt uitgereikt als alle opdrachten voldoende zijn beoordeeld, als de vaardigheden getoetst zijn en het examen is behaald.

Wat kost deze cursus?

De keuzedeelcertificaat opleiding Helpende Plus kost € 1.330,-. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, een aftekenboekje voor de praktijk, examenkosten en het landelijk erkende mbo-certificaat K1296 bij succesvolle afronding.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan graag contact op met Sabine van Lingen

Sabine van Lingen

Accountmanager Leven Lang Ontwikkelen voor Gezondheid, Welzijn & Sport en Optiek

Heb je vragen of wil je meer informatie over een maatwerktraject, cursus en/of training binnen de Zorgsector en Optiek? Bel, whatsapp of mail mij gerust. 

Accountmanager Leven Lang Ontwikkelen voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en Optiek College
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan